fbpx
City breaks Europe Road trip Travelling

Austria – o destinație încântătoare

Am vizitat Austria în august 2017, în weekend-ul prelungit de Sf. Maria. Am dorit să profităm de vremea bună așa că, un road trip era exact de ceea ce aveam nevoie.

Austria a avut acel element diferit pe care îl căutam în acest concediu. Peisaje de vis, orașe fermecătoare situate la marginea lacului și castele ca în povești.

Ne-am cazat în Russbach la Hotel Kerschbaumer, la prețul de 330 euro/2 persoane, cu demi-pensiune. Cina (de-a dreptul delicioasă) se servea la restaurantul Weinstube, situat la 150 m de hotel. Hotelul dispune de saună, o sală de biliard, darts și o cafenea cu terasă care deschide la ora 15:00. Pentru oaspeți, intrarea la ștrandul din apropiere este gratuită.

Russbach era în apropiere de multe obiective pe care am dorit să le vizităm. Un loc liniștit, în munți, situat la doar 19 km de popularul orășel Hallstatt.

Mai jos găsiți o listă cu ce am vizitat în Austria:

1. Salzburg este al patrulea cel mai mare oraș al Austriei, situat la graniță cu Germania având vedere spre Alpii de Est. Face parte din lista Patrimoniului Unesco din anul 1997 și este locul de naștere al marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Orașul este împărțit în două de râul Salzach, pe partea stângă clădiri medievale și în stil baroc ale pietonalei Altstadt (orașul vechi) și  pe partea dreaptă orașul nou, Neustadt.

Pietonala orașului are un farmec aparte, a fost partea orașului care mi-a plăcut cel mai mult. Să nu uitați să vă opriți să luați un suvenir dulce, cum ar fi ciocolata Mozart.

Pietonala Salzburg

Parcarea în Salzburg a costat 21 euro/zi.

Un prânz pe două persoane la Nordsea a costat 45 euro/2 persoane (fructe de mare), iar o gustare în oraș aproximativ 10 euro/2 persoane (cappuccino + ștrudel).

Prânz Nordsea

Castelul Hohensalzburg, situat la o altidutine de 506 metri, este unul din cele mai mari castele medievale din Europa.

Vedere din castel

Hangar-7, deținut de fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, este o clădire care găzduiește o colecție de avioane istorice, elicoptere și mașini Formula 1. 

2. Tiroliana Stoderzinken a fost o experiență plină de adrenalină, la o înălțime de 1550 metri deasupra nivelului mării. Are o lungime totală de 2.5 km, iar viteza maximă atinsă de 120 km/oră, cel mai înalt punct deasupra pământului este de 161 metri. În cazul în care aveți rău de înălțime nu vă recomandăm această activitate. 

Biletele le-am cumpărat online deoarece este nevoie de programare. Prețul biletelor a fost de 79 euro pe 2 persoane.

3. Rittisberg coaster (bob pe șină) poate fi un mod distractiv de a petrece timpul. Prețul unei coborâri este de 7 euro/persoană. 

Sursă poză: www.rittisberg.at

4. Castel Hohenwerfen este un castel medieval situat la o înălțime de 623 metri, la aproximativ 40 km de Salzburg. Castelul este înconjurat de Alpii Berchtesgaden și munții adiacenți Tennen, cu un peisaj superb ce dă impresia unui castel de basm. 

Castelul este popular și datorită faptului că a apărut în multe filme cunoscute cum ar fi: Sound of Music, Just Married, Where Eagles Dare, The 10th Kingdom și chiar în jocul video Call of Duty: Black Ops III.

Orar:

Martie, Aprilie: Marți – Duminică, 9.30 a.m. – 4.00 p.m.
1 Mai – 15 Iulie: zilnic, 9.00 a.m. – 5.00 p.m.
16 Iulie – 17 August: zilnic, 9.00 a.m. – 6.00 p.m.
18 August – 30 Septembrie: zilnic, 9.00 a.m. – 5.00 p.m.
1 Octombrie – 4 Noiembrie: Marți – Duminică, 9.30 a.m. – 4.00 p.m.

Preț: 14 euro/persoană (urcare cu telecabina + coborâre pe jos). Recomandăm să vă cumpărați biletele online. Sunt mai ieftine și evitați cozile mai ales în sezon (iulie-august).

Prețul mâncării în curtea castelului: 11 euro – un burger și o porție cartofi prăjiți.

5. Hallstatt este un orășel de poveste situat în zona Salzkammergut, localizat pe malul sudic al lacului Hallstättersee. Înconjurat de munți, este cel mai pitoresc oraș pe care l-am văzut până acum și totodată și preferatul meu din Austria. Casele înghesuite și așezate în trepte, lacul, arhitectura crează o atmosferă unică. Nu ezitați să vă aventurați pe străduțele înguste și să explorați orașul în lung și în lat.

Fie că optați pentru o plimbare romantică pe lac sau o cină în doi, Hallstatt este un oraș ce cu siguranță vă va fermeca indiferent de anotimpul în care îl vizitați.

Știați că în Hallstatt se află cea mai veche mină de sare din lume? Recomandăm să o vizitați dacă sunteți în zonă. Ghidul vă va purta într-o călătorie în timp, animată și interactivă, călătorie care va include și un tobogan. Da, ați citit bine, un tobogan! 🙂 Prețul de intrare este de 30 euro/persoană.

La finalul vizitei nu uitați să vă opriți la Skywalk pentru niște poze la înălțime.

Restaurantul la care ne-am oprit să luăm prânzul se numește Brauhas, situat chiar pe marginea lacului. Ne-a atras aerul vintage al clădirii, împodobit cu plante cățărătoare. Mâncarea a fost delicioasă, am cheltuit 36 euro/2 persoane cu băuturi incluse.

Parcarea în Hallstatt costă în jur de 8 euro pe 4-5 ore.

Hallstatt seara

6. 5 fingers este o platformă ce are forma a cinci degete situată în Munții Dachstein. Datorită peisajului ce îți taie răsuflarea, acest loc a fost numit ca “cea mai spectaculoasă platformă de vizionare din Alpi”. 

Degetele au aproximativ 4 metri lungime și sunt construite pe un abis de 400 metri adâncime. 

Se poate ajunge aici cu telecabina la prețul de 30 euro/persoană. De la locul unde te lasă telecabina (stația Krippenstein) aveți o plimbare de 20 minute până la platformă.

Fiecare deget are particularitatea lui:

  • Primul deget (de la stânga la dreapta) are montat un cadru metalic astfel încât vizitatorii să poată face o fotografie cu ei ca suvenir.
  • Al doilea deget are fund de sticlă ce permite vizitatorilor să privească în abisul de sub ei.
  • Ai treilea deget este mai scurt decât celelalte și are în capăt o rampă de lansare ce simbolizează libertatea munților.
  • Al patrulea deget are o gaură ce permite vederea directă în abis.
  • Al cincilea deget are un telescop ce se poate folosi gratuit.

7Eisriesenwelt Ice Cave este o peșteră de gheață localizată în Werfen, la aproximativ 40 de km la sud de Salzburg. Peștera se află în interiorul muntelui Hochkogel, secțiunea Tennengebirge a Alpilor. Este cel mai mare ghețar din lume, cu o lungime de 42 km și peste 200.000 de vizitatori anual.

În drum spre peșteră

Preț: 24 euro persoană (turul peșterii + telecabină).

Orar caserie: Mai – Octombrie: 08:00 – 15:00, Iulie – August: 08:00 – 16:00. 

De la caserie până la peșteră aveți o urcare de aproximativ o oră ce include și urcarea cu telecabina.

Nu uitați să vă luați apă și haine groase, este destul de răcoare în interiorul peșterii.

Sursă poză: www.eisriesenwelt.at

În interior este interzisă fotografierea.

8. Grossglockner High Alpine road este un drum în Alpi cu peisaje spectaculoase. Nu ne-am putut abține să nu ne oprim la toate popasurile amenajate să facem poze și să admirăm munții. 

Cel mai înalt punct este situat la peste 2500 metri altitudine și are o lungime de 48 km.

Accesul pe acest drum se deschide în Mai și se închide în Noiembrie.

Prețul de acces pentru mașini este de 36 euro, iar pentru motociclete 26 euro.

9. Graz este al doilea cel mai mare oraș din Austria, după Viena. Face parte de pe lista Patrimoniului Unesco din anul 1999. 

10. Castel Hochosterwitz este considerat unul din cele mai impresionante castele medievale ale Autriei. 

Se află pe o stâncă Dolomit de 172 de metri înălțime, lângă Sankt Georgen am Längsee, la est de orașul Sankt Veit an der Glan din Carintia și este un obiectiv turistic foarte popular.

Bine de știut/recomandări:

  • Taxa de autostradă pe Ungaria a costat 3000 forinți iar pe Austria 10 euro.
  • La atracțiile populare este bine să ajungeți la ora deschiderii fiind foarte aglomerate.
  • Recomandăm să luați majoritatea biletelor online, sunt mai ieftine și scăpați de cozi.
  • Un obiectiv turistic pe care am dorit foarte mult să îl vizităm dar l-am ratat pentru că nu ne-am făcut rezervare online este Dachstein.

Sursă poză: www.derdachstein.at

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *