fbpx
an sabatic Asia Travelling

Ho Chi Minh – orașul vibrant al Vietnamului

Din Mui Ne ne-am continuat drumul spre vibrantul oraș Ho Chi Minh. Am luat autobuzul la prețul de 16 USD/2 persoane.

Ne-am cazat la hotelul Spotlight pentru 3 nopți, la prețul de 15 USD pe noapte camera dublă cu mic dejun inclus. Hotelul este poziționat destul de aproape de faimoasa pietonală Bui Vien cunoscută drept zonă pentru backpackeri, ceea ce a fost destul de convenabil în găsirea unui restaurant pentru cină.

IMG_20190523_193744

Cunoscut sub denumirea de Saigon, Ho Chi Min este un oraș aglomerat și vibrant, împânzit de turiști și localnici. Din păcate nu am reușit să vizităm tot ce ne-am propus din lipsă de timp, sau mai bine zis comoditate 😅, deoarece am preferat să mergem și la cinema într-una din zile. Ne era dor să facem ceva din rutina de acasă, mersul la cinema fiind unul dintre ele.

Una dintre atracțiile turistice pe care nu am vizitat-o, dar recomandăm să o faceți, este Chu Chi Tunnels, ce fac parte dintr-un muzeu imens dedicat războiului. Oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra vieții subterane a soldaților vietnamezi din anul 1948. Locul are în jur de 120 km de tuneluri subterane cu trape, zone de locuit, depozite, spitale și centre de comandă. După războiul împotriva francezilor, soldații vietnamezi au extins tunelurile și au inclus sisteme eficiente de filtrare a aerului, care i-au ajutat să supraviețuiască bombardamentelor armatei americane din 1966. Chu Chi Tunnels sunt localizate la 45 km de nord-vestul orașului Ho Chi Minh.

Mai jos găsiți lista cu obiectivele turistice vizitate:

1. Independence Palace. Cunoscut sub numele de Reunificaton Palace, acest palat a servit ca loc de casă și lucru al președintelui din sudul Vietnamului în timpul războiului. Acest loc este încărcat de istorie, fiind foarte bine întreținut și conservat. Preț intrare: 3.42 USD/2 persoane.

2. War Remnants Museum, muzeul are aproximativ 500.000 de vizitatori pe an, care vin să vadă cum războiul a reușit să modeleze Vietnamul modern. Atenție, fotografiile explicite și informațiile prezentate în acest muzeu, vă pot afecta emoțional. Preț intrare: 1.71 USD/persoană.

3. Notre Dame Cathedral este localizată în centrul orașului, fiind un simbol și una dintre cele mai renumite atracții din centrul financiar al Ho Chi Minh-ului. Această catedrală catolică atrage nu numai credincioșii catolici, ci și turiștii și localnicii din alte religii datorită atmosferei sale sacre și a frumuseții sale magnifice.

4. Central Post Office. Oficiul poștal central este una dintre cele mai faimoase și iconice atracții din Ho Chi Minh. Cu structura sa unică, acesta este un loc perfect pentru cei care doresc să se bucure de designul clădirii, să trimită o vedere sau o scrisoare, ori pur și simplu să retraiască amintirea vremurilor demult apuse.

Istoria acestei clădiri a început de pe vremea când Vietnamul făcea parte din Indochina franceză la sfârșitul secolului al XIX-lea. La 13 ianuarie 1863, oficiul poștal a fost deschis pentru prima dată localnicilor, tot atunci emițând și prima ștampilă. Gustave Eiffel a fost persoana care proiectase prima versiune. În 1864, Poșta Centrală Saigon a început să fie mai faimoasă în zonele sudice. În perioada 1886-1891, clădirea a fost reconstruită de arhitectul francez Villedieu, varianta pe care o vedem până astăzi.

5. Tan Dinh Church. Biserica Tan Dihn este o biserică romano-catolică, cu elemente gotice și renascentiste, ce au reușit să supraviețuiască perioadelor tulburi ale Vietnamului. Construită în anul 1876, cu o înălțime de 60 de metri, este a doua ca mărime din Ho Chi Minh, după catredala Notre Dame. Pe lângă culoarea roz, biserica impresionează prin cele trei altare din marmură strălucitoare și clopotnițele masive din apropierea porții.

6. Skydeck Bitexco & Heineken Experience. Turnul financiar Bitexco are o înălțime de 262 metri. Conceptul a fost inspirat din forma de mugur de lotus – floarea națională a Vietnamului, Bitexco Financial Tower nu este doar o clădire înconjurată de sticlă și oțel, ci și un simbol al frumuseții și dezvoltării economiei ritmate a orașului Ho Chi Minh. Mai mult, Bitexco Financial Tower este un exemplu de creativitate și design remarcabil.

Am optat pentru biletele ce includ Experiența Heineken, la prețul de 22 USD/2 persoane. Experiența Heineken este similară cu cea din Amsterdam. Am servit bere Heineken și chipsuri, în timp ce am admirat vederea magnifică spre oraș. La final, am primit cadou 2 sticle de bere personalizate.

7. The Cafe Apartments, una din cele mai unice atracții ale orașului, este o clădire de bloc, a cărui apartamente au fost transformate în cafenele și restaurante. Am ales să servim un ceai la unul din localuri, și anume Orientea. Are o vedere superbă asupra Bitexco Financial Tower și cel mai bun ceai pe care l-am servit vreodată într-un local de specialitate. Preț 2 ceaiuri – 5.50 USD.

DSC_1435-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *