fbpx
Asia momondo Sabbatical Travelling

Descoperă Mandalay – Myanmar

Mandalay a fost a treia destinație vizitată în Myanmar după Yangon și Inle Lake. Puteți citi mai multe depre destinațiile anterioare aici.

Din Inle Lake am luat autobuzul către Mandalay la prețul de 25$/2 persoane. Autobuzul a fost modul nostru principal de transport între orașe și a fost unul destul de plăcut și confortabil.

Ne-am cazat la hotelul Aurora, la prețul de 57$ camera dublă/3 nopți cu mic dejun inclus.

Deși nu ne-am așteptat, Mandalay este o destinație suprinzătoare cu multe atracții turistice. Lumea de obicei sare peste acest loc, vizitând doar Bagan, orașul templelor, dar dacă aveți suficient timp la dispoziție noi recomandăm să vizitați acest oraș.

Ce am vizitat în Mandalay?

1. Palatul Mandalay este ultimul palat regal al ultimei monarhii birmaneze. Acesta a fost construit între anii 1857-1859 și urmărește în mare parte designul tradițional al unui palat birmanez, construit în interiorul unui fort înconjurat de un șanț cu apă. Palatul a fost reședința regală principală a regilor Mindon și Thibaw, ultimii doi regi ai țării.

Ca să ajungem aici am luat un tuk-tuk de la hotel la prețul de 1.44$.

2. Shwenandaw Monastery este o mănăstire budistă localizată în apropierea Mandalay Hill. Mănăstirea a fost construită în 1878 de regele Thibaw Min, care a demontat și reconstruit apartamentul ocupat anterior de tatăl său, regele Mindon Min, chiar înainte de moartea acestuia. Thibaw a demontat clădirea în 10 octombrie 1878, crezând că este bântuită de spiritul tatălui său. Reconstrucția clădirii a fost terminată în 31 octombrie 1878, dedicată în amintirea tatălui său, pe un teren alăturat Mănăstirii Atumashi. Se spune că regele Thibaw a folosit-o pentru meditație, iar canapeaua de meditație pe care s-a așezat poate fi încă văzută.

3. Sandamuni Pagoda este o pagodă budistă construită la cerința regelui Mindon Min în memoria fratelui său mai mic, Kanaung Mintha, care a fost asasinat împreună cu 3 prinți, Malun, Saku și Maingpyin în timpul rebeliunii prințului Myingun din 1866.

Pe fața mea este Thanaka, o pastă cosmetică naturală din scoarță de copac măcinată. Este folosită de peste 2000 de ani și se crede că protejează pielea împotriva soarelui, curăță impuritățile și este bogată în nutrienți și antioxidanți. Este o trăsătură distinctivă a culturii myanmareze! Aproape toate femeile și copiii se plimbă cu Thanaka pe fețe, inclusiv bărbații. 😄 Această doamnă drăguță mi-a aplicat Thanaka pe față la Sandamuni Pagoda, pentru bani mărunți.

4. Kuthodaw Pagoda este cunoscută ca sălașul celei mai mari cărți din lume.

5. Mandalay Hill și Su Taung Pyae Pagoda – se poate urca aici pe jos, dar trebuie să parcurgeți 1729 de trepte sau cu motocicleta. În momentul în care veți ajunge la baza dealului veți fi întâmpinați de motocicliștii care își vor oferi serviciile de transport. Ne-a costat 2$ pentru 2 persoane. Nu uitați să negociați prețul înainte de a vă urca pe motocicletă și de a accepta cursa.

Mandalay Hill are o înălțime de aproximativ 240 m și oferă o panoramă frumoasă asupra orașului.

Pe lângă atracțiile enumerate mai sus, puteți opta pentru o excursie de o zi la obiectivele turistice populare din apropiere. Excursia a costat 26$ cu șofer privat, fără intrări la atracțiile turistice.

Ce puteti vizita în jurul Mandalay-ului?

1. U-Bein Bridge este localizat la doar 20 de minute de mers cu mașina. Podul de 1.2 km a fost construit în jurul anului 1850 și se spune că este cel mai vechi și cel mai lung pod din lemn de tec din lume. Construcția a început atunci când capitala regatului Ava s-a mutat în Amarapura, iar podul este numit după primarul care l-a construit. Este folosit ca pasaj important pentru localnici și a devenit o atracție populară printre turiști. Recomandăm o vizită aici la apus.

2. Mingun Pagoda. Localizată la aproximativ 10 kilometri nord-vest de Mandalay, în regiunea Sagaing, Mingun este o pagodă incompletă. Ruinele sunt rămășițele unui proiect masiv de construcție început de regele Bodawpaya în 1790, care a fost lăsat intenționat neterminat din cauza unei profeții care spunea că de îndată ce pagoda va fi terminată, țara va pieri.

3. Hsinbyume Pagoda, una din cele mai frumoase pagode din Myanmar. A fost construită în 1816 de Bagyidaw în memoria iubitei sale soții, prințesa Hsinbyume.

Prețul de intrare include zona arheologică Sagaing – Mingun și este de aproximativ 7$/2 persoane.

4. Inwa – orașul antic. Ca să ajungem aici a trebuit să trecem cu barca, la prețul de 2$/2 persoane dus-întors. Ne-a plăcut mult acest orășel antic în care nu circulă mașinile. Principalul mod de transport este cu motocicleta sau căruța. Ne-a costat 5$ plimbarea cu căruța la principalele atracții turistice. Mai jos găsiți câteva poze de aici.

Excursia în jurul Mandalay-ului a fost specială, deoarece a fost organizată chiar de ziua mea, iar Hsinbyume Pagoda a fost pe bucketlist-ul meu de multă vreme. Am încheiat ziua cu o surpiză organizată de soțul meu în complicitate cu Station36 Cafe & Restaurant. Ajunși la resturant pentru cină, după o zi frumoasă, dar obositoare, m-a așteptat un buchet mare de trandafiri roșii împreună cu un tortuleț drăguț și delicios.

Acesta este unul din motivele pentru care iubesc călătoriile. Nu știi niciodată ce surpriză te așteaptă după colț. În plus, ajungi să vezi și să experimentezi lucruri frumoase și diferite.

Vă încurajăm și pe voi să călătoriți de câte ori aveți ocazia. Cu ajutorul momondo puteți planifica vacanța perfectă! Click aici pentru bilete de avionhoteluri sau închirieri auto.

Călătorii frumoase! ✈️ @momondo #owtraveleres #admomondo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *