fbpx
Articole externe

Afaceri mici: 5 moduri de a construi o relatie de incredere cu clientii

Cand potentialii clienti ajung pe website-ul dvs., ce impresie isi fac cu privire la afacerea dvs.? Dupa toate probabilitatile, ei judeca tot ceea ce vad inainte de a decide sa faca sau nu o achizitie. Magazinele offline au avantajul de a stabili o legatura umana cu clientii, ducand astfel la vanzari de succes, bazate pe incredere. Care este echivalentul acestui lucru in afacerile online? Majoritatea proprietarilor de afaceri mici nu stiu raspunsul.

Cum poate o afacere mica sa construiasca o relatie de incredere cu clientii sai chiar de la inceput?

1. Numele de domeniu

Adresa dvs. online este primul dvs. punct de contact cu clientii noi. Aveti un nume de domeniu impresionant? Este memorabil? Asigurati-va ca alegeti un nume de domeniu care va pozitioneaza ca o afacere inovatoare si futurista. Alegeti un nume scurt si semnificativ cu ajutorul unui partener de hosting cu experienta cum este HostX.ro; in prezent exista sute de extensii de domenii si este o idee buna solicitati asistenta in alegerea domeniului si extensiei domeniului pentru afacerea dvs.

Daca ati compara domeniul www.info.tech cu www.infotech-solutii.ro de exemplu, cu siguranta il veti gasi pe primul mult mai atragator si mai memorabil. La fel va fi perceput si de clientii dvs.!

2. Email personalizat @domeniuldvs.ro

Un nume de domeniu inteligent pentru afacerea dvs. va parcurge un drum lung pana va face site-ul dvs. sa para profesionist. Ceea ce puteti face in continuare pentru a face o buna impresie este sa obtineti adrese de e-mail personalizate pentru dvs. Chiar daca aveti o afacere mica, o adresa de email personalizata este cel mai simplu si mai eficient mod de a construi o relatie de incredere cu clientii dvs.

Utilizand o adresa de email personalizata, 60% din companiile tinere au inregistrat o crestere a implicarii clientilor. Raportul Google arata ca 42% dintre companii au inregistrat o crestere a vanzarilor dupa ce au trecut la o adresa de email profesionista.

Puteti de asemenea sa achizitionati un pachet de gazduire email de incredere. Nu veti avea probleme cu SPAM-ul sau amenintarile malware iar securitatea si productivitatea dvs. vor fi crescute. Utilizarea de adrese de email pe propriul domeniu este importanta pentru a castiga increderea clientilor dvs. dar si pentru o comunicare eficienta, avand control asupra gestionarii corespondentei.

3. Certificate SSL

Un certificat SSL este esential pentru a securiza informatiile care circula online intre browsere si servere – de la simple pagini de prezentare pana la informatii despre carduri bancare sau parole. Certificatele SSL sunt utilizate si pentru securizarea conexiunilor catre serverele de email, pentru a evita interceptarea corespondentei.

Websiturile securizate vor avea in prima parte a adresei formatul “https://..” facandu-le usor de identificat.

Un certificat SSL poate fi gratuit sau contra cost si contribuie la credibilitatea afacerii dvs. El nu reprezinta o optiune deoarece browserele moderne vor afisa warning-uri atunci cand siturile accesate nu sunt securizate cu un astfel de certificat.

4. SEO

Una din sursele cu un nivel ridicat de incredere sunt rezultatele de cautare organice; prezenta websitului dvs. in index-ul motoarele de cautare intr-o pozitie optima este foarte importanta. Acest lucru valideaza faptul ca continutul dvs. este original, bogat si credibil. SEO este un proces continuu iar rezultatele se imbunatatesc doar cu timpul, asa ca tineti cont de el.

Daca site-ul dvs. web este bazat pe WordPress, utilizati instrumente precum pluginul Yoast SEO pentru paginile si postarile dvs. Efectuati o cautare de cuvinte cheie inainte de a crea orice tip de continut nou pentru site-ul dvs. (sau blog). Toate acestea va ajuta sa va mentineti un ranking SEO ridicat si un coeficient de incredere mai mare!

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este un proces laborios, care include multe etape, fiecare cu o anumita importanta in atingerea pozitiei dorite in motoarele de cautare.

5. Prezenta activa pe retelele sociale

Clientii dvs. trebuie sa stie ca sunteti activ. Nimic nu spulbera mai tare increderea clientilor decat paginile de social media moarte care nu au fost actualizate de cateva luni. Acest lucru ii face sa creada ca fie nu mai activati, fie ca afacerea dvs. nu se descurca suficient de bine incat sa alocati timp pentru actualizari sau promotii.

Este o practica buna sa rezervati pagini cu numele dvs. de marca pe cele mai populare platforme de social media, pentru a evita brandjacking-ul (furtul de identitate sau dobandirea/asumarea identitatii unei alte firme in scopul dobandirii imaginii de marca a acelei persoane sau afaceri). Cu toate acestea, daca intr-adevar nu aveti resurse (sau timp) pentru a gestiona acele pagini, pur si simplu nu puneti linkurile acestor pagini social media pe site-ul dvs. web.

Fiti activ macar pe una dintre platformele pe care le intelegeti bine si pe care o gasiti mai usor de gestionat. Actualizati-o cel putin o data pe saptamana, astfel incat sa existe intotdeauna o postare recenta iar clientii sa stie ca sunteti activ.

Acelasi lucru este valabil si pentru blogul dvs. Daca credeti ca nu veti putea publica un anumit continut in mod regulat, renuntati la el. Daca doriti totusi sa detineti unul, actualizati-l cat de des puteti!

Aceste actiuni relativ simple de executat va vor ajuta sa va pozitionati afacerea ca o entitate profesionista care este serioasa in a face afaceri online. Construirea unei relatii de incredere cu clientii este cheia succesului pe termen lung in orice afacere, prin urmare este important sa ii acordati timpul si efortul pe care il merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *