fbpx
Europe momondo Romania Travelling

Destinații preferate în România fără mulți turiști

Am acceptat provocarea momondo de a nominaliza câteva destinații preferate în România pentru a evita mulțimile de turiști.

Am să încep cu un oraș foarte drag sufletului meu, cel în care m-am născut, orașul Oradea. Cu toate că nu este un oraș foarte promovat în România, Oradea este un oraș frumos care cu siguranță merită vizitat, un oraș în plină dezvoltare. Schimbările în bine sunt vizibile, iar renovările masive au transformat clădirile istorice în atracții turistice interesante și frumoase.

Data viitoare când tranzitați Oradea în drum spre granița cu Ungaria, poate luați în considerare un popas de câteva zile pentru a vizita acest oraș. Sau de ce nu, puteți veni special aici pentru un city break.

Știați că Oradea este singurul oraș din România care face parte din rețeaua internațională a orașelor Art Nouveau? În 1999, la iniţiativa Departamentului de Monumente şi Situri a Regiunii Bruxelles, mai multe organizaţii din oraşele europene cu un bogat patrimoniu Art Nouveau, de la Helsinki la Barcelona, Glasgow şi Budapesta au decis să se unească într-o primă reţea europeană de cooperare, cercetare, conservare şi dezvoltare a Art Nouveau. Oradea s-a alăturat listei în luna februarie a anului 2012.

Citiți mai multe despre ce puteți vizita și face în Oradea aici.

A doua destinație recomandată de noi este Stâna de Vale, unde puteți face un traseu cu bicicleta sau puteți face o drumeție la una din cascadele de pe Valea Iadului pe timp de vară.

33110459_409911086152754_7425881120572440576_n
46665344_537703626706832_5138437540801413120_n

Iarna în schimb, puteți opta pentru o tură cu snowmobilul, acompaniați de un ghid cu experiență.

Cea dea treia destinație este Valea Vinului – Maramureș.

Când mă gândesc la Maramureș îmi amintesc cu drag de vacanțele de vară în care bunica mă striga seara de pe prispa casei să vin să beau din laptele de vacă proaspăt muls. Îmi amintesc de zilele în care singura mea grijă era să mă asigur că toate cele trei pisici au ajuns acasă după ce au hoinărit toată ziua pe uliță, găinile au fost închise înainte de culcare, iar câinii au fost hrăniți.

Unele locuri din Maramureș pot fi destul de aglomerate, dar în Valea Vinului veți găsi locuri de relaxare și deconecare totală.

Puteți face o drumeție pe dealurile din apropiere, pe Obcină de exemplu, ce are vedere panoramică asupra munților Maramureșului (Vf. Farcău și Mihăilescu) pe partea cu Poienile de sub Munte, Țibleș pe partea de vest și Rodnei în partea de sud.

Sunteți în căutare de destinații alternative în România cu puțini turiști? Cu ajutorul momondo puteți planifica vacanța perfectă. Click aici pentru bilete de avionhoteluri sau închirieri auto.

Călătorii frumoase! ✈️ @momondo #owtraveleres #admomondo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *