Cătunu’ lui Victor, o cazare inedită și frumoasă!
Doriți să evadați în weekend din aglomerația orașului într-un loc liniștit și intim? Vă recomandăm un loc care nouă ne-a plăcut foarte mult, unde tradiționalul și modernul se îmbină într-o armonie perfectă – Cătunu’ lui Victor. Casele tradiționale din Groși au fost amenajate cu multă pasiune și pricepere de către soții Florin și Sanda, a căror vis s-a îndeplinit în iulie 2017, în momentul în care au deschis prima dată porțile căsuțelor turiștilor dornici de relaxare.
Munca și pasiunea celor doi se vede în fiecare detaliu. Au reușit să ofere confortul de acasă fără să strice designul tradițional al caselor, motiv pentru care acest loc este atât de special și unic. Proiectul este încă în plină dezvoltare. Pe lângă cele două unități de cazare cu o capacitate maximă de 10-11 persoane, proprietarii doresc să se extindă cu alte două cazări la fel de interesante și unice.
Casa în care ne-am cazat noi are o vedere superbă atât din living cât și din dormitor, datorită pereților din sticlă care pe lângă priveliștea oferită, luminează interiorul foarte frumos.
Șemineul din living amplifică atmosfera romantică, perfectă pentru nopțile friguroase de toamnă-iarnă.
Fie că vă relaxați citind o carte în unul din hamace, savurați un vin bun în ciubăr sau stați la un grătar cu prietenii, Cătunu’ lui Victor este locul perfect pentru asta.
Mai jos găsiți câteva idei cu activitățile de făcut în zonă:
- Rafting pe Crișul Repede. Ce poate fi mai distractiv într-o zi călduroasă de vară decât raftingul? Deconectarea de la cotidian și voia bună sunt garantate. Preț: 100 lei pe persoană cu Rafting Time.
- Via Ferrata în Vadu Crișului și Șuncuiuș. Pentru cei iubitori de natură și aventură recomandăm traseul de via ferrata. Sunt două trasee, puteți alege în funcție de dificultate și durată. Puteți apela cu încredere la Aventura Trekking.
- Circuitul versantului drept (Vadu Crișului) are o lungime de 9 km dus-întors pe marcaj punct albastru, timpul de parcurgere fiind de aproximativ 5 ore. Traseul începe din spatele terenului de fotbal localizat în apropierea pensiunii Roua Munților. Dificultate traseu: ușor.
- Circuitul versantului stâng (Vadu Crișului) are o lungime de 5 km dus pe marcaj punct roșu, timpul de parcurgere fiind de aproximativ 4 ore. Traseul începe din apropierea cabanei Peștera Vadu Crișului. Dificultate traseu: ușor.
- Peștera Vântului, o peșteră superbă aflată în defileul Crișului Repede. Este cea mai lungă peșteră din România având o lungime de aproximativ 52 km. Accesul în peșteră se face doar pe bază de programare cu ghid însoțitor. Și aici puteți apela cu încredere la Aventura Trekking.
- Peștera Vadu Crișului, o peșteră cu adevărat frumoasă. A fost descoperită în anul 1903, având o lungime de 1 km din care 680 de metri sunt vizitabili. Program de vizitare: marți – duminică, între orele 09:00 – 17:00, ultima intrare de la ora 16:00.
- Cascada Vadu Crișului. Poate fi ușor accesată în tura de rafting.
- Restaurantul Huta Slavia din Șinteu, un restaurant cu preparate din bucătăria slovacă care respectă rețetele vechi ale locului și sunt pregătite din ingrediente proaspete din zonă.
Sursă poze: pagina de Facebook al restaurantului.