fbpx
Popular Destinations Romantic destinations Travelling

Cappadocia – locul magic al Turciei

rasarit in Cappadocia

Cappadocia a fost pe lista noastră de mult timp și ne bucurăm tare mult că în sfârșit ni s-a îndeplinit visul. Este locul în care realitatea arată mult mai bine decât în pozele de pe rețelele de socializare. Un log magic, care pur și simplu ne-a fermecat. Dacă aveți suficient timp la dispoziție, recomandăm să combinați vizita în Cappadocia cu un city break la Istanbul. Înainte de a ajunge în Cappadocia, am stat 3 nopți în Istanbul – mai multe detalii găsiți în articolul Istanbul – orașul vibrant așezat pe 2 continente.

Biletele de avion spre Cappadocia le-am achiziționat de pe siteul companiei aeriene Turkish Airlines, la prețul de 30 euro/persoană, ruta Istanbul – Nevşehir, durata zborului fiind de aproximativ 1 oră. Pentru a vă bucura cu adevărat de experiența în Cappadocia, alegerea cazării este un pas cu adevărat important. Recomandăm să alegeți una din cazările specifice în peșteră, așa numitele cave-suites. Prețurile sunt accesibile și pentru toate buzunarele.

Noi am ales Elite Cave Suites, la prețul de 114 euro camera dublă pentru 3 nopți cu mic dejun inclus. Deși hotelul este basic și un pic învechit, putem spune că raportul calitate-preț a fost foarte bun. Camera încăpătoare, personalul profesionist, terasa mare cu vedere spre oraș de unde am putut privi baloanele la răsărit, precum și localizarea foarte bună au fost ingredientele unui sejur perfect. Elite Cave Suites nu dispune de un restaurant și nici de piscină, dar asta nu a fost o problemă deoarece restaurantele erau accesibile la doar 5 minute de mers pe jos și în plus am avut intrare gratuită la piscina de la hotelul Grand Elite (fiind același propietar). 

Pentru că hotelul dispune și de o agenție turistică proprie, am rezervat zborul cu balonul prin ei, cu 2 săptămâni înainte de plecare. Prețurile pentru un zbor cu balonul sunt cuprinse între 50-500 euro, depinde de numărul persoanelor din coș. Noi am mers pe recomandarea personalului de la hotel și am rezervat un zbor cu 16 persoane în coș la prețul de 65 euro/persoană și am fost foarte mulțumiți. Pentru că am achizițonat zborul de la ei, costul transferurilor aeroport-hotel-aeroport a fost gratuit, ceea ce fost un mare plus deoarece costul se ridică undeva la 6 euro/persoană pe segment.

Zborul l-am efectuat cu cei de la Rainbow Balloons, acesta fiind zborul lor cu numărul 600. Transferul de la hotel la locul de unde se ridică baloanele a avut loc la 4 dimineața, deci da, asta înseamnă că va trebui să vă treziți foarte devreme pentru a zbura cu balonul. Vântul este prielnic doar dimineața, motiv pentru care baloanele zboară doar la răsărit. A fost o experiență destul de greu de descris în cuvinte! Trebuie să fii acolo pentru a o trăi și înțelege cu adevărat. Un moment atât de magic pe care cu siguranță ni-l vom aminti și prețui toată viața. Priveliștea din balon la răsărit este una uluitoare. Echipajul ne-a spus că în ziua zborului s-au înălțat aproximativ 80 de baloane, față de 200 înainte de pandemie. S-a simțit că este un pic mai puțină lume, dar nu vreau să îmi închipui ce aglomerație ar fi fost dacă erau de 3 ori mai mulți oameni în oraș, ca înainte de pandemie.

Zborul a fost lin, iar la final am primit cu toții diplome de zbor și un pahar de șampanie non-alcoolică, având în vedere că Turcia este o țară musulmană.

O altă excursie pe care am achiziționată de la hotel a fost o tură cu ATV-ul la apus, la prețul de 20 euro/ATV. Acum eu voi fi foate sinceră și vă spun că nu recomand, dar poate sunt doritori și iubitori de plimbările cu ATV-ul. Motivul pentru care nu nouă nu ne-a plăcut a fost că pe tot parcusul turei am inhalat noxele de la celelalte ATV-uri (am plecat în șir indian într-un număr destul de mare) și ne-am prăfuit din cap până în picioare. În condițiile acestea eu nu m-am putut bucura de nimic din ce am văzut pe drum, nici nu am văzut bine din cauza norului de praf care îmi incomoda ochii. Am făcut câteva opriri pe drum. Prima a fost pe Love Valley, iar ultima și cea mai frumoasă la apus, pe Rose Valley.

Love Valley

Rose Valley la apus

Un loc minunat pe care recomandăm să îl vizitați este Sultan Carpets.Vrei să te simți ca într-o poveste din 1001 nopți? Atunci acest magazin de covoare este de neratat în timpul vizitei în Cappadocia. Am fost impresionați de decorul frumos și multitudinea de culori de la Sultan Carpets. Intrarea costă 100 TL (10 euro) pe persoană în cazul în care dorești să faci doar câteva fotografii și nu intenționezi să faci vreo achiziție. Rochia tradițională din fotografii este inclusă în costul întrării. Chiar credem că, covorul fermecat este ascuns undeva pe acolo. 😉💖 P.S. Mai este un magazin la fel de frumos și mult mai mare, Galerie Ikman, dar datorită review-urilor proaste citite pe Google am hotărât să vizităm doar Sultan Carpets. Dacă mergeți sau ați fost la Galerie Ikman, dați de știre cum a fost. Așteptăm impresiile voastre!

DSC_2984

Sunset Point sau Lovers Hill, este un punct de belvedere superb atât pentru apus, la cum îi indică și numele, precum și pentru răsărit. La apus poți să iei o pătură cu tine, să savurezi o băutură răcoritoare sau un vin. Nu trebuie să le cari după tine, este un mic local sus de unde poți să le achiziționezi.

Deoarece ne-am trezit în fiecare dimineață la 4 pentru a vedea baloanele la răsărit, în una din dimineți am mers pe Lovers Hill pentru a le vedea. Ca norocul este doar la o scurtă plimbare de Elite Cave Suites, prin urmare nu am avut mult de mers. Priveliștea de aici este absolut magică. Voi lăsa fotografiile să vorbească de la sine.

Mai jos găsiți și câteva restaurante pe care le-am încercat și ne-au plăcut:

  • Pumpkin – mâncare delicioasă cu opțiuni pentru vegetarieni
  • Firin Express – servește cea mai bună pide din oraș la prețuri foarte mici. Cea mai bună opțiune calitate – preț, fiind preferatul nostru.
  • Sedef Restaurant – aici puteți încerca faimosul pottery kebap, mâncare tradițională specifică Cappadociei
  • Dibek – servește mâncare tradițională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *