fbpx
City breaks Europe Travelling Weekend break

Malta – o insulă fermecătoare

Pentru vacanța de Paște din acest an am ales Malta. Am avut norocul să găsim bilete de avion chiar în zilele libere, 6-9 aprilie de pe aeroportul din Budapesta cu destinația Valletta, la prețul de 106 euro/persoană cu Ryanair.

Fiind perioada destul de scurtă și pentru că am dorit să vizităm cât mai mult posibil am hotărât să închiriem mașină ca să economisim timp. Prețul mașinii pentru două zile a fost de 140 euro cu asigurare Casco inclusă (fără asigurare 64 euro).

După formalitățile necesare în aeroport pentru închirierea mașinii ne-am îndreptat spre locul de cazare din stațiunea St. Paul. Trebuie să aveți în vedere în cazul închirierii unei mașini că volanul este pe dreapta, ca în Anglia.

Ne-am cazat la hotelul The Buccaneers Boutique Guest House, la prețul de 96 euro/camera dublă pe 3 nopți fără mic dejun. Pentru micul dejun am scos din buzunare 5 euro pe persoană pe zi. 

Având la dispoziție doar două zile întregi, am ales să vizităm obiectivele de mai jos:

1. Insula Gozo. Am petrecut toată ziua de sâmbătă pe Gozo, nu credeam că sunt atât de multe de văzut pe această insuliță fermecătoare. Este populară pentru peisajele idilice, plaje și scufundări.

Ne-am îmbarcat de dimineață pe ferry-ul ce duce spre Gozo. Plata se face la întoarcere, costurile fiind de 15 euro/mașină plus 4.60 euro/pasager.

Primul obiectiv vizitat a fost Rotunda of Xewkija, o biserică romano catolică a cărei construcție datează din anul 1971. Recomandăm să urcați în turn, pentru un view superb asupra orașului (preț 3 euro/persoană).

 • Ramla Bay este o plajă mică, dar populară cu nisip roșiatic, ceea ce ii dă un aspect plăcut. Din păcate nu a fost vreme de baie în perioada în care am fost noi așa că ne-am mulțumit doar cu câteva poze.

 • Calypso Cave. Legenda spune că nimfa Calypso l-a ținut captiv pe Odiseu timp de 7 ani în această peșteră cu farmecele ei, împiedicându-l pe acesta să ajungă acasă la soția ce îl așteapta răbdătoare. Din păcate peștera nu poate fi vizitată datorită mișcărilor geologice, dar vederea de aici asupra Ramla Bay este superbă.
 • Tal-Mixta Cave este situată în Nadur și oferă o vedere minunată asupra Ramla Bay. Un loc interesant ce recomandăm să îl vizitați dacă sunteți în zonă.

 • Bazilica Ta’Pinu este o biserică romano-catolică impunătoare situată la aproximativ 700 metri de satul Gharb și a fost dedicată Sfintei Fecioare din Ta’Pinu.

 • Ta’ Ċenċ Cliffs. Recomandăm acest loc datorită vederii pitorești asupra mării împletită cu stâncile ce se înalță mărețe la mal.

 • Cetatea Victoria (Citadella). Se spune că zona în care se află acum cetatea a fost locuită din era bronzului. În perioada medievală a fost convertită în castel și servea pe post de refugiu pentru locuitorii din Gozo. O reconstrucție majoră a avut loc în perioada 1599-1622, transformând castelul medieval într-o fortăreață. Preț intrare: 5 euro/persoană.

2. Valletta este capitala Maltei și este localizată în partea centrală a insulei. Cunoscut și sub numele de Il-Belt, orașul are clădiri ce datează din secolul al XVI-lea în stil predominant baroc. Întâlnim de asemnea și stilul arhitectural neoclasic sau modern.

Valletta a fost adaugată pe lista Unesco în anul 1980. Orașul a fost numit dupa Jean Parisot de la Vallete, cel care a apărat insula de invazia otomană.

Fiind un oraș cu deschidere la mare, vântul suflă destul de tare uneori, e bine să aveți o gecuță la voi.

Datorită climatului mediteranian, verile sunt foarte călduroase, iar iernile blânde.

3. Mdina este o atracție turistică populară în Malta, cunoscută și sub denumirea de “Orașul Tăcerii”. Am petrecut aici aproximativ două ore, suficient timp pentru o plimbare printre străduțele înguste și câteva poze.

4Blue Lagoon este locul perfect pentru plajă și baie. Apa de un turcoaz năucitor și peisajul mirific dau impresia unui colț de rai. Dacă timpul vă permite recomandăm să petreceți aici o zi întreagă. Bronzul este garantat.

Blue Lagoon este localizat pe insula Comino, puteți ajunge aici cu un ferry la prețul de 10 euro pe persoană. Atenție, în sezon poate fi destul de aglomerat!

Bine de știut/recomandări:

 • Prețul unui prânz pe două persoane (mâncare tip fast-food) în Gozo – 20 euro cu băuturi incluse.
 • Parcare Valleta – 10 euro/zi.
 • Un capuccino în port în Valleta – 2 euro, sandwich – 3.5 euro.
 • În St. Paul unde am fost cazați ne-a plăcut mult cina servită la restaurantul Victoria – 50 euro/2 persoane cu băuturi incluse și Bistroteca – 21 euro/2 persoane cu băuturi incluse.
 • 4 zile întregi ar fi recomandate pentru a vizita relaxat toate obiectivele turistice principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *