fbpx
an sabatic Asia Popular Destinations Travel Tips Travelling

Hanoi & Ha Long Bay – Vietnam

Am stat 60 zile în Vietnam, vizitând: Hanoi, Ha Long, Cat Ba, Ha Giang, Sapa, Ninh Binh, Tam Coc, Phong Nha, Hue, Da Nang, Hoi An, Nha Trang, Da Lat, Mui Ne, Ho Chi Min și Phu Quoc.

Prima locație vizitată a fost Hanoi, capitala Vietnamului. Biletul de avion a costat 73$/persoană, pe ruta Yangon – Hanoi cu toate taxele incluse.

streets of Hanoi Old Quarter

Ne-am cazat în zona centrului vechi (Hanoi Old Quarter) la hotelul Traveller House la prețul de 82$ pentru 4 nopți, camera dublă cu mic dejun inclus. Transferul de la aeroport a fost aranjat de managerul hotelului – Thomas, la prețul de 18$ pe mașină.

Thomas ne-a ajutat mult cu plănuirea călătoriilor în jurul Hanoiului, motiv pentru care Traveller House ne-a fost bază pentru excursiile din apropiere.

Ne-a plăcut mult centrul vechi, împânzit de restaurante și cafenele la toate colțurile. Uneori nu făceam nimic altceva decât să stăm la balconul unei cafenele, savurând o cafea delicioasă în timp ce priveam traficul haotic de pe străzile aglomerate.

traffic in Hanoi Vietnam

traffic in Hanoi Vietnam

Vi-am mai spus că cea mai delicioasă cafea am băut-o în Vietnam? Am ajuns să bem câte 3 cafele pe zi datorită gustului savuros de care nu ne mai puteam sătura. Unii s-ar putea să o considere un pic prea dulce datorită faptului că ei folosesc lapte condensat. Pentru noi a fost perfectă!

egg coffee in Hanoi Vietnam

În timpul călătoriei noastre în Hanoi am fost contactați de o agenție specializată în diferite tururi a orașului, numită BonBon City Tour pentru o colaborare. Ne-au oferit un tur de degustare a cafelei, unde am avut ocazia să încercăm mai multe specialități de cafea vietnameză, în schimbul unor poze și review-uri. Am degustat eggpresso, eggcoffee, cafea cu iaurt și cafea cu cocos. Delicios! Cafenelele din timpul turului au fost atent alese și fiecare avea o specialitate de cafea sau o tematică aparte. Mai multe despre specialitățile de cafea din Vietnam citiți în articolul 4 specialități de cafea de încercat în Vietnam.

Ce am vizitat în Hanoi?

Jade Mountain este localizat în centrul Hanoiului și este una din locațiile populare ale orașului. Este ușor de accesat datorită poziției centrale pe lacul Hoan Kiem. Templul a fost dedicat filozofilor taoiști și confuciani. Pentru a accesa templul va trebui să treceți peste podul de culoare roșie, Morning Sunlight. Preț intrare 2.60$/2 persoane.

Train Street a fost locul nostru preferat din Hanoi și a multor altor turiști ce îl vizitează datorită cafenelelor drăguțe de unde poți să privești trenul ce trece uimitor de aproape pe lângă ele. Din păcate în luna octombrie a anului 2019 am aflat cu stupoare că Train Street s-a închis. Autoritățile au fost nevoite să închidă cafenelele și strada din motive de siguranță. Trenul a trebuit să oprească de urgență din cauza unor turiști iresponsabili care și-au pus viața în pericol pentru un selfie.

Trebuie să fim responsabili atunci când călătorim, respectând cultura și țara pe care o vizităm, fără să ne punem în pericol viețile noastre sau ale altora pentru o fotografie! Aveți grijă de voi și călătoriți responsabil!

train passing by in the Train Street Hanoi

delicious vietnamese egg coffee

Thang Long. Cunoscut și sub denumirea de Hanoi Citadel, Thang Long este un complex de clădiri imperiale istorice. A fost adăugat pe lista patrimoniului UNESCO în anul 2010. Preț intrare: 2.60$/2 persoane.

Vietnam Military History Museum. Situat în apropiere de Thang Long, muzeul comemorează războiul dintre Vietnam și America. Este un loc încărcat de multă emoție și amintiri din vremurile războiului. Printre atracțiile notabile se enumeră un Bombardier american B-52, o armă M107 și un tanc militar ce a năvălit prin porțile palatului prezidențial din Saigon, încheind astfel războiul din Vietnam în 1975.

Presidential Palace. Palatul prezidențial a fost construit între anii 1900 – 1906, în stilul arhitectural francez, casă pentru guvernatorul francez al Indochinei. Azi, palatul este folosit pentru ședințe de guvern și nu este deschis publicului. Cu toate acestea, există posibilitatea unei plimbări prin grădinile palatului, la prețul de 3.50$/2 persoane.

Vietnam Museum Of Ethnology. Muzeul etnografic din Hanoi este localizat în districtul Cầu Giấ, la aproximativ 8 km de centru. Muzeul se focusează pe cele 54 de grupuri etnice recunoscute oficial în Vietnam. Preț intrare: 3.50$/ 2 persoane.

vietnam (228)
vietnam (232)

St. Joseph’s Cathedral, o catedrală romano-catolică impresionantă situată pe strada Nha Chung cu arhitectură gotică. Construcția acesteia a început în anul 1886, într-un stil arhitectural asemănător cu al catedralei de la Notre Dame din Paris. A fost una dintre primele structuri construite de guvernul colonial francez, fiind cea mai veche biserică din Hanoi.

Lotte Center Hanoi, un zgârie – nori în zona Ba Dinh, a cărui construcție a fost finalizată în luna septembrie a anului 2014. Este a doua cea mai înaltă clădire din Hanoi și are o vedere spectaculoasă asupra orașului ce poate fi admirată prin peretele de sticlă din Lotte Observation Deck. Preț intrare: 20$/2 persoane.

Ha Long Bay, situat în nord-estul Vietnamului, este cu siguranță unul din cele mai uimitoare locuri din Vietnam, de neratat în timpul călătoriei în această țară. Este cunoscut pentru apele de culoarea smaraldului și insulițele din piatră de calcar acoperite de păduri tropicale. Numele “Ha Long” înseamnă dragonul descendent”.

Multe companii turistice organizează tururi cu vaporul, oferind posibilitatea de cazare pe vapor pentru 1-2 nopți. Noi am optat pentru un tur cu 1 noapte de cazare și  toate mesele incluse la prețul de 250$ pentru 2 persoane. Recomandăm această experiență tuturor iubitorilor de natură. Peisajul este superb și astfel aveți mai mult timp de relaxare. Vă puteți trezi devreme pentru a admira răsăritul de pe vas sau pentru a practica yoga. Puteți opta de asemenea pentru un tur cu kayakul sau o vizită la ferma de perle.

Am ales să stăm câteva nopți și în orașele Ha Long și Cat Ba, ca să avem suficient timp pentru drumeții. În Ha Long am stat 2 nopți la Tom’s Family Hotel, la prețul de 26$ pentru 2 persoane cu mic dejun inclus. Am ajuns aici cu feribotul la prețul de 7.75$ pentru 2 persoane din Cat Ba (aici ne-a lăsat vasul de croazieră). Din Ha Long înapoi spre Cat Ba am mers tot cu feribotul la același preț și ne-am cazat la Huong Cang Seaview Hotel, cu vedere spre mare, la prețul de 34$ pe 2 nopți cu micul dejun inclus. Modalitatea de transport în Ha Long și Cat Ba a fost cu scuterul. Închiriatul pe 4 zile a costat 22.50$ și l-am transportat cu noi pe feribot.

Am auzit și am citit de multe vase scufundate în golful Ha Long, menționat chiar și pe site-ul MAE, motivul principal fiind nerespectarea normelor de siguranță, precum și condiția precară a vapoarelor. Am fotografiat acest vas, care era pe jumătate în apă, arăta foarte dubios, de parcă era gata să se scufunde în orice moment.

Hiking-ul în Parcul Național Cat Ba (Dinh Ngu Lam) precum și pe muntele Bai Tho din Ha Long este în topul multor turiști. Am fost impresionați de priveliștea uluitoare de la aceste două puncte de atracții. 

Recomandăm să închiriați un scuter și să vă plimbați de-a lungul insulei Cat Ba, este foarte frumoasă și verde. Puteți să vizitați Canon Fort, pentru o vedere superbă asupra golfului.

Canon Fort

Dinh Ngu Lam Trail

Bai Tho Mountain

Accesul pe muntele Bai Tho mountain este închis, dar există totuși o modalitate, prin curtea casei unei localnice. Trebuie doar să plătiți suma de 50000 VDN/persoană (aproximativ 2$) pentru a avea acces la această rută. Priveliștea de sus este impresionantă! Accesul este destul de  greoi datorită urcușului și faptului că trebuie să te strecori printr-un gard situat pe o stâncă. 

În Ha Long puteți opta pentru o plimbare pe podul Cau Bai Chay, ce are o vedere drăguță asupra Sun World și Memorial Wins pe timp de noapte de unde se vede podul  Cau Bai Chay și Sun World frumos luminate.

Video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *