fbpx
an sabatic momondo Travelling

Călătoriile, educație și dezvoltare personală

De ce sunt călătoriile atât de populare? Cu toții așteptăm concediul de 1-2 săptămâni cu mult entuziasm și nerăbdare. Motivele sunt diferite, unii vor doar să se relaxeze și să își ia gândul de la job pentru a se întoarce cu forțe proaspete și bateriile încărcate, alții vor să viziteze și să facă cât mai multe activități interesante, iar unii să se îngrașe la all inclusive 😅. Indiferent de motiv, în cele mai multe cazuri este momentul cel mai așteptat al anului!

În opinia noastră, călătoriile sunt mai mult decât o recompensă pentru orele lucrate la job, mai mult decât un simplu concediu sau vacanță! Sunt un mod distractiv și plăcut (uneori mai puțin plăcut) de a învăța lucruri noi și de a te dezvolta pe plan personal. Tocmai din acest motiv ne-am luat un “an sabatic”!

Cum ne-a venit ideea să lăsăm totul și să plecăm într-o călătorie de 8 luni în Asia de SE? S-a întâmplat în momentul în care ne-am întors din vacanța petrecută în SUA în mai – iunie 2018. După 8500 de km parcurși cu mașina închiriată de-a lungul a 6 state timp de 3 săptămâni ne-am întors cu multe amintiri frumoase, entuziasm și o sete de cunoaștere și ducă mai mare decât de obicei. Puteți citi mai multe despre călătoria noastră în SUA aici.

A fost prima oară când am reușit să luăm de la serviciu concediu pentru 3 săptămâni, asta pentru că am combinat cu câteva zile libere de la stat (Rusaliile și 1 iunie). La întoarcere, unuia dintre noi i s-a spus că e prima și ultima oară când își ia concediu pentru 3 săptămâni. Nu vrem să ne înțelegeți greșit, amândoi am avut job-uri bune care ne-au plăcut și motivat din punct de vedere salarial, eu într-o corporație, iar Paul la una din cele mai bune companii din domeniul materialelor necesare finisajelor interioare. Deși munca noastră a implicat mult stres, nu avem motive să ne plângem.

Partea proastă era că mai aveam de așteptat mult și bine până la următoarea vacanță din 2019. Așteptarea asta a venit cu frustrări, nerăbdare și multe semne de întrebare. Atunci a fost momentul în care amândoi am simțit că ceva s-a schimbat, că nu mai vrem să așteptăm, că viața este scurtă și trebuie să ne urmăm visul pentru a nu avea regrete mai târziu. A fost momentul în care am realizat că pentru a schimba ceva în viața noastră trebuie să gândim diferit. Că nu trebuie să urmărim un tipar dictat de societate pentru că asta se așteaptă de la noi.

Așadar, am vândut mașinile, am donat și vândut tot ce era nefolositor din casă, ne-am dat demisia și ne-am închiriat apartamentul proaspăt renovat (ne mutasem abia de un an în el). Nu a fost chiar așa de ușor precum pare. Este destul de greu să renunți la confortul de acasă pentru a pleca în lume pentru mai mult timp, dar este o experiență frumoasă (cu bune și cu rele) care cu siguranță te schimbă ca și persoană.

Reflectând asupra celor 8 luni petrecute în Asia din anul sabatic, de când am lăsat totul  în urmă pentru a ne urma visul, suntem recunoscători pentru lucrurile pe care le-am învățat și experimentat: despre cultura altor țări, mâncarea tradițională, oamenii pe care i-am cunoscut pe drum și locurile frumoase vizitate.

Îndrăzniți să priviți lucrurile altfel, să gândiți diferit, chiar dacă uneori pare un lucru imposibil sau înfricoșător. Ieșiți din zona de confort, faceți ceea ce iubiți și vă place cât mai des. Călătoriți cu mintea deschisă, experimentați cultura altor țări și nu uitați, visele pot deveni realitate!

✈️ Vă invităm să aveți parte de propria călătorie revelatoare, căutând zboruri pe @momondo aici.

🌎 #owtravelers #admomondo 🌎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *