fbpx
an sabatic Asia Travelling

Hue, orașul imperial al Vietnamului

Din Phong Nha ne-am continuat drumul spre Hue cu autobuzul la prețul de 15$/2 persoane.

Ne-am cazat la hotelul Buncha House pentru 3 nopți la prețul de 9$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus.

Hue a fost capitala regatului Dang Trong între anii 1738-1775 și a dinastiei Nguyen între anii 1802-1945. Orașul a fost de asemenea terenul de luptă pentru bătălia de la Hue, una din cele mai lungi și sângeroase bătălii ale războiului din Vietnam.

Hue este un oraș surprinzător de fermecător, cu multe atracții turistice interesante, care au fost o plăcere să le descoperim pas cu pas.

Mai jos am pregătit o listă cu atracțiile turistice vizitate de noi:

1. Imperial Citadel

Cetatea imperială este un complex istoric uriaș ce ocupă o suprafață vastă de 520 hectare din centrul orașului. Clădirile impresionate, porțile arcuite și grădinile colorate ne-au însoțit pe tot parcursul vizitei în acest complex impresionant.

O activitate îndrăgită de mulți vizitatori ai complexului este purtarea costumelor regale tradiționale pentru o sesiune foto. Noi nu am fost interesați de acest lucru, dar poate voi sunteți. Credem că ar ieși niște poze drăguțe având în vedere locul și cadrul.

Zidurile cetății sunt înconjurate de un șanț cu apă ce provine de la râul Perfume.

Timp de aproape un secol și jumătate, din 1802 până în 1945, acele ziduri au protejat capitala regală a dinastiei Nguyen. În interiorul cetății se regăsește Orașul Interzis Purpuriu, ce a servit exclusiv familiei regale. Preț intrare: 13$/2 persoane.

2. Thien Mu Pagoda, a fost una din atracțiile turistice preferate din Hue. Arhitectura acesteia și culorile vesele atrag mulți turiști dornici să facă o fotografie.

3. Thua Thein History Museum. Cei pasionați de istorie vor găsi multe informații surprinzătoare legate de istoria orașului Hue și a războiului din Vietnam în care au pierit multe suflete nevinovate și au fost distruse multe orașe, inclusiv Hue. Deși nu sunt pasionată de istorie am fost impresionată de informațiile detaliate din acea perioadă cu ajutorul articolelor adunate din ziare și reviste. Prețul de intrare la acest obicetiv este de aproximativ 3$/2 persoane.

4. Minh Mang Tomb. Localizat pe malul de vest al râului Parfum, mormântul lui Minh Mang este renumit pentru arhitectura și așezarea pitorească în mijlocul pădurii. Ca peste tot în Hue, am fost fascinați de arhitectura clădirilor și al pavilioanelor.

Drumul către mormântul lui Minh Mang este cununat de o scară monumentală cu balustrada în formă de dragoni. Poarta spre mormânt este deschisă o singură dată pe an la aniversarea morții împăratului. Mormântul se află în An Bang, la 12 km de orașul Hue. Preț intrare: aproximativ 9$/2 persoane, iar parcarea 0.3$ pe motocicletă.

5. Cau Truong Tien Bridge. Podul Cau Truong recomandăm să fie vizitat seara, când acesta este frumos luminat în toate culorile curcubeului. Este momentul zilei în care localnicii ies la plimbare și socializare, când aerul nu mai este atât de sufocant. Am întâlnit aici un grup de studenți simpatici care erau dornici să își exerseze cunoștințele de limba engleză și ne-au abordat pentru o conversație.

Ba mai mult, ne-am trezit a doua zi cu o invitație la cină din partea lor pe care am acceptat-o cu drag. În timpul cinei ne-au fost introduse multe mâncăruri tradiționale vietnameze, timp în care aceștia s-au concentrat mai mult pe a exersa o limbă străină decât pe mâncare. Bravo lor!

6. Abandoned Waterpark.

Nimeni nu știe exact motivul pentru care acest parc a fost abandonat, dar cert este că a devenit o atracție în sine. Vibe-ul misterios al parcului atrage mulți turiști și localnici.

Parcul a fost închis din motive de siguranță de către autorități, dar totuși lumea încă găsește portițe de a intra, la fel cum am făcut și noi. Ca să putem intra am parcat motocicleta într-o curte interioară constra cost (0.3$) în apropierea parcului astfel încât să nu fie la vedere și am plătit paznicului suma de  aproximativ 2$ ca să ne lase să intrăm. 

Spre surprinderea noastră a fost destul de multă lume, în special localnici, dornici să facă o fotografie cu atracția principală a parcului, un dragon uriaș localizat pe mijlocul unui lac, ce veghează asupra parcului.

Se poate ajunge sus în gura dragonului urcând câteva etaje de-a lungul unor trepte murdare, pline de cioburi și mizerie. Intrând acolo mi-am dat seama repede de ce autoritățile au hotărât să închidă acest loc. Recomandăm să nu vă urcați până la gura dragonului datorită structurii ce a început să cedeze în timp. Sunteți mai în siguranță dacă faceți poze de afară.

În cazul în care vă hotărâți să îl vizitați vă recomandăm să aveți mare grijă, construcția în formă de dragon este destul de șubredă, poate fi periculoasă în timp.

6. Mausoleum of Emperor Khai Dinh. Mausoleul a fost construit între anii 1920-1931  pentru împaratul Khai Dinh, al 12-lea domnitor al dinastiei Nguyen și este localizat pe un deal în afara orașului Hue, în apropiere de parcul abandonat. Preț intrare: aproximativ 9$/2 persoane, iar parcarea 0.3$ pe motocicletă.

Pentru vizitarea orașului Hue și a împrejurimilor am închiriat un scuter, la prețul de 5.2$/zi.

Unde am mâncat?

Dintre restaurantele pe care le-am încercat vom menționa două: Kem Xong Khoi To To preț mediu pentru prânz în jur de 10$ cu băuturi incluse și Retro Beer and Street Food – unde am scos din buzunare 9$ pentru bere si aperitive.

Coastele de la Kem Xong Khoi To To au fost delicioase