fbpx
Europe Road trip Romania Travelling

Atracții turistice Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Castelul de Lut, Valea Zanelor

Porumbacu de Sus, un sat liniștit în județul Sibiu

Porumbacu de Sus este un sat mic și liniștit, localizat în județul Sibiu. Ne-a atras zona datorită atracțiilor turistice de văzut și opțiunile de cazare diferite.

Porumbacu de Sus, Sibiu
Din multitudinea de cazări frumoase în această zonă am optat să ne cazăm la o casă tradițională cochetă, renovată cu bun gust, care are o grădină mare și întinsă. Călătorind cu familia, am avut nevoie de un spațiu doar pentru noi (am fost 5 adulți + 2 copii), unde să ne simțim ca acasă. Casa dispune la parter de o bucătărie utilată cu toate cele necesare, un living mare cu o canapea extensibilă, 1 cameră dublă și o baie. La etaj veți găsi un spațiu deschis frumos amenajat cu un pat dublu matrimonial, 2 paturi single și o baie. Găsiți cazarea pe Booking.com sub denumirea “La Moșu”.
Porumbacu de Sus, Sibiu
La Mosu, Porumbacu de Sus

Porumbacu de Sus, Sibiu

Porumbacu de Sus, Sibiu

Ce puteți vizita în zonă?

1. Castelul de Lut, Valea Zânelor – un tărâm de basm care cu siguranță vă va fermeca. De câte ori avem drum în zonă, ne oprim la Castelul de Lut. Deși nu este mare lucru de făcut pe acolo, arhitectura de poveste al acestui loc ne ademenește de fiecare dată. O încântare pentru ochi și suflet.

2. Povestea Calendarului, un loc de poveste ce te va transporta înpoi în copilărie. Este localizat chiar lângă Castelul de Lut. Dacă mergeți cu cei mici, recomandăm să consultați websiteul lor aici pentru a fi la curent cu programele organizate pentru copii. Copilul din mine a fost fericit să exploreze acest loc, precum și nepoțeii mei.

Porumbacu de Sus, Sibiu
Porumbacu de Sus, Sibiu
Porumbacu de Sus, Sibiu

3. Mănăstirea cisterciană Cârța. A fost în Evul Mediu un așezământ monahal cistercian din Țara Făgărașului. Ansamblul mănăstirii se află în stare de ruină, doar o capelă fiind folosită până în prezent de comunitatea evanghelică săsească. Mănăstirea Cârța a fost cea mai estică abație cisterciană a Regatului Ungariei, a deținut un rol major atât în istoria Transilvaniei medievale, cât și în introducerea și diseminarea artei gotice în regiune.

4. Palatul Brukental. Dacă sunteți în zonă ar fi păcat să nu faceți o plimbare în grădinile Palatului Brukental. Când am fost noi era festivalul toamnei, cu decorațiuni specifice sezonului. 

5. Transfăgărășan, cel mai frumos drum montan din țară și probabil din Europa. Trebuie să vezi măcar o dată în viață Lacul Glaciar Bâlea, precum și drumul ce îți taie răsuflarea până acolo. 

6. Sibiu este cu siguranță unul din cele mai pitorești orașe din țară. Indiferent că alegeți să faceți o plimbare în centrul vechi sau să savurați o cafea la una din terase, șarmul acestui oraș vă va cuceri. 

Sibiu

Pivnita de vinuri Weinkeller, Sibiu

Pivnita de vinuri Weinkeller, Sibiu
Sibiu
Sibiu

Care din aceste atracții turistice ți-ai dori să le vizitezi? Spune-mi în comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *