fbpx
an sabatic Asia Travelling

Dalat, Vietnam – orașul eternei primăveri

Următoarea destinație pe lista orașelor de vizitat în Vietnam era Dalat, localizat în centrul țării. Problema era distanța de 710 km pe care nu doream să o petrecem în tren sau sleeping bus.

Așadar am hotărât să scurtăm drumul cu un zbor de 1 h (în loc de 14 h cât am fi parcurs pe cale terestră) din Da Nang spre orașul Nha Trang, un oraș popular pentru plajele sale. Prețul biletului de avion a fost de 57 USD/2 persoane.

Pentru că nu am vrut să petrecem mult timp în Nha Trang, fiind doar un oraș de tranziție pentru noi, am rezervat o cameră dublă pentru 2 nopți la hotelul Moonlight Bay, localizat la 10 minute de mers pe jos de plajă, la prețul de 14.50 USD pe noapte cu mic dejun inclus.

În apropiere de hotelul la care ne-am cazat sunt mai multe restaurante ce servesc fructe de mare proaspete. Recomandăm să le încercați, sunt delicioase.

Decizia de a petrece doar 2 nopți aici s-a dovedit a fi una înțeleaptă, deoarece nu ne-a plăcut deloc acest oraș. L-am găsit deosebit de murdar, cu gunoaie aruncate la tot pasul pe stradă, lucru care atrăgea șobolani și insecte. Nici atmosfera în sine nu a fost una spectaculoasă. În afară de o baie scurtă în mare nu am făcut mare lucru în acest oraș.

Spre Dalat am luat autobuzul, la prețul de 15.50 USD/ 2 persoane. Am petrecut 3 nopți aici la Nguyen Minh Hostel, la prețul de 9 USD/noapte camera dublă cu mic dejun inclus.

Dalat în schimb a fost o supriză plăcută. Datorită temperarurilor mai scăzute decât în restul țării pe tot parcursul anului, mulți localnici evadează în acest oraș ca să scape de căldură. De aici și denumirea de “Orașul eternei primăveri”. Înțelegem perfect de ce acest loc este atât de popular, ne-am simțit foarte bine aici!

Am descoperit multe locuri frumoase care fac cadrul pefect al unor fotografii reușite. Mai jos găsiți o listă a obiectivelor turistice vizitate:

1. Crazy House este un loc cu adevărat inedit si interesant. O capodoperă arhitecturală plină de creativitate și o doză de nebunie, la fel cum îi sugerează și numele. Casa se poate vizita la prețul de 2 USD/persoană sau pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp aici pot rămâne peste noapte, deoarece dispune și de câteva unități de cazare. Designul casei a fost inspirat din lucrările faimosului Antoni Gaudi.

Ne-am distrat de minune plimbându-ne dintr-o încăpere în alta, având impresia că suntem într-un labirint.

La finalul vizitei ne-am răcorit cu o nucă de cocos și cafea, la prețul de 3 USD.

2. Linh Phuoc Pagoda este localizată la aproximativ 8 km de centrul orașului. Templul dragon are o lungime de 49 metri și este format din 12000 de sticle, capul dragonului având 7 metri înălțime. Mozaicul este prezent peste tot fiind piesa principală în arhitectura clădirii.

3. Tien Trang Mana este un loc interesant gândit special pentru persoanele cărora le place să facă fotografii. Locul este împânzit de diferite photo boot-uri care fac cadrul perfect unor fotografii reușite. Preț intrare: 2.56 USD/2 persoane, 0.21 USD am plătit pentru parcare.

4. Elephant Waterfall este o cascadă impresionantă, localizată la 30 km de centrul orașului. Puteți ajunge aici cu autobuzul sau dacă închiriați un scuter cum am făcut și noi. Dacă vă simțiți comfortabili, recomandăm scuterul deoarece este mult mai ușor să te deplasezi când ai mai multe obiective de vizitat decât cu autobuzul sau alte mijloace de transport. Preț intrare 1.70 USD/2 persoane, 0.21 USD am plătit pentru parcare.

Pe drum am oprit să încercăm acest desert delicios ce avea textura unei gogoașe. Nu mai știm cum se numește, dar cert este că ne-a cucerit. Unde mai pui că era și super ieftin!

5. Fairytale Land. Așa cum îi indică și numele, acest loc este un ținut de poveste. Căsuțe de hobit colorate, zâne și personaje din basme! Preț intrare 4.28 USD/2 persoane. 

La finalul vizitei am oprit la cramă pentru o degustare de vin, a costat 2.5 USD. Trebuie să mărturisim că nu a fost pe gustul nostru.

6. Clay Tunnels este un alt loc de poveste împânzit cu sculpturi din lut care mai de care mai interesante. Preț intrare 5.12 USD/2 persoane, 0.21 USD am plătit pentru parcare.

7. Kong Caffe. Atmosfera hippie, cafeaua delicioasă și localizarea acesteia pe un deal cu o priveliște superbă fac din această cafenea o atracție în sine. Locul este perfect pentru a te relaxa și a asculta muzică bună. Preț 2 cafele – 3 USD.

8. Hydrangeas Garden. Dacă vă plac florile, o vizită la grădina cu hortensii este una de neratat. Aceste flori delicate fac cadrul perfect al unor fotografii minunate. Sunteți de acord cu noi? Dacă tot sunteți aici, nu uitați să treceți și pe la scara ce duce către infinit. 

9. Doha Cafe Dalat. Forma și culorile acestei cafenele atrag mulți turiști. Deși nu am fost aici să încercăm cafeaua, am venit pentru o fotografie seara, când clădirea este frumos luminată.

În apropiere de hotelul la care am fost cazați am găsit un restaurant ce servea mâncare foarte bună, Nướng Poc Poc. În cele mai multe seri restaurantul era plin. Ne-a plăcut mult faptul că aveam posiblitatea să ne facem noi mâncarea la gril. Yummie!

Datorită obiectivelor turistice interesante, Dalat se situează în topul orașelor de vizitat în Vietnam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *