fbpx
City breaks Europe Popular Destinations Travelling Weekend break

Berlin, Germania – city break

Am vizitat Berlin-ul în weekend-ul prelungit de Rusalii. Am zburat din Budapesta cu Ryanair, un zbor lejer de aproximativ o oră jumătate, la prețul de 76 euro/persoană.

Ajunși pe aeroportul Schönefeld, ne-am îndreptat spre autobuzul ce duce la Tropical Island, cel mai mare resort tropical din Europa. Biletele le-am achiziționat online, la prețul de 210 euro/ 2 persoane ce includea cazarea pe o noapte în cort premium pentru două persoane, regim demi-pensiune și intrarea la aquapark.

Biletele de autobuz le-am luat din aeroport de la ghișeul de informații la prețul de 6.9 euro/persoană, doar dus. Stația de autobuz se găsește în partea stângă la ieșire din aeroport. Trebuie să luați autobuzul EV, Richtung S Konigs Wusterhausen cu direcția S Konigs Wusterhausen Umstieg unde coborâți pentru a lua trenul spre Brand Tropical Islands (RE2). De aici luati shuttle bus-ul ce duce la aquapark, gratuit.

Aquapark-ul Tropical Island este localizat într-un hangar ce inițial a fost construit în scopuri militare de către Hitler și se află la aproximativ 51 km de aeroportul Schönefeld din Berlin. Ulterior, acesta a fost transformat în cel mai mare resort tropical din Europa ce oferă o pădure tropicală interioară, piscine interioare și exterioare, tobogane, facilități spa și o piscină în stil lagună. Este amenajat cu palmieri și o plajă artificială. Oaspeții au la dispoziţie o varietate de unităţi de cazare, inclusiv camere cu design inspirat din America de Sud, Africa sau din zona Asiei.

Există o mare diversitate de restaurante și baruri în incinta aquapark-ului. Restaurantul Sawadee oferă un mic dejun tip bufet, iar localurile Palm Beach Restaurant, Wok House şi Mondial Food Court propun o gamă largă de specialităţi internaţionale şi cocktail-uri. Cheltuielile extra în interiorul aquapark-ului (mâncare și băutură) au fost undeva la 47 euro/2 persoane (1 cappuccino a costat 3.5 euro).

Ne-am îndreptat spre Berlin a doua zi dimineață, imediat după check-out. Am luat trenul RE2 din stația Brand Tropical Islands ce ne-a dus direct la Alexanderplatz (bilet tren 17 euro/2 persoane). De la Alexanderplatz am făcut o plimbare de aproximativ 20 minute până la hotelul unde am fost cazați.

Ne-am cazat la Hotel Transit Loft, situat în cartierul Prenzlauer Berg, la aproximativ 8 minute de piața Alexanderplatz cu tramvaiul. Prețul cazării a fost de 223 euro camera dublă cu mic dejun inclus pe 3 nopți.

Pentru că am avut la dispoziție doar două zile să vizităm Berlinul am optat să îl vizităm pe biciclete. A fost un mod plăcut și rapid de a vizita orașul. Am închiriat bicicletele cu ajutorul aplicatiei Donkey Republic cu 9 euro/zi/pe persoană.

Mai jos găsiți lista cu obiectivele vizitate în Berlin:

1. Alexanderplatz este o piață publică mare situată în zona centrală a disctrictului Mitte. A fost denumită în onoarea vizitei împăratului rus Alexander I la Berlin din data de 25 octombrie 1805, din ordinul împăratului Frederick William al III-lea.

2. World Time Clock este cea mai cunoscută atracție din Alexanderplatz. Construit în anul 1969, a devenit un punct popular de întâlnire. Ceasul are o greutate de 16 tone și o înălțime de 10 m. Dispune de un cilindru cu 24 de zone de timp din lume, care poartă numele marilor orașe din fiecare zonă. Mecanismul este construit în așa fel încât să permită citirea timpului curent în fiecare zonă.

3. TV Tower a fost construit între anii 1965-1969, având o înălțime de 368 m, ceea ce îl clasează pe locul II ca cea mai înaltă structură din Europa, după turnul Ostankino din Moscova ce are o înălțime de 540 m. Două etaje sunt accesibile publicului ce includ o platformă de observație la 203 m și un restaurant/cafenea la 207 m.

Preț: 14 euro/persoană.

Orar: Martie – Octombrie: 9:00 – 00:00, Noiembrie – Februarie: 10:00 – 00:00.

4. Alte nationalgalerie este o galerie situată în cadrul Museum Island cu o colecție de artă neoclasică, romantică, impresionistă și modernă.

Museum Island este o insulă situată pe albia râului Spree, unde găsim majoritatea muzeelor din Berlin.

5. Berliner Dom este localizat în districtul Mitte, în zona Museum Island. Fiind cea mai mare biserică din Berlin, atrage mii de turiști de peste hotare și din țară.

Panorama de la capătul celor 270 de trepte ce duc spre acoperișul catedralei merită toată osteneala.

Orar: Luni – Sâmbătă: 09:00 – 12:00; Duminică și în zile de sărbatoare: 12:00 – 20:00. Preț: 7 euro/persoană.

6. Bode Museum este unul din muzeele ce fac parte din complexul Museum Island. A fost creația arhitectului Ernst von Ihne și a fost terminat în anul 1904.

7. Nikolaiviertel este un cartier fondat în jurul anului 1200. Împreună cu așezarea vecină Cölln, este inima istorică a capitalei. Este localizat în disctricul Mitte, la cinci minute de Alexanderplatz.

8. Gendarmenmarkt este o piață populară în Berlin, formată dintr-o sală de concerte, biserici germane și franceze. În centrul pieței întâlnim statuia cunoscutului poet german Friedrich Schiller.

9. Reichstag Building este una din cele mai istorice clădiri din Berlin. Finalizată în anul 1894, rolul clădirii neo-renascentiste ca și casă a parlamentului german a fost de scurtă durată. În anii 1930 clădirea a fost incendiată de un grup de comuniști radicali potrivit lui Adolf Hitler. După incediu, clădirea a fost neutilizată timp de aproximativ 60 de ani. După căderea zidului Berlinului și reunificarea Germaniei, clădirea a fost restaurată și refăcută ca sediu al noului guvern. Situată lângă Poarta Branderburgului, clădirea Reichstag păstrează o prezență fenomenală până în prezent.

10. Brandenburg gate este una din cele mai cunoscute atracții turistice din Berlin. Construită în stilul neo-clasic, în secolul al VIII-lea, la ordinul lui Frederik William II poarta este simbolul unității europene și păcii.

11. Holocaust Memorial este alcătuit dintr-un sit de 19000 mp acoperit cu 2711 plăci de beton și a fost construit în memoria evreilor uciși în Europa în timpul holocaustului. Construcția a început la 1 aprilie 2003 și a fost terminată pe 15 decembrie 2004. A fost inaugurată la 10 mai 2005, la 60 ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

12. Potsdamer platz este o piață publică și intersecție importantă situată în centrul Berlinului, localizată la aproximativ 1 km de Poarta Branderburg și Reichstag.

13. Kollhoff Tower este o clădire înaltă de 101 m, cu 25 etaje. După vizita turnului ne-am oprit la cafeneaua panoramică la o prăjitură și un cappuccino.

Preț: 7.5 euro/persoană.

14. Checkpoint Charlie a fost un punct de frontieră pe strada Friedrichstraße, creat după ridicarea zidului Berlinului, fiind cel mai controversat punct de trecere al frontierei dintre Berlinul de Est și Vest. Azi, este o atracție turistică, unde contra cost se pot face poze cu oamenii îmbrăcați în militari ce “păzesc” locul.

15. Markthalle Neun este o piață cu produse alimentare tradiționale unde se poate servi și masa. Puteți alege dintr-o gamă variată de mâncare locală sau internațională.

16. Tempelhof airport. Ministrul transporturilor a desemnat construirea aeroportului Tempelhof în anul 1923 urmând ca în anul 2008 activitatea aeroportului să fie terminată, lăsând Berlinul cu cele două aeroporturi funcționale, Tegel și Schönefeld. Astăzi este un parc public și un loc de recreere al berlinezilor. A fost o senzație unică să ne plimbăm cu bicicletele pe o pistă de avioane.

17. Treptower park este un parc situat dea lungul râului Spree în Alt-Treptow, în disctrictul Treptow-Kopenick. Principala atracție din parc este Soviet War Memorial, construit pentru comemorarea celor 80000 de soldați sovietici ce au pierit în lupta de la Berlin în aprilie-mai a anului 1945.

18. East Side Gallery este un memorial internațional pentru libertate. Este o porțiune lungă de 1316 m a zidului Berlinului situată central, pe Mühlenstraße din Friedrichshain-Kreuzberg. Galeria este situată pe așa-numitul “hinterland mauer”, care a închis frontiera cu Berlinul de Vest.

19. Volkspark este cel mai vechi parc din Berlin, având o suprafață de 52 hectare. Noi am trecut prin parc cu bicicletele și ne-am oprit doar să admirăm rățuștele ce se jucau pe marginea apei.

20. Kaiser Church este o biserică memorială populară în Berlin, numită de berlinezi “der hohle Zahn”, tradus “dintele gol”.

În fața bisericii se află mallul Bikini, un mall cu un design interesant, un loc bun pentru o cafea sau o masă gustoasă și de ce nu, shopping.

21. Classic Remise este un muzeu de mașini vintage, dechis în anul 2003. Iubitorii de mașini nu trebuie să rateze vizitarea acestui loc, mai ales că intrarea este gratuită.

Orar: Luni – Sâmbătă: 08:00 – 20:00, Duminică: 10:00 – 20:00.

22. Charlottenburg Castle este un castel care a aparținut foștilor regi ai Prusiei și apoi împăraților germani. A fost construit în anul 1696, pentru Sophie Charlotte de Hanovra, soția lui Frederic al III-lea, ca reședință de vară.

Castelul este localizat în cartierul Charlottenburg.

Bine de știut/recomandări:

  • Un lucru ce ne-a plăcut foarte mult în Berlin au fost muzicanții de pe stradă. Cu toate că eram pe biciclete nu ne-am putut abține să nu ne oprim să îi ascultăm așa de frumos cântau. Găsiți timp și pentru asta, nu veți regreta. Dacă puteam cumpăra bilete la concertul lor, sigur o făceam.
  • Mâncarea este foarte bună în Berlin, cam peste tot unde am mâncat ne-a plăcut. Putem recomanda două restaurante ce se află în apropiere de Hotel Transit Loft.

Basil – restaurant vietnamez

Muse – pentru un burger delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *