fbpx
Travelling

Hong Kong & Macau – atracții și buget de călătorie

Din Vietnam am zburat mai departe spre cea de-a treia țară a călătoriei noastre sabatice, China. Am luat avionul din Phu Quoc spre Hong Kong, la prețul de 145 USD/2 persoane.

Hong Kong nu a fost pe lista noastră inițială, dar pentru că ne-am dorit să vizităm și acest loc și oarecum era în drum 🙂, ne-am gândit că este o ocazie bună de a face un city break în acest oraș cosmopolit.

Știam că nu este o destinație ieftină, spre deosebire de alte țări din Asia, dar am considerat că merită efortul financiar, iar în cele din urmă nu ne-a părut rău de decizia luată.

Ne-am cazat la un apartament micuț localizat în cartierul Tsim Sha Tsui, PP Place, la prețul de 36 USD/camera dublă pe noapte, unde am stat în total 5 nopți. Costurile cazărilor în Hong Kong sunt destul de piperate, iar raportul calitate-preț lasă de dorit. A fost una din cele mai slabe cazări din Asia pentru prețul plătit. Am ales această cazare din cauza localizării, la numai 640 m de Victoria Harbour și foarte aproape de mijloacele de transport în comun.

Pentru transportul public am achiziționat cardul Octopus direct de la ghișeul din aeroport, la prețul de 38 USD/2 persoane (din care 13 USD a fost valoarea depozitului pentru carduri). Cu acest card am putut călători în mai toate mijloacele de transport în comun: metrou, tramvai, autobuz, ferrybot. Este mult mai economic față de biletele achiziționate pentru o singură călătorie.

Pe parcursul celor 6 zile petrecute în Hong Kong, ne-am încărcat cardurile Octopus o singură dată, cu un credit de 19 USD/2 persoane. Partea bună cu aceste carduri este că ți se restituie suma nefolosită plus depozitul, la ghișeul de relații cu clienții din aeroport, la plecarea din țară.

Ce am vizitat în Hong Kong?

1. Victoria Harbour este una din cele mai populare atracții din Hong Kong. Portul separă insula Hong Kong în sud de peninsula Kowloon în nord. Apele adânci protejate și localizarea strategică a portului pe Marea Chinei de Sud au fost esențiale în stabilirea Hong Kongului ca și colonie britanică și dezvoltarea ulterioară a acestuia într-un puternic centru comercial. Am vizitat Victoria Harbour atât dimineața, savurând o cafea în apropiere de Avenue of Stars, cât și seara când am venit să admirăm simfonia luminilor în dreptul promenadei Tsim Sha Tsui. Simfonia luminilor (SOL – Symphony of Lights) se poate admira în fiecare seară începând cu ora 20:00. Spectacolul este unul magic! Nu uitați să faceți o plimbare cu celebrul Star Ferry dacă tot sunteți aici.

Cafeaua de dimineață

Tsim Sha Tsui Clock Tower

2. Victoria Peak. Pentru a ajunge la Victoria Peak am luat ferrybotul din portul Victoria, urmat de un lung drum cu autobuzul. Pentru că ne-a plăcut foarte mult aici, am venit de trei ori în scurta noastră ședere în oraș. Locul merită vizitat atât în timpul zilei, cât și seara. Priveliștea este una magnifică! Victoria Peak este cel mai înalt deal din Hong Kong, având o altitudine de 552 m. Este cunoscut sub denumirea de Muntele Austin sau The Peak. Pentru că ne-am dorit o experiență completă am plătit intrarea la Sky Terrace 428, pentru a putea vedea o perspectivă diferită asupra priveliștii și a ne bucura de cea mai înaltă platformă panoramică de 360 grade din oraș (428 m). Prețul de intrare a fost de 13 USD/2 persoane + 25 USD poza pe care ne-a făcut-o un fotograf profesionist. Da, sțim că este o capcană pentru turiști, dar pentru că avem puține poze împreună am hotărât să facem acest sacrificiu financiar. Un alt punct de belvedere minunat este Lugard Road Lookout, de unde puteți admira portul Victoria în toată splendoarea.

Aceasta este poza pentru care am plătit 25 USD. A meritat?

Lugard Road Lookout pe timp de zi/noapte

3. Man Mo Temple este un templu taoist închinat zeului Literaturii Man Cheong și al zeului Artelor Marțiale, Mo Tai. Sunt mai multe temple de agest gen în oraș, dar cel mai mare se găsește în Sheung Wan.

4. Omni Art Wall. Iubim arta stradală, așadar am oprit preț de câteva poze în drumul de întoarcere de la templul Man Mo.

5. Central Plaza este un zgârie-nori de 78 de etaje, având o înălțime de 374 m, fiind a treia cea mai înaltă clădire din oraș. Vederea de aici, prin pereții mari de sticlă este una senzațională.

6. Yick Fat buildings. Ne-a luat ceva până am găsit acest loc popular de pe Instagram. Este un complex de blocuri înalte, unde multă lume vine să își facă poze. Nouă nu ni s-a părut wow, dar ne-am gândit să menționăm acest loc pentru cei care vânează locuri instagramabile.

Macau – excursie de o zi

Deoarece Macau este foarte aproape de Hong Kong, nu am vrut să pierdem ocazia de a vizita acest oraș ce reflectă un amestec de influențe culturale. Am cumpărat biletele pentru feribotul ce duce către Macau (doar la 1 oră distanță) la prețul de 73 USD/ 2 persoane tur-retur. Este cel mai ușor mod de a ajunge în Macau. Puteți alege între cei doi operatori, Cotai Jet sau Turbo Jet, prețurile fiind asemănătoare. Singura diferență este că, Turbo Jet are ca destinație centrul istoric al orașului, iar Cotai are destinația Taipa, unde găsiți cele mai populare hoteluri.

Deși am avut la dispoziție doar jumătate de zi pentru a vizita orașul, am vrut să profităm din plin, vizitând cât mai multe obiective turistice. Macau este un oraș cu puternice influențe portugheze fiind un teritoriu portughez până în anul 1999, motiv pentru care pe tot parcusul vizitei am avut impresia că suntem într-un oraș european, nu asiatic. Arhitectura, străzile, până și mâncarea ne-au adus aminte de Portugalia. Nu uitați să aveți la voi documentele de călătorie, deoarece se vor solicita la punctele de control.

Mai jos găsiți lista cu obiectivele turistice vizitate:

1. Am început vizita la Guia Fortress and Lighthouse. Un loc superb, încărcat cu istorie și o priveliște minunată asupra orașului. Complexul face parte din Centrul Istoric al Macaului și este parte a Patrimoniului Mondial Unesco. Fortul militar colonial, capela și farul datează din secolul al XVII-lea.

2. Mount Fortress. Cunoscută și sub numele de Mount Fort sau Fortaleza do Monte, Mount Fortress a fost construit de iezuiți la începutul secolului al XVII-lea și a fost crucial pentru apărarea orașului de încercarea de a invada Macau a olandezilor din 1622. Este situat în vârful Mount Hill și oferă o vedere panoramică asupra orașului precum și o perspectivă fotografică diferită asupra ruinelor lui St. Paul.

3. Ruins of St. Paul’s, este probabil cea mai populară atracție din oraș, situată în inima centrului istoric. Ruinele sunt rămășițele bisercii St. Paul, ce datează de la începutul secolului al XVII-lea. Fațada măreață are o înălțime de peste 25 de metri și este construită din granit, motiv pentru care aceasta a supraviețuit incendiului care a distrus restul bisericii. Popularitatea ruinelor atrage și foarte multă lume, este aproape imposibil să vă faceți o poză în fața ruinelor. De aceea am ales să facem fotografiile din acest loc, pe care îl găsiți în drumul ce vine dinspre Mount Fortress.

4. St. Dominic’s Church. Situată chiar în inima pieței orașului, Biserica St. Dominic a fost construită de trei preoți dominicani spanioli în anul 1587. A fost renovată în 1828 și a fost extinsă la dimensiunea actuală. Clopotnița a fost transformată într-un muzeu, Muzeul de Artă Sacră, care are peste 300 de artefacte. Această biserică a fost plasată pe lista patrimoniului mondial în iulie 2005 și a devenit al 31-lea sit al patrimoniului mondial al Chinei.

5. Municipal Affairs Bureau (Macau Museum). Ce ne-a atras în mod principal la această clădire a fost ceramica portugheză de pe pereții de la intrare precum și curtea interioară a acesteia, unde vă puteți așeza preț de câteva minute pentru a vă trage sufletele.

6. Senado Square. Piața Senado se află chiar în inima centrului istoric al orașului și este vis-a-vis de Municipal Affairs Bureau.

7. St. Lawrence’s Church. Situată în partea de sud a orașului, biserica a fost construită de iezuiți la mijlocul secolului al XVI-lea și este una dintre cele mai vechi biserici din Macau. Se crede că, pe baza structurii arhitecturale neoclasice a bisericii, a fost considerată cândva “biserica celor bogați”.

8. Mandarin’s House este un complex istoric rezidențial, situat în São Lourenço. A fost reședința de familie a teroreticianului și reformistului Zheng Guanying între anii 1842 -1921. Ocupând o suprafață de 4000 metri pătrați, este una dintre cele mai mari case familiale din Macau.

9. Ne-am continuat drumul spre unul dintre cele mai iconice clădiri ale orașului, Macau Tower Convention and Entertainement Center, o clădire înaltă de 338 m, ce are cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. Iubitorii de adrenalină au ocazia să facă bungee junping, sărind de la 233 înălțime. Înfricoșător! 😱 În cazul în care nu sunteți amatori de  sporturi extreme, nu vă faceți probleme, merită să urcați pentru priveliște.

DSC_3004
DSC_3016
DSC_2970
DSC_2972

10. The Venetian Macao Hotel. Deschis în 2007, The Venetian este primul resort integrat din Macao, cu replici uimitoare ale celebrelor canale și clădiri arhitecturale din Veneția, Italia. Cu camere spațioase luxoase, The Venetian oferă un cazinou luxos, magazine, piscină în aer liber și 30 de opțiuni de luat masa elegante, care servesc preparate din bucătăria chineză, japoneză și internațională. Chiar dacă nu te cazezi aici, The Venetian este o atracție în sine ce merită vizitată.

11. The Parisian Macao Hotel. Situat central în Cotai, Parisian Macao oferă un centru comercial de lux, o piscină în aer liber și un parc acvatic. Hotelul cu tematică franceză are de asemenea o replică a iconicului Turn Eiffel. O selecție de masaje relaxante și tratamente de îngrijire pot fi savurate la centrul spa din incintă.

DSC_3053

💰Buget de călătorie💰

În Hong Kong & Macau am cheltuit în total 733$, două persoane, pe parcursul a 6 zile, incluzând biletele de avion de intrare în țară. Media zilnică fiind de 122$ pe cuplu.

Pentru evidența cheltuielilor am folosit aplicația Travel Spend. Aplicația este gratuită, dar  noi am preferat să plătim 42 de lei/an pentru a beneficia de toate facilitățile aplicației.

Mai jos găsiți un grafic cu cheltuielile:

Cazare – 180$

Transport –157.70$

Restaurante – 155.30$

Zboruri – 145$

Atracții turistice/activități – 55.35$

Altele (supermarket, băuturi, shopping, cartelă telefon, etc.): 41.80$

Mijloacele de transport pe care le-am folosit în țară:

✈️ avion – 1 (1716 km)

🚌 autobuz – 14 (162 km)

🛳 ferrybot – 8 (137 km)

Bine de știut/recomandări:

  • Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Hong Kong fără vize de scurtă şedere, pentru călătorii în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive, pentru o perioadă de până la 90 de zile.
  • Aici am descoperit pentru prima oară bubble tea, ceaiul cu tapioca. Yum! Nu recomandăm să beți foarte multe deoarece conține multe calorii, dar cu singuranță merită încercat.

  • Un desert ce merită încercat, eggettes, sunt niște waffles cu ou delicioase pe care le găsiți la orice colț de stradă. Noi le-am încercat pe cele de la Victoria Peak.

 

Video:

    2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *