fbpx
an sabatic Asia Popular Destinations Romantic destinations Sabbatical Travelling

Hoi An, Vietnam – orașul lampioanelor colorate

Din Da Nang ne-am continuat drumul spre fermecătorul Hoi An, orașul lampioanelor colorate.

Hoi An este unul din cele mai romatice orașe pe care le-am văzut până acum și asta se datorează lampioanleor colorate care împânzesc tot orașul.

Din Da Nang in Hoi An am luat un taxi, prețul transferului fiind de 11$ pe mașină.

Ne-am cazat la o vilă minunată numită Hoi An Corn Riverside Villa, localizată chiar pe maul râului Thu Bo, la prețul de 16$/noapte cu mic dejun inclus. Am stat în total 4 nopți, dar liniștiți am fi putut sta și 2 săptămâni, atât de mult ne-a plăcut cazarea și orașul.

Camera de la Corn Riverside Villa este suficient de mare pentru a-ți oferi tot comfortul, cu o terasă mică ce are vedere la râu, un grill situat chiar pe marginea râului unde poți să îți gătești mâncarea dacă dorești și o piscină revigorantă în care ne era mai mare dragul să ne bălăcim.

DSC_0189
DSC_0231

Centrul vechi al orașului are un farmec aparte, care atrage mulți turiști. Aș putea spune că Hoi An este orașul în care cu drag m-aș întoarce oricând și am rămas cu un regret că nu am stat un pic mai mult acolo.

Popularitatea orașului are însă și un aspect negativ, faptul că este mai tot timpul aglomerat. Ne-a fost destul de greu să capturăm imaginile dorite, și pentru asta ne-am trezit destul de devreme pentru a evita mulțimile de turiști. Localnicii spun că cea mai bună parte a zilei pentru fotografii este dimineața devreme, în jur de ora 6, până nu sosesc autocarele cu turiști, iar localnicii se află încă în gospodăriile lor. Ora este potrivită și din punct de vedere al vremii, nefiind încă atât de cald.

Pentru a vizita orașul și imprejurimile am folosit bicicletele gratuite de la Hoi An Corn Riverside Villa.

Mai jos găsiți o listă cu activități pe care le puteți face în Hoi An:

1. Vizitați faimosul pod Japonez

Una dintre cele mai emblematice atracții ale Vietnamului, podul acoperit japonez datează din secolul 18 și este o frumoasă piesă istorică a arhitecturii japoneze. Legenda spune că podul a fost construit de japonezii din Hoi An pentru a putea trece în cartierul chinezesc pe apă.

Podul a fost inaugurat de către lordul Nguyen Phuc Chu în anul 1719, care a sculptat 3 simboluri chinezești deasupra ușii. De asemenea, au fost sculptați și doi câini și două maimuțe, reprezentând anii chinezești în care s-au născut mulți împărați japonezi, și de asemenea faptul că, construcția podului a început în anul câinelui și a fost finalizată în anul maimuței.

În ziua de azi, podul este simbolul orașului Hoi An.

2. Închiriați o bibicletă și aventurați-vă în afara orașului printre câmpurile de orez

Noi am avut norocul să putem folosi bicicletele de la cazare, fără extra costuri, așadar am profitat să explorăm nu doar orașul, ci și împrejurimile. Ne-am plimbat printre lanurile de orez, casele de la țară și animalele ce pășteau în largul lor pe câmp. Ne-am rupt un pic de aglomerația orașului, ceea ce a fost ca o gură de aer revigorantă.

3. Luați prânzul la Banh Mi Phuong

Dacă ați mai călătorit în Vietnam, cu siguranță ați auzit de sandwichul banh mi. Este ieftin, bun și sațios. În cazul în care nu ați auzit de el și nici nu ați gustat vreodată, recomandăm să îl încercați la Banh Mi Phuong, un restaurant specializat în banh mi. Restaurantul este popular și datorită faptului că celebrul Anthony Bourdain a trecut pe aici, iar localul a apărut în emisiunea acestuia, No Reservations.

Să nu vă lăsați intimidați de coada de afară, de obicei merge repede și nu va trebui să așteptați prea mult pentru a vă savura sandwichul. Preț: aproximativ 0.20$/buc.

4. Faceți-vă un costum sau o rochie la comandă

Hoi An este renumit pentru nenumăratele ateliere de croitorie unde puteți să vă faceți haine la comandă de calitate și la prețuri bune. Așadar nu ezitați să treceți pe la un astfel de atelier pentru a vă face o rochie pentru nunta prietenei sau un costum elegant. Noi nu ne-am făcut nimic la comandă, însă am trecut pe la croitorie pentru a-mi scurta o rochie.

5. Shopping

Nu sunteți adepții hainelor la comandă? Nu este nimic! Hoi An are multiple magazine de unde vă puteți cumpăra haine, pantofi și poșete frumoase. Aventurați-vă prin magazine pentru a cumpăra un suvenir sau pentru a vă întregi garderoba.

6. Faceți o plimbare cu barca pe râul Thu Bon

Plimbarea cu barca pe râul Thu Bon este populară la ceas de seară când vă puteți bucura de atmosfera romantică a luminițelor din oraș. Dacă doriți să vă surprindeți persoana iubită cu o plimbare romantică, acum este momentul.

7. Admirați magazinele cu lampioane colorate seara

Lampioanele colorate sunt deosebit de frumoase și în timpul zilei, dar odată cu venirea serii acestea capătă un farmec aparte. Am fost pur și simplu fascinați. Dacă doriți, puteți să achiziționați câteva ca și suvenir, în plus e un mod genial de a vă înfrumuseța balconul sau terasa, atrăgând invidia vecinilor și prietenilor.

8. Vizită la Marble Mountains. Localizat la doar 20 km de oraș, Marble Mountains este una din cele mai populare excursii de o zi în apropiere de Hoi An. Este un grup de 5 coline formate din calcar și marmură, în districtul Ngu Hanh Son. Dintre cele 5 coline doar Mt. Thuy este accesibilă turiștilor. Are cel mai înalt vârf și o priveliște panoramică uimitoare asupra coastei, orașului Da Nang și a celorlalte coline. Preț intrare: 1.7$/persoană. Orar: 7 – 17:30.

9. Relaxați-vă o zi la mare

După atâta shopping și plimbare, meritați o zi de relaxare! Unde altundeva decât direct pe plajă, bucurându-vă de briza mării. Recomandăm plaja An Bang.

An Bang este cea mai populară plajă din Hoi An și, din această cauză, este și cea mai aglomerată. Localizată chiar la capătul drumului principal din Hoi An, Hai Ba Trung, are o gamă largă de restaurante și baruri, care mai de care mai îmbietoare. Plaja este frecventată atât de turiști, cât și de localnici, și devine foarte aglomerată după-amiezile, fiind o experiență în sine, deoarece poate fi destul de greu să te te strecori printre mulțimea de oameni care vin să se răcorească după o zi la școală sau la serviciu. Din acest motiv recomandăm să mergeți de dimineață când nu este aglomerat, iar soarele nu este încă foarte puternic. Nu uitați de crema de plajă și pălărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *