fbpx
Europe Romania Travelling Weekend break

3 cazări de poveste în Valea Vinului, Maramureș

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

 3 cazări de poveste în Valea Vinului, Maramureș

Valea Vinului din Maramureș este locul în care mereu revin cu drag, locul de care nu mă plictisesc indiferent de câte ori mă poartă drumul încolo. Am vrut să sintetizez într-un articol cele 3 cazări pe care le recomand din acest loc, mai ales că sunt situate foarte aproape una față de cealaltă, fiind alegerea perfectă pentru o ieșire cu familia sau prietenii. Cele 3 cazări pe care le voi prezenta mai jos sunt foarte diferite, dar toate au un aer special de care te vei îndrăgosti la prima vizită. 

1. Casa Valea Vinului a fost prima cazare administrată de Radu și familia lui în Valea Vinului, Vișeu de Sus. Este o casă tradițională maramureșeană situată într-un cadru idilic, cu o vedere superbă asupra văii. Este un loc de vis, fiind perfect pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor după o săptămână agitată în oraș.

Casa Valea Vinului, Maramureș

Căsuța din lemn a fost amplasată inițial pe Valea Izei și are aproximativ 120 de ani. A fost demontată bârnă cu bârnă, transportată 30 km până la actuala locație și reconstruită păstrând structura și elementele tradiționale ale acesteia. Se încadreaza atât de perfect în peisaj încat nu ai zice că nu a făcut parte din cadru în forma sa originală.

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Bucătăria este utilată cu toate cele necesare: cuptor cu microunde, prăjitor, plită și o mașină de spălat haine. 

Baia este situată între bucătărie și living și are un design drăguț. 

Iarna, casa este parcă desprinsă din povești, dar este frumos aici în orice anotimp! 

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Casa este super confortabilă pentru 2 persoane, dar poate acomoda până la 4 persoane, canapeaua din living fiind extensibilă. Verifică preț și disponibilitate la Casa Valea Vinului aici.

2. Valea Vinului Dome este cea de-a doua cazare minunată gestionată de Radu și familia lui în aceasta zonă idilică, alături de casa tradițională maramureșeană. Domul a fost inaugurat în septembrie 2019 pentru toți iubitorii de natură și al glampingului. Ați mai auzit de conceptul de glamping? Cunoscut sub denumirea de camping de lux sau glamorous camping, descrie un stil de camping cu facilități, în unele cazuri cu servicii în stil resort, care nu sunt de obicei asociate cu campingul „tradițional”.

Valea Vinului Dome este prima cazare de tip glamping din Romania la care am stat, și îi mulțumim mult lui Radu pentru această ocazie și bineînțeles pentru ospitalitatea exemplară de care am avut parte. Localizarea strategică în mijlocul naturii cu o vedere spectaculoasă asupra Văii Vinului și a Munților Rodnei, fac ca această cazare să fie una de vis, memorabilă.

Senzația pe care am avut-o dimineața când ne-am trezit și am văzut vederea superbă direct din confortul patului a fost una de nedescris. Cine nu și-ar dori să își savureze cafeaua de dimineață admirând această priveliște?

Pe lângă patul matrimonial confortabil, o măsuță de cafea și 2 scaune, domul este echipat și cu o chiuvetă și o cabină de duș. Toaleta este localizată la doar câțiva metri de dom, sub construcția acestuia.

Nu trebuie să vă faceți probleme nici în privința bucătăriei, puteti folosi bucătăria exterioară, situată în apropiere.

Serile călduroase de vară sunt perfecte pentru a savura un vin rosé în doi direct de pe terasă! Ah, ce romantic! ❤️ Capacitate maximă – 2 persoane. Verifică preț și disponibilitate la Valea Vinului Dome aici.

3. A frame Cabin – Valea Vinului. Prima noastră experiență într-o cabană de tip A a fost aici! Ne plac mult genul acesta de cazări în care te poți bucura de priveliște direct din pat.

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures
Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures
Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Cabana dispune de toate cele necesare unei șederi confortabile: bucătărie utilată, living, baie cu cabină de duș și un șemineu pentru seri romantice. La fel ca și la cazările menționate anterior, priveliștea este una uluitoare.

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Valea Vinului, Viseu de Sus, Maramures

Locul este perfect pentru 2 persoane, dar poate acomoda până la 4 persoane, canapeaua din living fiind extensibilă. Verifică preț și disponibilitate la A frame Cabin Valea Vinului aici.

Ce puteți vizita în zonă?

1. Dealul Jurchi, se poate accesa din Moisei cu o mașină 4X4 sau puteți face o drumeție pe jos. Garantăm că toată osteneala va fi recompensată de panorama pitorească a munților și pădurilor din împrejurimi.

Dealul Jurchii, Maramures

Dealul Jurchii, Maramures

2. Monumentul eroilor de la Moisei, monument comemorativ închinat celor 29 ţărani ucişi mişeleşte de trupele fascisto-horthyste în 14 octombrie 1944. Ansamblul, opera sculptorului Vida Gheza, realizat în anul 1967 este alcătuit din 12 siluete de bărbaţi dispuse în cerc, în jurul unei mese din piatră.

3. Lacul Știol este un lac glaciar situat în Munții Rodnei, la o altitudine de aproximativ 1700 metri, la poalele Vârfului Gârgălău. Lacul se mai numește și Lacul Izvorului Bistriței Aurii, pentru că de aici izvorăște râul Bistrița. Am fost fermecați de culoarea verde a lacului și priveliștea spre Munții Rodnei, ce îți taie respirația. Urcarea la Lacul Știol se face din Borșa. Puteți face un detur și pe la Cascada Cailor în cazul în care încă nu ați vizitat acest loc. 

Lacul Stiol, Maramures

4. De la Lacul Știol am luat-o spre Munții Maramureșului pentru a admira peisajul ce ne-a furat inima. 

Muntii Maramuresului, Maramures

5. Viaductul de la Romuli, l-am vizitat în drum spre casă. Deși pare inițial un lucru banal, ne-a plăcut mult acest viaduct ce apare parcă de nicăieri, într-un mod misterios din pădure. 

Viaduct Romuli

6.  Obcina – faceți o drumeție pe dealurile din apropiere, cu vedere panoramică asupra munților Maramureșului (Vf. Farcău și Mihăilescu) pe partea cu Poienile de sub Munte, Țibleș pe partea de vest și Rodnei în partea de sud. Drumul către Obcină are în jur de 10 km (20 km dus-întors de la Casa Valea Vinului). Durată traseu Obcină tur-retur: aproximativ 7 ore cu tot cu opriri.

7. Mocănița din Vișeu de Sus, Maramureș este un tren cu abur care circulă regulat din anul 2000 pentru turiști (din primăvară până în toamnă). Trenurile turistice au traseu până la Paltin (km 21,6) unde este amenajat un loc de popas.

Viseu de Sus, Maramures

8. Cascada Cailor este situată pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borșa. Se poate ajunge aici pe jos sau cu telescaunul din Borșa. De unde te lasă telescaunul mai ai de parcurs un traseu de aproximativ 15 minute până la cascadă. Cascada Cailor este una din cele mai frumoase cascade din România, având o înălțime de 90 metri. De neratat în călătoria din Maramureș.

Maramures
Cascada Cailor, Maramures

9. Parcul național Munții Rodnei este al doilea parc național din țară având o suprafață de  aproximativ 47,227 hectare. Munții Rodnei fac parte din grupa nordică a Carpaților Orientali, cu înălțimea maximă de 2303 metri, atinsă în Vf. Pietrosul.

Lacul Iezer, Muntii Rodnei, Maramures
Lacul Iezer, Muntii Rodnei, Maramures
Lacul Iezer, Muntii Rodnei, Maramures

Muntii Rodnei, Maramures

Trebuie să vă spun că urcarea spre Vf. Pietrosul nu este una ușoară, trebuie să ai o oarecare condiție fizică, dar nu vă lăsați descurajați. Am lăsat mașina la Schitul Borșa Pietroasa de unde am început urcarea pe marcaj bandă albastră. Până la stația meteo sunt aproximativ 4,5 km de parcurs pe un drum semi-forestier fără umbră și în continuă urcare. Durata totală a traseului este de aproximativ 8-9 ore dus-întors, cu pauze repetate pentru poze, mâncare și odihnă. Peisajele mirifice, lacurile glaciare și panorama din vârf merită orice oboseală și osteneală acumulată pe drum. Eu era cât pe ce să abandonez, mai exact după ce am ajuns la lacul glaciar Iezer ce are forma hărții României, chiar înainte de unde începe urcarea mai abruptă spre vârf. Mă bucur că în final m-am răzgândit și am părăsit zona de confort. Am fost foarte fericită că am ajuns în vârf.

Vă recomandăm să aveți la voi apă din belșug deoarece sursă de apă găsim doar la izvorul din apropierea stației meteo, să vă echipați adecvat cu pantofi de munte și pălărie pentru soare.

10. Mănăstirea Bârsana este una din cele mai frumoase mănăstiri din țară și este localizată în Maramureș-ul istoric, pe Valea Izei. Recomandăm ca după vizită să faceți un popas la restaurantul de lângă mănăstire pentru o masă tradițională maramureșenească. 

Manastirea Barsana, Maramures

Manastirea Barsana, Maramures

Manastirea Barsana, Maramures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *