fbpx
Asia Popular Destinations Sabbatical Travelling

Ella – Sri Lanka! Atracții turistice

Nine Arch Bridge Ella

Ella a fost cu siguranță una dintre destinațiile preferate din Sri Lanka și este unul din cele mai îndrăgite locuri de turiști.

Fiind un oraș turistic, înseamnă și prețuri mai mari față de celelalte locații vizitate până aici: Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy, Adam’s Peak, dar recomandăm să îl vizitați cu mare drag.

Vom aloca un articol întreg despre bugetul de călătorie în Sri Lanka.

De la Adam’s Peak spre Ella am hotărât să ne încercăm din nou norocul cu trenul. Dacă tot se spune că e atât de frumoasă ruta aceea, merita să mai încercăm o dată 😄.

Am luat autobuzul din fața hotelului Subash (proprietarul a oprit autobuzul în fața hotelului pentru noi) care ne-a dus până în gară, stația Hatton. Prețul biletelor de autobuz a fost 0.90$/2 persoane, iar cele de tren 2.35$/2 persoane, la clasa a II-a.

Am așteptat cu sufletul la gură venirea trenului, care, ca de obicei a întârziat. De data asta mai mult de o oră. Ne-am repezit spre vagonul destinat clasei a II-a și ne-am înghesuit cât am putut de tare la intrare. Abia am avut loc să urcăm, dar măcar de data aceasta am reușit. Foarte multă lume a rămas jos, neavând loc să urce.

Locuri libere în schimb nu am găsit. Am stat în picioare aproape 5 ore până am ajuns în Ella, rupți de oboseală. O rută nu foarte scenică în ochii noștri, din păcate nu am reușit să ne bucurăm de priveliște.

Ajunși în gara din Ella, am făcut o plimbare scurtă până la hotel. Ne-am cazat la hotelul Ella Rohamton, la prețul de 77$/camera dublă pe 3 nopți cu mic dejun inclus. Rezervarea am făcut-o prin booking.com. Pentru a beneficia de un bonus de 15$ pentru următoarea cazare pe booking, rezervați prin link-ul nostru aici. Chiar lângă hotel este un restaurant cu mâncare și cafea foarte bună, Gem&Berries.

În Ella am vizitat 2 atracții populare: Nine Arch Bridge și Little Adam’s Peak. Pentru că acestea au fost destul de aproape de cazare, am făcut o plimbare pe jos la ambele.

Podul Nine Arch este localizat între stațiile Ella și Demodara și a fost motivul principal pentru care am dorit să vizităm Ella. Ne-a plăcut atât de mult această atracție încât am vizitat-o de două ori.

Podul a fost contruit în anul 1921 (perioada colonială britanică) din blocuri de ciment și piatră, fără întărituri din fier.

Drumul ce duce spre pod este destul de ușor de găsit. De la drumul principal urmați panoul de pe partea stângă a drumului care indică drumul corect.

În cazul în care doriți să vă răcoriți puțin, puteți savura o nucă de cocos în timp ce așteptați trenul.

Cel mai bun moment al zilei pentru vizită este când trenul trece peste pod. Recomandarea noastră este să ajungeți aici în jurul orei 8:30, pentru a putea face poze fără prea multă lume și a găsi locul potrivit de fotografiere a trenului pe pod.

Mai jos găsiți orarul acestuia:

  • 9:30
  • 11:30
  • 15:30
  • 16:30
  • 17:30

Video:

Little Adam’s Peak a fost un traseu mult mai ușor decât Adam’s Peak, la îndemâna oricui. Este ușor de accesat, cu o plimbare lejeră din oraș. Drumul ce duce către Little Adam’s Peak este pe partea dreaptă din drumul principal, pe lângă resortul 98 Acres. Peisajul de pe vârf este unul spectaculos.

În drum spre hotel am oprit să mâncăm la restaurantul Adam’s Breeze, un restaurant ce servește mâncare tradițională foarte bună. Dacă aveți ocazia, recomandăm să încercați kotu și rotti.

Am fi vrut să vizităm, dar nu am reușit, Ella Rock și cascada Diyaluma.

Ella este un oraș cu un vibe aparte, cu multe restaurante și cafenele drăguțe și locuri de vizitat pentru toate gusturile.