fbpx
Asia Culture Food Travelling Sabbatical Travelling

Kandy – Sri Lanka

Din Sigiriya spre Kandy am luat o mașină privată prin compania AGS Kandy Taxi la prețul de 55$ pe mașină. Am optat pentru această modalitate de transfer deoarece am dorit să vizităm pe drum Avukana (sau Aukana) Buddha Statue și Dambulla Cave Temple. Cu autobuzul ar fi fost mult mai economic, dar din păcate nu am fi avut șansa să vizităm atracțiile turistice enumerate mai sus.

Avukana sau Aukana Buddha Statue este localizată la 54 de km de Sigiriya. Este cea mai înaltă statuie Buddha antică din Sri Lanka, având o înălțime de 11.36 m. Nu este o atracție foarte cunoscută pentru turiști, noi am văzut-o din întamplare pe Instagram și am fost fascinați de acest loc de la prima vedere. Recomandăm să faceți în plus câțiva km pentru a o vizita. Preț intrare: 11$/2 persoane.

Dambulla este localizată la aproximativ 38 km de Avukana. Principala atracție a orașului sunt templele-peșteră cu numeroase picturi murale și statui ce îl înfățișează pe Buddha.

Templul este cunoscut și sub numele de Templul de Aur al orașului Dambulla și este cel mai mare și mai bine conservat complex de peșteri din Sri Lanka. A fost adăugat pe lista Patrimoniului UNESCO în anul 1991. Recomandăm să o adăugați și voi pe listă dacă sunteți în zonă.

Intrarea în templu costă: 16.70$/2 persoane.

Ajunși în Kandy, ne-am cazat la hotelul 24 by Suyaama la prețul de 40$ camera dublă pentru 4 nopți. Din păcate am fost foarte dezamăgiți de acest hotel deși nu am avyt așteptări mari. A arătat total diferit față de pozele de pe Booking, iar nota bună pe care o are pe Booking este total nefondată. Managerul hotelului este un băiat tânar, novice în acest domeniu care are încă multe de învățat. Este destul de prietenos și binevoitor, dar din păcate face mari compromisuri la curățenie. Prețul hotelului a fost foarte bun, dar suntem siguri că am fi găsit altele mult mai bune la același nivel de preț.

Kandy este localizat în centrul Sri Lankăi și face parte din lista Patrimoniului UNESCO. Este un oraș mare și la fel aglomerat ca și Colombo, capitala Sri Lankăi. Modalitatea cea mai bună de a-l vizita este la pas și cu tuk-tuk.

Transportul cu tuk-tuk-ul este foarte iefin aici, oferta fiind mai mare decât cererea. Recomandăm să descărcați aplicatia “Pick Me”, este asemănătoare cu Uber sau Grab, dar se folosește în Sri Lanka. Așa veți ști dinainte cât va costa cursa și evitați să fiți păcăliți plătind suprapreț. Noi am folosit Pick Me atât în Colombo cât și în Kandy și am fost foarte multumiți. Șoferii au venit rapid după plasarea comenzii, iar prețurile curselor au fost foarte bune.

Ce e de făcut în Kandy?

Am petrecut 4 zile în Kandy, dar considerăm că ar fi fost suficiente și 3 pentru a vizita tot ce ne-am propus.

1. Vizitează templele – Sacred Tooth Relic și Bahirawakanda Vihara.

Templul Sacred Tooth Relic este un templu budist renumit, fiind destul de aglomerat pe tot parcursul zilei. Aici se țin multe ritualuri religioase, motivul pentru care este foarte multă lume. Prețul de intrare este de 15$/persoană. Ni s-a părut un pic cam mult așa că ne-am limitat la câteva poze din exterior.

Bahirawakanda Vihara Buddha Statue în schimb ni s-a părut mult mai interesantă la un preț mult mai convenabil. Este situată la aproximativ 2 km de Sacred Tooth Relic pe vârful unui munte, având ca atracție principală o statuie gigant de culoare albă ce îl întruchipează pe Buddha stând în poziția Nirvana. Statuia are în jur de 27 m și este una din cele mai mari statui Buddha din Sri Lanka. Poate fi văzută aproape din orice colț al orașului. Preț 3$/2 persoane.

Un alt motiv pentru care recomandăm să vizitați Bahirawakanda Vihara Buddha Statue este vederea paronamică asupra orașului Kandy.

2. Fă o plimbare în jurul lacului Kandy.

Lacul Kandy, cunoscut și sub numele de Kiri Muhuda sau Marea de Lapte, este un lac artificial în inima orașului Kandy. A fost contruit în anul 1807 de către regele Sri Wickrama Rajasinghe, lânga templul Sacred Tooth Relic.

Am făcut o plimbare în jurul lacului după vizita la templu, cu scurte opriri pe la vânzătorii ambulanți pentru a savura mango (0.55$) și a ne răcori cu o nucă de cocos (0.86$).

3. Participă la un curs de gătit.

Ne-am rezervat locurile la cursul de gătit încă din Romania, cu Cooking Class Kandy by AGS datorită rating-ului foarte bun de pe Tripadvisor. Prețul a fost de 60$ pe două persoane cu transfer și vizită la piața locală pentru cumpărături. A fost una din cele mai faine experiențe din Kandy.

În piață ne-au arătat tot felul de legume și îngrediente pe care urma să le folosim la curs. La jumătate din ele nu le-am reținut numele, dar a fost o experiență interesantă per ansamblu 😃.

La curs ne-au explicat în detaliu ce urmeaza să gătim, ingredientele pe care le vom folosi și bineînțeles, modul de preparare. A fost cea mai gustoasă masă pe care am savurat-o din plin în Sri Lanka și nu pentru că am gătit noi 😃.

Am avut norocul să fim doar noi doi la curs, astfel am reușit să punem și noi mâna și să învârtim în oala cu mâncare de câte ori a fost nevoie.

Pe lângă masa copioasă, unde am gătit 10 feluri de mâncare, în mare parte curry-uri, am primit și câte o bere locală, apă și desert.

La final, am primit rețele mâncărurilor gătite în timpul cursului. Ne-am întors la hotel în jurul orei 22, după 5 ore.

4. Petrece o după-masă în grădina botanică.

Grădina botanică din Kandy are în jur de 4000 de specii de plante și este renumită pentru colecția impresionantă de orhidee. Se întinde pe o suprafață de 59 hectare. Am petrecut o după-masă întreagă aici, plimbându-ne pe aleile verzi, împânzite de multe specii de arbori și plante. Preț intrare: 16.60$/2 persoane.

5. Savurează o cafea bună la Secret Alley sau Buono.

Eu sunt iubitoare de cafea și pot să spun că mi-a lipsit foarte mult cafeaua de acasă în Sri Lanka. Cafeaua de la cazări nu era băubilă. Am înlocuit-o cu ceai negru, dar evident că nu avea același gust cu toate că avea același efect. Așadar am fost foarte bucuroasă când am descoperit cele două cafenele de mai jos.

Ne-a plăcut și recomandăm cafenelele Secret Alley, o cafenea boemă, cu mâncare delicioasă și cafea bună, precum și Buono, cu wifi gratuit și mâncare la preț bun. Cafeneaua Buono susține și o cauză nobilă (Child Action Lanka), cea a copiilor străzii.

Secret Alley

Buono

IMG_20190301_171514_196
IMG_20190301_171355_077

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *