fbpx
Asia Beach Exotic Destinations Popular Destinations Travelling

Maldive – Insula Maafushi

Împreună cu soțul meu visam demult la o vacanță exotică, cu plaje însorite, nisip alb și o mare cu apă limpede de un turcoaz năucitor care să îți taie respirația. Știți voi, genul acela de plajă a cărei imagine o salvezi pe calculator ca și wallpaper și te face să oftezi de fiecare dată când o privești. Ne doream o vacanță care să ne facă să ne simțim ca în paradis. Maldive este o destinație renumită pentru plajele de vis. Este un stat asiatic, format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, cu aproximativ 1200 insule din care în jur de 250 locuite.

Din păcate bugetul nostru (1000 eur/persoană cazare+transport) nu se încadra în ofertele primite de la agențiile de turism. Pachetele turistice erau între 1600-3000 eur/persoană.

Când am fost pe punctul de a renunța la această destinație am primit un pont de la un prieten care dorim să îl împărtășim și cu voi (sharing is caring right? ☺ ). Prietenul ne-a sugerat să căutăm o cazare pe insula Maafushi, o alternativă de cazare ieftină comparativ cu resorturile luxoase din Maldive.

Maafushi este o insulă de dimensiuni mici (lungime 1275 km, lățime 0,206 km) localizată în partea sudică a atolului Kaafu. În ultimii 5 ani insulița s-a dezvoltat mult datorită hotelurilor și vilelor construite în scop turistic. La momentul actual aproximativ 46 de unități de cazare pot fi accesate direct de pe siteul http://www.booking.com. Prețurile variază în funcție de sezon (noi am fost în luna Noiembrie) și de numărul de stele al unității de cazare.

Am optat pentru Kanni Village&Spa, singurul hotel cu piscină de pe insulă localizat la 5 minute de mers pe jos de plaja Bikini (notă: Maafushi este o insulă unde predomină religia musulmană. Se impune un stil vestimentar adecvat. Costumul de baie este permis doar pe plaja special amenajată pentru turiști. De asemenea, consumul de alcool este strict interzis).

Pentru cei care nu doresc să renunțe la libertatea de a consuma alcool pot să opteze pentru variante de cazare la resorturi, unde este permis și portul costumului de baie, evident la prețuri mult mai piperate.

Pentru 7 nopți am plătit aproximativ 600 eur/camera dublă cu mic dejun inclus. Închirierea echipamentelor de snorkeling și a bicicletelor au fost gratis.

Biletul de avion l-am achiziționat de la compania Turkish Airlines pe ruta Budapesta-Male cu escală la Istanbul si a costat 550 eur/persoană cu taxe și un bagaj de cală inclus. Și uite așa am reușit sa ne încadrăm cu 850 eur/persoană cazare+transport.

Ajunși pe aeroportul din Male, capitala tării, un speedboat trimis de hotel ne-a așteptat în port. Transferul a costat 30$/persoană iar călatoria a durat aproximativ 30-40 minute.

Pentru rezervarea locului pe speedboat am vorbit în prealabil cu personalul hotelului care au confirmat prețul și de asemenea ora la care ne vor aștepta în port.

Transferul costă 150$/barcă și se împarte la numărul de persoane transportate (noi am fost 5). Cu cât sunt mai multe persoane cu atât prețul transportului este mai mic.

O variantă mai ieftină de transport spre insula este cu feribotul public, la numai 3$/persoană (1$ feribotul din aeroport spre Male, 2$ feribotul din Male spre Maafushi).

Mai multe detalii în legătură cu programul feribotului găsiți accesând linkul http://www.mtcc.com.mv//content/transport sau site-ul celor de la Kanni Beach http://www.kaanibeach.com/info.php?info_id=23.

Deși Maafushi este o insulă mică sunt multe activități de făcut în zonă pentru cei care doresc sa exploreze locul. Mai jos voi detalia excursiile pentru care am optat în afara insulei și de asemenea activitățile ce se pot face pe insulă.

Excursiile se pot achiziționa de la hotel și de la agenția de turism Icom Tours. Majoritatea încep de dimineață și se termină în jurul orei 17-17:30 deoarece se întunecă destul de devreme (soarele apune pe la 18-18:15).

1. Picnic Island – excursie de o zi achiziționată de la hotel la prețul de 80$/persoană.

Am pornit de dimineață la prima oră spre insula nelocuită Vaagali, o insuliță incredibil de frumoasă de 100 m lungime si 150 m lățime, situată la doar 25 de minute de mers cu speedboat-ul.

Bancul de nisip de un alb imaculat și laguna albastră cu apă limpede conferă o imagine idilică și un farmec aparte insulei.

Sunt disponibile câteva șezlonguri, hamace și leagăne ce amplifică atmosfera relaxantă și zen a insulei.

Prânzul de tip BBQ și băuturile sunt incluse în prețul excursiei.

Insula Vaagali

2. Swimming with whale sharks (înotul cu rechinul balenă, cel mai mare pește din lume) – achiziționat de la agenția de turism Icom Tours la prețul de 100$/persoană.

Agenția e administrată de doi frați foarte prietenoși care s-au asigurat  că fiecare dintre noi reușește să vadă măcar o dată balenele rechin în timpul snorkeling-ului. Prețul include transport cu speedboat în zona în care se pot vedea aceste minunății ale naturii (e destul de departe), închirierea echipamentelor de snorkeling, vesta de salvare, prosoape, poze și video făcute cu camera GOPRO, apă și o gustare.

Rechinul balenă

P.S. Nu vă speriați! Rechinul balenă este vegetarian. ☺

3. Sand bank trip – excursie achiziționată de la hotel la prețul de 30$/persoană.

Hotelul s-a ocupat de transferul cu speedboatul pe bancul de nisip situat la doar 10 minute de insula Maafushi. Echipamentele de snorkeling, prosoapele, umbrela de soare și apa au fost asigurate de hotel.

Ne-am bucurat de soare, ocean și un petic de nisip ce a fost disponibil doar pentru noi doi. Romantic! ♡

4. Resort trip – excursie achiziționată de la hotel. Prețul variază în funcție de resortul pe care îl alegi (între 60-175 $ plus transport). Resorturile percep această taxă de intrare în cuantumul căreia poți beneficia de luxul și activitățile fără plată de care dispune resortul, mâncare și băutură. Pentru cei care doresc sa experimenteze adevăratul gust al insulelor Maldive excursia la resort este recomandată.

Noi am ales Anantara Dhigu pentru că ni s-a părut cel mai frumos resort din zonă. Aici am petrecut o zi magică care nu se poate descrie în cuvinte. Voi lăsa imaginile să vorbească de la sine.

dsc_5061

dsc_5290

dsc_5304

5. Scuba diving (scufundări) – aproximativ 50$/scufundare, excursie luată de la școala de scufundări Maafushi Dives cu echipament închiriat

Soțul meu a plătit în jur de 35$ deoarece are brevet de scafandru.

6. Plimbare cu catamaranul – 30$/ 2 persoane. Durata: 1 oră.

Pe lângă activitățile enumerate mai sus se poate face paddle boarding, snorkeling sau pentru iubitorii sportului extrem flyboarding.

În încheiere vă las cu pozele de la apus și răsărit.

Bine de știut/recomandări: 

  • moneda națională în Maldive este rufiyaa. Noi am avut dolari la noi și nu i-am convertit în rufiyaa deoarece peste tot se putea plăti în dolari.
  • fiind o țară insulară, aproape totul se importă motiv pentru care se percepe o taxă de servicii pentru mâncare și băutură (va apărea și pe nota de plată de la restaurant). La cazări se va plăti de asemenea taxă tva de 12%, taxa de mediu – 3 USD/noapte și taxă de servicii (procentul depinde de la un hotel la altul). Să țineți cont de aceste taxe în momentul în care vă rezervați hotelul. Nu sunt incluse în prețul afișat pe site așadar va trebui să le calculați voi. Pe booking sunt afișate aceste taxe la secțiunea preț sub tipul camerei (găsiți un exemplu mai jos).fireshot-capture-1-booking-com_-isle-bea_-http___www-booking-com_hotel_mv_isle-beach-inn-ro-html
  • viza se poate lua pe aeroport și costă aproximativ 25 USD.
  • cu toate că există aceste taxe de servicii mâncarea nu este foarte scumpă. O masă pe o persoană costă aproximativ 7-10$ fără băutură. Recomandăm să încercați restaurantul de la Arena Lodge (Insula Maafushi), situat chiar pe plajă. Mâncarea este bună iar atmosfera foarte plăcută și romantică.
  • fiind o climă tropicală temperaturile ajung la 30+ iar soarele este foarte puternic, motiv pentru care recomandăm cremă de plajă cu factor 50 (chiar dacă e noros). Nu cred că doriți să vă stricați vacanța din cauza arsurilor solare.

Video:

    10 Responses

  1. Minunat! La cat mai multe vacante din acestea mirifice 🙂

  2. Minunat….minunat,ma stradui sa “iti calc pe urme”…..te astept cu noutati!!! Te pup!!

    1. Multumesc Laura! Voi posta noutati dupa ce ma intorc din concediu :). Sa imi trimiti poze din calatoriile tale!

  3. Foarte frumos, sa aveti parte de cat mai multe vacante. Chiar ca sunt niste imagini de wallpaper la care unii doar viseaza. Ma bucur pentru voi!

  4. Aaaahhhh…Reni draga, frumoase pozele, video…relatarea ta de mai sus, totul!
    Nu cred ca exista om pe care nu l-ai facut cat de cat curios in ceea ce priveste MALDIVE si multe alte destinatii exotice “calcate” de catre voi!
    Pe mine una m-ai facut curioasa demult si …in continuare :))) pentru o viitoare luna (a mea) de miere…sau pur si simplu for an adventure with my future husband.
    Iti multumesc ca impartasesti experientele voastre cu noi si…va dorim la cat mai multe experiente cat mai exotice si mai de durata! 🙂 :*
    P.s.: Pupici si have fun pe unde sunteti acum si…vreau sa vad pozeeee multe (asa cum ne-ai obisnuit!) 🙂 :*

  5. Multumesc Lia Catalina! Esti o draguta!
    Iti doresc cat mai multe calatorii frumoase alaturi de viitorul sot.
    Live.Love.Travel!

  6. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this
    write-up plus the rest of the site is extremely good.- calator.tel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *