fbpx
Beach Beautiful Hotels Europe Travel Photography Travelling

Gran Canaria, Spania – o insulă uimitoare

Plaja Anfi del Mar, Gran Canaria, Spania

Gran Canaria, o insulă uimitoare

În cazul în care credeai că Gran Canaria este doar despre plaje, citește mai departe pentru a descoperi alături de noi ce alte frumuseți are această insulă să ofere. Gran Canaria este una din Insulele Canare ale Spaniei, localizată în partea de nord-vest a Africii. Temperaturile sunt plăcute pe tot parcursul anului, motiv pentru care este una din destinațiile preferate în Europa pe timp de iarnă (și nu numai), atunci când dorești să scapi de frig și să te lași mângâiat de razele solare. 

Gran Canaria

Ce atracții turistice vizităm?

Așa cum am promis, vă vom prezenta mai jos ce puteți vizita pe această insulă, care trebuie să recunoaștem, a fost o surpriză plăcută pentru noi. Pe lângă plaje, în Gran Canaria veți întâlni orașe fermecătoare, puncte de belvedere care vă taie respirația, regiuni muntoase și multe alte activități captivante.

Înainte de a vă prezenta atracțiile turistice, trebuie să știți că pentru a avea libertate de mișcare pe insulă și pentru a explora cât mai multe obiective, veți avea nevoie de o mașină. Se poate închiria la aeroport, sau direct de la hotelul la care vă cazați. Majoritatea hotelurilor oferă acest serviciu. Atenție însă, ca peste tot, prețurile la închiriere diferă în funcție de disponibilitate. De exemplu, la hotelul în care am închiriat mașina pe ultima sută de metri și nu aveau disponibile decât 2 mașini, ne-a costat 70 euro/zi închirierea, pe când la celălalt hotel unde am anunțat din timp, ne-a costat 40 de euro/zi închirierea.

DSC_7343
DSC_7344

În cazul în care nu dorești să închiriezi mașină, dar totuși vrei să vizitezi obiectivele, poți apela la o agenție care te poate ajuta în acest sens. Recomandăm Epic Tours Gran Canaria, care nu doar îți vor asigura transportul, dar te vor ajuta și cu fotografiile. 

1. Mirador de Veneguera a fost primul dintre multele puncte de belvedere vizitate. A fost locul în care am făcut cunoștință cu peisajul muntos și vulcanic al insulei. Recomandăm să combinați vizita cu primele 11 atracții din listă.

Mirador de Veneguera

Mirador de Veneguera

2. Los Azulejos de Veneguera, este situat în municipiile Mogan și La Aldea de San Nicolas. Această formațiune geologică neobișnuită poate fi văzută și de la drumul de la Agaete până la intersecția cu Playa de Mogan, GC-200. Așa-numitele „plăci” sunt roci vulcanice de nuanțe frumoase de albastru, galben, verde și roșu. Acest fenomen colorat are loc atunci când magma vulcanică se răcește rapid la contactul cu modificările hidrotermale ale apei, creând aceste formațiuni bazaltice minunate. Numele de Azulejos provine de la asemănarea izbitoare cu plăcile colorate folosite în Spania și Portugalia pentru decorarea pereților. Tocmai această simfonie de culori atrage vizitatorii. Fie că ai un interes pentru geologie sau doar iubești natura, contemplarea acestui loc te va fascina cu siguranță.

3. Mirador de San Nicolas este locul în care peisajul arid și vulcanic se împletește melodios cu oceanul. Acest punct de belvedere este foarte aproape de următorul viewpoint, Mirador del Balcon. Nu ezitați să opriți și aici preț de o poză. 

4. Mirador del Balcon, un punct de belvedere spectaculos ce se află în vestul insulei. Este suspendat deasupra oceanului, în vârful unei stânci abrupte, cu vederi uimitoare asupra Atlanticului. 

5. Mirador del Molino, unul din punctele de belvedere preferate datorită peisajelor dramatice care le oferă. Deși peisajul este unul arid, am fost impresionați de cât de bine se împletește cu lacul.

6. Artenara este un sat montan aflat la o atitudine de 1270 m, care impresionează prin simplitate și peisaje pitorești. Inițial am oprit aici pentru a lua prânzul la restaurantul La Cilla, un restaurant unic, construit în peșteră, cu o vedere ce îți tăie respirația. Priveliștea este asemănătoare cu cea din fotografia de mai jos, făcută la doar câteva sute de metri de restaurant. Recomandare: dacă dorești să iei prânzul aici în timp ce admiri acest peisaj mirific, recomandăm să rezervi o masă din timp. Din păcate noi nu am fost inspirați, și nu am mai prins nici un loc liber la prânz. 

7. Mirador Pico de la Gorra, un alt punct de belvedere care ne-a uimit cu frumusețea peisajelor.

Mirador Pico de la Gorra, Gran Canaria, Spania
Mirador Pico de la Gorra, Gran Canaria, Spania

8. Mirador Astronomico de Pinos de Galdar. Dacă ești curios cum arată un crater vulcanic, atunci trebuie să oprești la acest punct de belvedere. Peisajul se schimbă brusc, devine mult mai verde, nu este chiar atât de arid ca și în partea cealaltă a insulei. 

9. Pico de las Nieves. În Gran Canaria punctele de belvedere nu vă vor dezamăgi. Am fost surprinși să vedem cât de multe și variate sunt! Pico de las Nieves a fost unul din preferatele noastre, deși nu am stat foarte mult aici din cauza vântului puternic.

Pico de las Nieves, Gran Canaria, Spania

10. Mirador de Degollada Becera. Am urcat aproape 1 km la acest punct de belvedere, pe un vânt de nedescris, mai ales că nu aveam cu noi nici o geacă, dar a meritat din plin. Priveliștea este superbă!

11. Roque Nublo. Atunci când crezi că nimic nu te mai surprinde, dai de acest punct de belvedere la apus, pe traseul către Roque Nublo. Recomandare: nu uita să iei cu tine o geacă! Deși în Gran Canaria sunt temperaturi frumoase tot timpul anului, trebuie să știi că atunci când urci în munți la 1813 m, temperaturile scad drastic. Se poate să și ningă.

12. Las Dunas de Maspalomas, cu siguranță una din cele mai populare atracții ale insulei. Locul unde “deșertul” întâlnește oceanul. Peisajul este unul idilic! Ce mai trebuie să știți despre acest loc (asta ca să nu ne reproșați că nu v-am zis), este foarte probabil să întâlniți nudiști aici, în special la apus. Se pare că este locul lor preferat de întâlnire, așadar fiți cu băgare de seamă, în special dacă sunteți cu copiii. 😀

13. Barranco de Las Vacas este una din cele mai interesante atracții turistice în Gran Canaria! Este alcătuit dintr-o serie de formațiuni stâncoase, care au fost construite pe parcursul a mii de ani cu ajutorul forței impresionante a apei, până când a devenit o adevărată comoară geologică care îți taie respirația datorită formelor și culorilor sale. Deși mulți o compară cu Antelope Canyon din Arizona datorită similarităților, trebuie să știți că aceasta este de dimensiuni mult mai mici. Are o suprafață de 50 de metri pe care o poți parcurge într-o perioadă scurtă de timp. Încercați să ajungeți dimineața sau după-masă pentru a evita mulțimea. Locul este destul de mic și se aglomerează repede!

14. Lake Chira. Am ajuns aici în cadrul unei excursii de jeep safari organizate cu ajutorul Christian Tour, prin intermediul Viajes Tara. Tot în cadrul acestei excursii am vizitat și obiectivele de la punctele 15-17. În cazul în care doriți să aveți parte de o aventură cu jeep-urile offroad și nu numai, recomandăm să îi contactați.

15. Mirador Las Tirajanas. Recomandăm să opriți aici câteva minute pentru a vă delecta cu priveliștea minunată a orașului San Bartolome de Tirajana combinată cu muntele.

16. Fataga, un loc care ne-a cucerit la prima vedere. Aici parcă timpul stă în loc. Nici nu ne-am dat seama cum a zburat timpul de-a lungul vizitei noastre aici. Un loc cu mult farmec, de care ne vom aminti cu drag. Nu uita să treci Fataga pe lista ta dacă vizitezi Gran Canaria! Suntem convinși că îl vei îndrăgi la fel de mult ca și noi! 

Fataga, Gran Canaria, Spania
Fataga, Gran Canaria, Spania
Fataga, Gran Canaria, Spania

17. Mirador Astronomico de la Degollada de las Yeguas, a fost ultima oprire în excursia cu jeepurile. Acest loc este denumit ca Marele Canion al Grand Canariei, datorită asemănării cu Marele Canion din SUA. Priveliștea este una uluitoare și impresionantă.

18. Puerto de Mogan. Dacă ar fi să nominalizez un loc preferat de pe insulă, care mi-a ajuns la inimă, deși pot să spun că fiecare loc are ceva special și aparte, atunci acela ar fi Puerto de Mogan. Am fost pur și simplu fermecată de frumusețea locului. Casele albe împânzite de flori multicolore, străduțele cochete, precum și restaurantele din port ce servesc pește proaspăt și delicios, au fost ingredientele perfecte pentru o după-masă relaxantă și liniștită.

Puerto de Mogan, Gran Canaria, Spania
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Spania
Puerto de Mogan, Gran Canaria, Spania

19. El Bufadero de la Garita, unul din locurile unde vei întâlni piscine naturale pe insulă. Fenomenul este unul hipnotic! Am fi putut să stăm să admirăm toată ziua cum oceanul capricios se încăpățânează să umple gropile adânci din stâncă cu apă.

El Bufadero de la Garita, Gran Canaria, Spania
El Bufadero de la Garita, Gran Canaria, Spania

20. Las Palmas. Centrul istoric al orașului Las Palmas, capitala Gran Canariei este o bijuterie arhitecturală. Am fost fermecați de străduțele înguste, frumusețea clădirilor colorate și aerul colonial al locului. La finalul vizitei am savurat o cafea la una din terasele din Piața Santa Ana. Am făcut și un pic de shopping, trebuia profitat de faptul că pe insulă produsele sunt lipsite de taxe.

Las Palmas, Gran Canaria, Spania
Las Palmas, Gran Canaria, Spania
Plaza Santa Ana, Las Palmas, Spania
Las Palmas, Gran Canaria, Spania
Las Palmas, Gran Canaria, Spania
Las Palmas, Gran Canaria, Spania

Mirador Paseo la Cornisa

21. Iglesia de San Juan Bautista de Arucas. Biserica San Juan Bautista este localizată în centrul vechi al orașului Arucas, fiind cel mai spectaculos obiectiv turistic al orașului. Am fost impresionați de această bijuterie arhitecturală construită în stilul neo-gotic. Recomandăm să o vizitați împreună cu Las Palmas, Arucas fiind situat la 9 km de capitală.

Iglesia de San Juan Bautista de Arucas
Iglesia de San Juan Bautista de Arucas
Iglesia de San Juan Bautista de Arucas

22. Croazieră pe oceanul Atlantic. În cazul în care vă doriți câteva ore de relaxare pe ocean, timp în care să admirați jocul delfinilor și să faceți un pic de snorkeling, recomandăm să optați pentru o croazieră pe ocean. Punctul de îmbarcare pe croazieră a fost din portul Puerto Rico.

Nu-i așa că nu te așteptai să fie așa de multe atracții turistice uimitoare de vizitat?

Unde facem plajă?

1. Playa de Taurito. Ne-au plăcut mult diminețile liniștite în Gran Canaria când ne trezeam devreme să admirăm răsăritul și aveam Plaja Taurito și oceanul doar pentru noi. Deși nu ne-am încumetat să facem o baie în ocean, ne-am bucurat de o plimbare relaxantă înainte de micul dejun. Playa de Taurito este localizată la doar 20 m de hotelul de 4 stele, Taurito Princess, unde am stat 3 nopți. Idilicul Puerto de Mogan se află la aproximativ 4 km, iar stațiunea de vacanță Puerto Rico se află la 10 km spre nord, cu o gamă largă de activități precum și o zonă mare de shopping.

2. Playa de Amadores este localizată între Puerto Rico și Puerto Mogan, pe coasta de sud-vest a Gran Canariei. Acest golf întins, bine protejat de ocean, se mândrește cu o întindere de 800 de metri de nisip auriu și ape cristaline. Liniștit și relaxant, acest loc este alegerea preferată a cuplurilor care își doresc un cadru romantic pentru a petrece o zi la soare, așadar nu este surprinzător că Playa de Amadores înseamnă plaja îndrăgostiților.

3. Playa Puerto Rico este renumită ca fiind cel mai însorit loc al insulei. Dacă îți place căldura, acesta este locul potrivit! În timpul sezonului de vârf, stațiunea este plină de turiști care vin să se bucure de o zi la plajă. În plus, Puerto Rico oferă o gamă largă de activități de sporturi acvatice, de la jetskiing, scufundări, pescuit, windsurfing, până la excursii cu barca de-a lungul coastei sau croaziere pentru observarea delfinilor.

Puerto Rico, Gran Canaria, Spania
Puerto Rico, Gran Canaria, Spania

4. Anfi del Mar este una din plajele de top a insulei datorită apei turcoaz și nisipului auriu fin. A fost preferata noastră dintre toate plajele vizitate. Ne-a plăcut mult faptul că locul este împânzit de restaurante și cafenele, atmosfera fiind una foarte plăcută. Anfi del Mar este considerat a fi un paradis pentru iubitorii sporturilor acvatice datorită ofertei ample pentru toate nivelurile și gusturile.

5. Playa de Mogan. Întinderea de nisip aurie de pe această plajă excelentă și bine protejată, o face favorită în rândul familiilor. Apa limpede este calmă, iar marea din jurul digului este un loc grozav pentru snorkeling, deoarece există o varietate de pești de observat. De asemenea, vizitatorii pot explora fascinanta lume subacvatică făcând o excursie pe un submarin galben sau petrecând ceva timp pe o barcă de pescuit. Aici veți găsi șezlonguri și umbrele de soare, padle-uri și kayace de închiriat, precum și chioșcuri care oferă băuturi răcoritoare și gustări. Pe lângă toate acestea, sunteți în cea mai pitorească zonă a insulei, Puerto de Mogan. După plajă puteți face o plimbare relaxantă prin idilicul port sau să luați masa la unul din restaurantele ce servesc pește proaspăt.

Playa de Mogan, Gran Canaria, Spania

Unde ne cazăm în Gran Canaria?

1. Taurito Princess, un hotel de 4 stele localizat în Valea Tauro. Acest hotel are o priveliște uluitoare de la balconul camerei. Ne-am trezit în fiecare dimineață devreme pentru a admira răsăritul și a savura o cafea pe balcon. Playa de Taurito este situată doar la 20 m de hotel, motiv pentru care adormeam și ne trezeam cu sunetul melodios al oceanului.

2. Suites & Villas by Dunas este un hotel de 4 stele cochet localizat în Maspalomas, la aproximativ 3 km de mers pe jos de una din cele mai populare atracții ale insulei, Las Dunas de Maspalomas. Camerele încăpătoare cu un design modern, mâncarea excelentă și piscina încălzită au fost ingredientele unui sejur perfect și relaxant. Am stat în total 4 nopți aici și ne-am simțit foarte bine.

3. Maspalomas Resort by Dunas. Un resort de 4 stele, format din mai multe bungalow-uri, înconjurat de grădini luxuriante și piscine încălzite (în sezonul rece). 

4. Don Gregory by Dunas. Un hotel de 4 stele situat chiar pe plajă, care te va impresiona cu priveliștea minunată asupra oceanului, designul modern și fermecător. Indiferent că te relaxezi la una din piscinele frumoase ale hotelului, că stai pe un șezlong direct pe plajă sau savurezi o cafea de pe terasa cu vedere spre ocean, clipele petrecute la Don Gregory vor fi de neuitat. Ne-au plăcut în mod special piscina de tip infinity și trebuie să menționăm de asemenea că mâncarea a fost delicioasă.

Vacanța în Gran Canaria a fost posibilă cu ajutorul Christian Tour, o agenție la care puteți apela cu încredere pentru cele mai bune oferte. Veți găsi aici oferte cu avion inclus pentru toate hotelurile recomandate mai sus, plus multe altele pe placul fiecăruia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *