fbpx
an sabatic Asia Beautiful Hotels Travelling

Da Nang, Vietnam – un oraș vibrant și plin de viață

Din Hue ne-am continuat drumul spre Da Nang, un oraș vibrant și plin de viață. Prețul autobuzului a fost de 12$/2 persoane. Localizarea acestuia lângă mare, face ca Da Nang să fie un oraș popular în rândul turiștilor și al localnicilor.

În Da Nanag am avut două cazări, Danang Golden Bay pentru 2 nopți, un hotel de 5 stele cu care am avut o colaborare pe fotografie și Lucky Da Nang Hotel pentru alte 2 nopți, la prețul de 18.5$ pe noapte cu mic dejun inclus.

Am luat un taxi din stația de autobuz până la hotelul Golden Bay la prețul de 2.5$, iar în rest am circulat cu un scuter închiriat, la prețul de 6.5$/zi.

Cu toate că Da Nang Golden Bay este un hotel luxos, garantăm că nu va trebui să spargeți banca pentru a vă caza aici sau să faceți compromisuri la bugetul de călătorie.

Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus începe de la 85$ pe noapte. Un raport foarte bun calitate-preț! Recomandăm să optați pentru o cameră cu vedere la râul Hàn și podul Thuan Phuoc. O găsiți sub denumirea Deluxe Golden Bay.

Camerele sunt moderne, cu pat mare și confortabil, perfect pentru un somn relaxant. Merită menționat și faptul că în cameră ne-a așteptat un coș cu fruncte de bun venit. Frumos din partea personalului că s-au gândit la acest aspect. Un detaliu mic, dar care te face să te simți bine primit într-un loc nou și străin. Ospitalitatea hotelului își spune cuvântul și din punctul ăsta de vedere.

Elementul principal al designului hotelului, așa cum îi indică și numele este auriul. Acest element îl veți întâlni peste tot în hotel, de la baia din cameră până la piscină.

Deși nu este localizat în zona centrală a orașului, hotelul oferă shuttle gratuit în diferite puncte ale orașului, inclusiv la mall, în cazul în care doriți să faceți shopping.

Highlightul hotelului este piscina infinity de la etajul 29, care a câștigat premiul de cea mai înaltă și cea mai mare piscină aurie din Asia. Priveliștea de la piscină este pur și simplu minunată. Nu ne-am putut sătura de ea! În special la apus și seara, ceva magic!

Mai multe fotografii și informații găsiți în articolul dedicat Danang Golden Bay Hotel review – Vietnam.

Ce am vizitat în Da Nang?

1. Ba Na Hills a fost pe departe atracția preferată din Da Nang. Datorită popularității acesteia recomandăm să mergeți dimineața la prima oră, pentru a evita mulțimea de turiști și pentru a reuși să faceți câteva fotografii pe faimosul pod în formă de mâini, fără prea multă lume în ele.

Ba Na Hills este un complex ce arată ca un castel medieval din exterior în a cărui interior veți găsi cazări moderne, restaurante renumite și un parc de distracții. Pregăți-vă să petreceți aici o zi întreagă, plină de distracție și lucruri minunate.

Accesul în complex este unul captivant. Va trebui să urcați pe un munte înalt cu ajutorul telecabinei, în timp ce vă bucurați de peisajele amețitoare ce vă taie respirația. Biletele se pot cumpăra direct de la ghișeul complexului sau le puteți rezerva online la prețul de aproximativ 30$/persoană.

Imediat ce am coborât din telecabină am fost întâmpinați de grandiosul Golden Bridge, o capodoperă arhitecturală. Din punctul nostru de vedere este partea cea mai impresionantă a complexului, așadar am petrecut ceva timp aici până am reușit să facem fotografiile dorite.

După ce am trecut de pod, am fost uimiți de lumea minunată, ca de basm, ce ne aștepta în toate colțurile complexului. Grădinile colorate, templele și statuile uluitoare, precum și un întreg oraș în stil franțuzesc ne-au lăsat cu gura căscată.

Ba Na Hills are ceva deosebit pentru toată lumea, de la mic, la mare. Copiii vor fi încântați de multitudinea de jocuri ce se află într-o clădire dedicată special pentru asta, iar adulții se vor bucura de o plimbare prin grădinile fantastice, pe străzile din French Village ce au un aer romatic sau își vor desfăta papilele gustative la unul din restaurante.

vietnam (2849)

Recomandăm să purtați ceva comod în picioare și să nu vizitați complexul în grabă, pentru a vă putea bucura cu adevărat de frumusețile locului. Aici, chiar și clădirea cafenelei Starbucks arată într-un mod fermecător.

Pentru cei ce s-au îndrăgostit de acest loc și doresc să petreacă mai mult timp aici, există posibilitatea să se cazeze peste noapte. Recomandăm hotelul Mercure Danang French Village Bana Hills pentru o experiență de lux. Prețurile încep de la 110$ pentru camera dublă cu mic dejun inclus.

2. My Khe Beach. Cunoscut ca una din cele mai frumoase plaje din Vietnam, My Khe se întinde pe o suprafață de 900 metri. Nisipul alb și hotelurile de lux de pe această plajă atrag multă lume dornică de baie și soare.

3. Dragon Bridge. Construcția acestui pod a început în luna iulie a anului 2009 și a fost deschis publicului în martie 2013. Are o lungime de 666 metri și o lățime de 37.5 metri, facilitând traficul pe 6 benzi. Recomandăm o vizită aici atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Odată cu venirea serii dragonul va scoate flăcări.

4. Love Bridge. Situat la doar câțiva metri distanță de Dragon Bridge, acest pod este în topul preferințelor cuplurilor. Îndrăgostiții vin aici să își celebreze iubirea, având posibilitatea să o pecetluiască cu un lacăt, inspirat după faimosul Pont des Artes din Paris. Multe ședințe foto de logodnă și nuntă se țin aici.

5. Hai Van Pass este un drum montan de 21 km, pe parcursul căruia am fost fermecați de peisajele fantastice la tot pasul. Noi am parcurs acest drum cu motocicleta.

6. Linh Ung Pagoda este cu adevărat o pagodă impresionantă. Așezarea pitorească lângă ocean, cu muntele în spate fac din acest loc una din cele mai populare atracții turistice din Da Nang. Arhitectura și peisajele sunt pur și simplu încântătoare.

7. Ban Co Peak. Pentru o vedere frumoasă asupra orașului Da Nang recomandăm să faceți o plimbare cu motocicleta până pe vârf. Este un loc senin și liniștit, având în vedere că nu veți găsi așa de mulți turiști ca și la celelalte atracții. Luați cu voi un coș de picnic și savurați prânzul în timp ce admirați peisajele superbe ale orașului. Pentru cei aventuroși, se poate opta pentru un zbor cu parapanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *