fbpx
Europe Romantic destinations Travelling

5 destinații romantice în Europa

Pentru că suntem în luna iubirii ne-am gândit să vă recomandăm 5 destinații romantice în Europa, poate mai puțin populare decât faimosul Paris, dar garantăm că sunt la fel de romantice și ideale pentru o escapadă în doi.

1. Hallstatt, Austria este un orășel de poveste situat în zona Salzkammergut, localizat pe malul sudic al lacului Hallstättersee. Înconjurat de munți, este cel mai pitoresc oraș pe care l-am văzut până acum. Casele sunt înghesuite și așezate în trepte.

Fie că optați pentru o plimbare romantică pe lac sau o cină în doi, Hallstatt este un oraș ce cu siguranță vă va fermeca indiferent de anotimpul în care îl vizitați.

2. Cinque Terre, Italia. Aerul boem al Italiei atrage milioane de turiști anual în toate colțurile țării, dar Cinque Terre sau Cele cinci pământuri, este un loc cu totul special. Regiunea este cunoscută pentru frumusețea sa și pe tot parcursul vizitei noastre în acest loc mirific am avut impresia că s-a oprit timpul în loc.

Cel mai ușor de accesat este cu trenul pentru că nu puteți intra în nici una din cele cinci localități cu mașina (excepție făcând rezidenții), parcarea fiind la aproximativ 1km de localitate, iar drumul este destul de îngust și anevoios. Ne-am cazat în Vernazza, un orășel colorat de care m-am îndrăgostit iremediabil.

3. Cesky Krumlov este un oraș medieval situat în sud-vestul Cehiei, care a rămas aproape neschimbat din secolul al XVIII-lea. Este străbătut de râul Vitava și face parte din lista Patrimoniului UNESCO. Cesky Krumlov a fost odată casă pentru numeroase familii regale, fapt ce dă impresia că acest loc este rupt dintr-un basm cu prinți și prințese.

4. Budapesta, Ungaria este una din cele mai romantice capitale pe care le-am vizitat, în special seara, când podurile de pe Dunăre sunt foarte frumos luminate.

Recomandăm o cină romantică pe vapor în timp ce se plimbă lin pe valurile Dunării.

5. Lagos, Portugalia este unul din cele mai vizitate orașe din regiunea Algarve, datorită plajelor superbe, formațiunilor stâncoase, restaurantelor, barurilor și hotelurilor numeroase. În anul 2012, Lagos a fost pe locul 1 în topul „15 destinations on the rise” din lume de pe site-ul Tripadvisor.

Voi ce alte destinații romantice preferați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *