fbpx
City breaks Europe Travelling

Malmo – Suedia

Am vizitat Malmo într-un weekend prelungit de Sf. Maria în anul 2016. Am găsit biletele de avion la prețul de 150 lei/persoană dus-întors din Debrecen (aeroport situat la 70 km de Oradea), cu Wizz Air.

Malmo a fost o supriză plăcută pentru noi. Nu ne-am așteptat ca acest oraș să aibă atâtea de oferit. Este al treilea cel mai mare oraș din Suedia după Stockholm și Gothenburg.

Pentru că aveau piste de biciclete amenajate peste tot ne-am simțit confortabil să vizităm orașul pe bicicletă, astfel am reușit să vedem tot ce ne-am propus.

Ne-am cazat la Hotelul Quality View, la prețul de 160 euro camera dublă pe 3 nopți cu mic dejun inclus. Ne-a plăcut mult hotelul și îl recomandăm cu drag. Se pot închiria biciclete gratis de la recepția hotelului în limita disponibilității (primul venit, primul servit). Hotelul este situat față în față cu stația de tren Hyllie, de unde se poate ajunge ușor în centrul orașului sau puteți trece în Copenhaga (Danemarca), în doar 30 de minute. Recomandăm excursia de o zi la Copenhaga, ar fi păcat să nu vizitați și acest oraș dacă timpul vă permite și sunteți atât de aproape. Tot în vecinătatea hotelului se află și Emporia shoping center, cu nenumărate magazine, cafenele și restaurante.

Hotel Quality View

În continuare vă vom prezenta câteva lucrui de făcut în Malmo în ordinea vizitării acestora.

1. Oresund Bridge este un pod-tunel feroviar și rutier peste strâmtoarea Oresund. Cu o lungime de 8 km este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa care conectează două zone metropolitane importante: cele ale capitalei daneze Copenhaga și orașul Malmo.

2. Ribersborgs Kallbadhus este o zonă de baie în aer liber, situată lângă plaja publică Ribersborg. Este un loc perfect pentru relaxare, unde turiștii se pot bucura de o saună suedeză, baie în mare și plajă.

3. Castelul Malmöhus este cel mai popular obiectiv turistic din Malmo. Construit în anul 1434, acesta a fost reconstruit în secolul 16 când regele Christian III a ordonat construcția unei cetăți moderne, cu influențe renascentiste.

4. Slottsträdgården și Kungsparken, grădină și parc situate în vecinătatea Malmohus, deschise 24 ore. Zona este vibrantă, cu mult verde, grădini și o moară.

5. Malmo Stadsbibliotek este una din cele mai impresionante biblioteci văzute până acum. Are o colecție vastă de cărți, dvd-uri și cd-uri cu muzică. Este locul perfect pentru o după-masă ploioasă când vremea nu îți permite să te plimbi cu bicicleta.

6. Lilla Torg este o pietonală cu mult farmec, situată în centrul vechi, cu multe localuri, pub-uri și cafenele drăguțe. Aici am descoperit Espresso House, o cafenea populară în țările nordice cu prăjituri delicioase și cafea savuroasă.

7. Stortorget este o piață publică situată în centrul orașului la doar cinci minute de Malmo Central Station. În luna august se organizează multe festivaluri cu intrare gratuită.

8Sankt Petri este o biserică construită în anul 1319 în stil gotic, cu un turn înalt de 105 metri.

9. HSB Turning Torso este un zgârie-nori neo-futurist deschis în luna august a anului 2005. Cu o înălțime de 190 metri, este clasificat ca cea mai înaltă clădire din Scandinavia.

10. Pildammsparken este un parc cu mult verde prin care ne-am plimbat cu bicicleta.

Traseu vizitare obiective:

Bine de știut/recomadări:

  • Transferul de la aeroport în oraș este destul de scump. A costat mai mult biletul de shuttle bus decât cel de avion, 41.50 euro dus-întors pentru două persoane. Biletele le-am cumpărat online de pe site-ul https://www.flygbussarna.se/en.
  • Recomandăm să închiriați biciclete, un mod plăcut de a vizita orașul repede și eficient.
  • Când vizitați Malmo merită luată în calcul o excursie de o zi în Copenhaga. Prețul biletului de tren pentru două persoane dus-întors a costat 46 euro.
  • Preț transport: 4.6 euro/o stație cu trenul.
  • Preț mâncare: 2 hamburgeri – 25 euro, mâncare asiatică cu băuturi incluse – 33 euro.
  • În majoritatea locurilor în Suedia se plătește cu cardul, sunt locuri în care banii cash nu sunt acceptați, recomandăm să aveți un card la voi.
  • Se vorbește limba engleză peste tot.

Video: