fbpx
Remote Locations Romania Romantic destinations Travelling Weekend break

Casa Maria, un colț de rai în Lunca Vișagului

Sunteți în căutarea unui loc frumos unde să vă relaxați din plin și să vă încărcați bateriile? Am venit în întâmpinarea voastră cu o recomandare. Casa Maria din Lunca Vișagului este locul unde te bucuri mai mult de un apus de soare decât de Netflix, locul unde pur și simplu uiți să îți mai verifici telefonul.

Drumul până la Casa Maria este deosebit de pitoresc, în special ultima porțiune de aproximativ 30 minute, în care puteți admira pădurea în toată splendoarea ei pe o parte și alta a drumului. Bineînțeles, culorile toamnei intesifică frumusețea ei îmbrăcând copacii în straie colorate.

Localizată pe un deal din Munții Vlădeasa, Casa Maria este o comoară ascunsă. Ne-am îndrăgostit de acest loc imediat ce am ajuns acolo. Amplasarea izolată a pensiunii, priveliștea uluitoare, muzica relaxantă, atenția la detalii, colțurile confortabile pentru relaxare, biblioteca, atmosfera și vibe-ul acestui loc sunt ingredientele perfecte unui sejur de vis. Totul este atât de calm și liniștit încât nu veți dori să plecați niciodată.

Pereții din sticlă și terasa superbă oferă o priveliște ce îți taie respirația. Imaginați-vă savurând o cafea sau un ceai fierbinte la primele ore ale dimineții în timp ce admirați acest peisaj mirific.

Relaxați-vă citind o carte, ascultând muzică jazz, la un pahar de vin cu prietenii pe terasă sau jucând un joc de societate la una din mesele încăpătoare din living.

Răsăritul și apusul sunt deosebit de frumoase la Casa Maria. Acordați-vă timp să admirați minunile naturii, când cerul este pictat în culori vesele ce te fac să visezi cu ochii deschiși.

Motivul principal pentru care ne-am simțit ca acasă se datorează minunatei noastre gazde, Mădălina, care este sufletul și inima casei. Ne-a primit cu inima deschisă și zâmbetul pe buze.

Deși am vizitat Casa Maria în timpul pandemiei, ne-am simțit în siguranță. Locul este curățat temeinic și dezinfectat conform reglementărilor.

Mâncarea este momentan în regim self catering. Bucătăria este utilată cu toate cele necesare gătitului. Inclusiv un Thermomix, care ne-a ușurat mult munca în bucătărie. În cazul în care nu aveți dispoziția necesară gătitului, vă puteți deplasa la restaurantul hotelului din apropriere, situat la aproximativ 2 km de locație.

Ce puteți vizita în zonă? 

  • Cascada Moara Dracului, un traseu ușor prin pădure ce culminează cu priveliștea frumoasei cascade.

DSC_9400

  • Case tradiționale părăsite, ce fac decorul unui cadru idilic pentru fotografii, situate la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Casa Maria.

  • Barajul și lacul Drăgan. Indiferent de anotimp, imaginea lacului Drăgan este una minunată. Lăsăm pozele aici să vă convingă.

Video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *