fbpx
City breaks Europe Food Travelling Popular Destinations Summer Travelling Travelling

Bella Italia

Italia este o țară specială pentru mine în care mă întorc întotdeauna cu drag și dor. Deși îmi place diversitatea și prefer să călătoresc în cât mai multe locuri diferite de câte ori am ocazia, aerul boem și romantic al Italiei mă face deseori să îmi schimb planurile de călătorie.

Străduțele înguste și pavate, gelatto, vinul bun și mâncarea delicioasă, arhitectura și multiplele atracții turistice îndeamnă milioane de turiști să aleagă Italia ca destinație de vacanță. Perfectă atât pentru city break cât și pentru plajă, Italia e întotdeuna o idee bună.

Mai jos am alcătuit un top cu locațiile care mi-au plăcut cel mai mult. Voi ați vizitat Italia? Care oraș vi-a plăcut cel mai mult? Ce alte orașe îmi recomandați să mai vizitez în Italia?

1. Roma – muzeu în aer liber și istorie. Cine nu iubește Roma? Este un oraș cu foarte multe atracții turistice: Colosseum și Arcul lui Constantin, Fontana di Trevi, Vaticanul, Castel Sant’Angelo, Pantheonul, Forumul Roman, Via Appia, Monumentul lui Victor Emanuelle II, Piazza Navona, Piazza di Spania, Piazza del Popolo, Villa Borghese și multe altele. Sfatul meu este să vizitați Roma pe jos. Este un oraș frumos și impunător, merită explorat din plin.

Colosseum

View from the VaticanFontana di Trevi

    2. Verona – orașul iubirii. Cu toții am auzit de povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta. Pe lângă faimoasă Casă a Julietei ce se poate vizita, Verona are de oferit multe alte locuri frumoase ce abia așteaptă să fie descoperite de turiști: Castelvecchio, Arena, Teatrul Roman și Muzeul Arheologic, Piazza delle Erbe, Torre dei Lamberti, Anastasia, Dealul San Pietro, Piazza Bra.

View de pe Dealul San Pietro

Balconul Julietei

3. Veneția – plimbare romantică pe canale. Potrivit unora, Veneția se numără în top 10 orașe romatice din lume. Plimbarea cu iconica gondolă face parte din bucket list-ul multora. Piazza San Marco, Podul Rialto, Puntea Supinelor, Grand Canal, Palatul Dogilor, insulele Murano și Burano sunt principalele atracții turistice din zonă.

4. Taormina – priveliște minunată de pe vârful unui deal. Taormina este un orășel situat pe un deal de pe coasta de est al Siciliei. Este cunoscut pentru Teatrul Antic, un teatru greco-roman unde se țin tot felul de evenimente și în ziua de astăzi. Îmi aduc aminte cu drag de sunetul mandolinei ce se auzea din magazinele de suveniruri în timp ce mă plimbam pe străduțele pavate ale orașului.

Teatrul Antic

Duomo di San Nicola

5. San Marino – orașul medieval. San Marino este cel mai vechi stat din Europa și a treia țară ca mărime după Vatican și Monaco. Cele trei turnuri, citadelele, străduțele înguste și pietruite dau un farmec aparte orașului.

Cetatea Guaita

6. Lacul Garda și Gardaland – relaxare și distracție. Situat în regiunea Lombardia, Lacul Garda este de o frumusețe deosebită. Unul dintre cele mai vizitate oraşe din regiunea lacului este Sirmione, considerat de mulți ca fiind bijuteria Lacului Garda.  Parcul de distracții Gardaland este situat în partea de nord-est al lacului Garda și este o sursă de amuzament pentru copii de toate vârstele și nu numai.

Lacul Garda

SirmioneGardaland

7. Trieste – orașul port. Trieste este un oraș mic situat în vecinătatea graniței cu Slovenia. Adăpostit între munții Carso și mare, este capitala operetelor și a „bella vita”.

Castelul Miramare

8. Pisa – turnul înclinat. Faimosul turn înclinat împreună cu Piazza dei Miracoli sunt punctele de reper ale orașului Pisa. Bogată în cultură și artă, acest oraș din Toscana merită vizitat.

Turnul înclinat și Piazza dei Miracoli

9. Lido di Jesolo și Rimini – plajă și soare. Situate pe litoralul mării Adriatice, Lido di Jesolo și Rimini sunt unele din cele mai populare stațiuni din Italia. Dacă alegi aceste stațiuni pentru vacanța de vară poți face excursii de o zi la Veneția (în apropiere de Lido di Jesolo) sau San Leo (în apropiere de Rimini).

Lido di Jesolo

Rimini 

10. Milano  – modă și shopping. Cunoscută ca și capitală a modei Milano este perfectă pentru un weekend prelungit de shopping. Se poate ajunge aici din Oradea cu Ryanair.

Domul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *