fbpx
Beach Europe Summer Travelling Travelling

Kas, Turcia – orașul fermecător în regiunea Antalya

Kas, o destinație de vacanță ideală în Turcia!

Sunteți în căutare de idei de vacanță în Turcia, dar parcă nu ați opta pentru un resort all inclusive? Venim în întâmpinarea voastră cu o recomandare – Kas, un oraș mic, dar deosebit de fermecător, la doar 3 ore de condus din aeroportul Antalya. Am ajuns în Kas cu avionul, pe ruta Kayseri (Cappadocia) – Antalya, la prețul de 97 euro/2 persoane cu compania aeriană Sun Express.

Nu avem nimic împotriva resorturilor all inclusive, să nu ne înțelegeți greșit, dar Turcia este o țară deosebit de frumoasă pe care ar fi păcat să nu o descoperiți în toată splendoarea ei. Kas este un orășel care ne-a fermecat la prima vedere. Are multe influențe grecești, pe care le veți regăsi peste tot în oraș, de la restaurante cochete până la amfiteatre antice.

Ne-am cazat la hotelul Kayahan, chiar pe coastă, la prețul de 270 euro pentru 5 nopți camera dublă cu mic dejun inclus. Hotelul este așezat la doar 4 minute de mers pe jos de plajă și la 400 de metri de orașul vechi, iar raportul calitate-preț foarte bun. Totul a fost foarte aproape, motiv pentru care recomandăm acest hotel cu drag pentru vacanța în Kas. Deși camerele sunt un pic mici și înghesuite, priveliștea de pe balcon este una superbă. A fost minunat să admirăm apusul de aici în fiecare seară, iar florile cățărătoare bougainvillea au înfrumusețat mult priveliștea. Unde mai pui că au și o piscină în care te poți răcori în serile toride de vară.

În prima dimineață când am urcat pe terasă la micul dejun am fost uluiți de priveliștea din fața ochilor. Marea Mediterană și insulele grecești de vis-a-vis se văd uimitor de aici. Ne era mai mare dragul să savurăm micul dejun cu un așa view. 

Ce puteți vizita?

Mai jos găsiți o listă cu ce puteți face/vizita în acest loc:

1. Orașul vechi este împânzit de restaurante și cafenele cochete, boutique-uri colorate și magazine cu suveniruri. Pentru că suntem iubitori de cafea ne-am achiziționat două cești de cafea cu motive turcești care ne-au plăcut foarte mult. Când mi se face dor de Turcia îmi savurez cafeaua din ceașca cumpărată în Kas, aducându-mi aminte de zilele frumoase petrecute aici.  

2. Beach Club-uri. Pe coastă veți întâlni multe beachclub-uri unde puteți intra pe baza unei consumații minimine prestabilite. Noi am ales Cinarlar Beach Club, deoarece este localizart foarte aproape de hotelul Kayahan și ne-a plăcut atât de mult încât am revenit și ziua următoare. Este dotat cu toate cele necesare unei zile de relaxare perfecte: umbrele pentru soare, șezlonguri confortabile, duș chiar la ieșirea din mare, WC-uri, WIFI, iar servirea a fost una impecabilă. Consumația minimă pentru a putea beneficia de toate acestea este de 250 lire turcești (aproximativ 25 euro) pentru 2 persoane. Prețurile au fost corecte, iar porțiile de mâncare mari și delicioase.

3. Kucuk Cakil sau Little Pebble Beach. Pentru cei care nu doresc să petreacă ziua la un beach club, dar vor să se bălăcească în mare, Little Pebble Beach este locul perfect. Așezat chiar lângă Cinarlar Beach Club, această plajă este mică, dar fermecătoare. Pentru a vă asigura un loc pe plajă, ajungenți cât mai devreme. Fiind o plajă cu pietriș, veți avea nevoie de pantofi de apă.    

4. Plaja Kaputas este una din cele mai frumoase și populare plaje de lângă Kas. Plaja cu nisip este situată la aproximativ 20 km de Kas și este perfectă pentru o zi de relaxare și baie. Se pot închiria șezlonguri și umbrele ⛱, dar trebuie să ajungeți devreme deoarece locul se aglomerează rapid.

5. Amfiteatrul Antic Anthipellos, un mic amfiteatru elenistic situat la 500 m de piața centrală a orașului. Acesta poate găzdui în jur de 4000 de persoane și se află într-o stare foarte bună. A fost construită în secolul I înainte de Hristos și restaurată 300 de ani mai târziu, probabil după marele cutremur din 141 după Hristos. Oamenii se adună aici la ceas de seară pentru a admira apusul. La doar câteva sute de metri în dreptul amfiteatrului, sus pe deal, veți găsi un punct de belvedere minunat pentru a admira apusul. O panoramă de 360 grade superbă asupra orașului, portului și a Mării Mediterane.

6. Myra Rock Tombs. Ruinele mormintelor Myra sunt situate în orașul Demre, la aproximativ 40 km distanță de Kas. Nu ne așteptam prea mult de la aceste ruine, dar când am ajuns acolo am rămas impresionați. Ruinele sunt foarte bine conservate și oarecum am găsit o asemănare cu cele de la Petra. Mormintele liciene erau întotdeauna așezate în vârful dealurilor sau pe stânci, deoarece exista credința că morții vor fi transportați în altă lume de o creatură cu aripi.

7. Kaleköy și așezările din jur făceau parte din vechiul oraș lician „Simena” datând din secolul al IV-lea înainte de Hristos. Așezările au fost prăbușite de cutremure și acum este un oraș scufundat. Kaleköy este accesibil cu barca din Kas sau puteți merge cu mașina parcând la baza dealului și apoi urcați pe deal până la castel. Kaleköy, este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Kekova. Golful este chiar la poalele castelului.

Am vizitat prima oară castelul, deoarece priveliștea de aici îți taie respirația. Apoi ne-am oprit la cafeneaua I am here Cafe unde am savurat o înghețată și o cafea turcească.

Unde mâncăm în Kas?

Restaurante care recomandăm să fie încercate:

1. Cinarlar Pizza Garden. Acest restaurant în aer liber se află în inima orașului vechi și se mândrește cu una din cele mai frumoase fundaluri de masă în Kas. Cu toate că merită să vă opriți aici preț de o poză, mâncarea este una delicioasă. Probabil cea mai bună din câte am încercat în oraș. Este de asemenea restaurantul nostru preferat din Kas.

2. Zula Meyhane. Fructele de mare proaspete sunt absolut delicioase, dar atmosfera este cea care face cu adevărat cina aici specială. Curtea aerisită, înconjurată de ziduri de piatră în stil grecesc, accentuate cu obloane roșii și turcoaz, precum și luminițile din grădină sunt perfecte pentru o cină romantică în doi.

3. Sempati Tukish Cuisine. Terasa în aer liber situată pe o pietonală în orașul vechi, cu mese și scaune de o combinație de culori alb și baby blue, precum și mâncarea delicioasă fac ca acest restaurant să fie perfect pentru o cină liniștită între prieteni.

4. Cafe Corner servește fructe de mare proaspete și delicioase, inclusiv creveți cu usturoi, pește la grătar, precum și mâncăruri tradiționale turcești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *