fbpx
Beach Exotic Destinations North America Popular Destinations

Riviera Maya, Mexic – o lună de miere de vis

Organizarea unei nunți implică mult stres și oboseală. Îți dorești ca totul sa iasă perfect, până la cel mai mic detaliu.

Am avut noroc cu soțul meu care s-a implicat activ în organizare și am reușit să ne punem de acord repede în toate aspectele legate de nuntă:  sală, fotograf, muzică, aranjat la mese, etc.

Toate bune si frumoase până am ajuns la alegerea locului pentru luna de miere. Pentru că amândoi iubim călătoriile ne-am dorit sa fie ceva special, exotic, cu plaje frumoase și multe activități. Au fost în discuție: Bali, Tailanda, Republica Dominicană, Mexic, Sri Lanka si Maurițius. După lungi dezbateri, documentări și chiar discuții în contradictoriu am ales să mergem în Mexic – Riviera Maya și vă spun cu mâna pe inimă că a fost cea mai bună alegere. A fost într-adevăr special, am adunat multe amintiri frumoase și am legat prietenii care țin și în ziua de azi.

Mexic a avut tot ce îți puteai dori de la o lună de miere perfectă: plaje, ruine, parcuri naturale unice în lume, cluburi, resort all inclusive cu plajă proprie și piscină cu lazy river, cenote si mâncare gustoasă.

Am ales Riviera Maya pentru că toate atracțiile turistice (exceptând Chichen Itza) erau ușor de accesat, spre deosebire de Cancun care este mai departe.

În continuare am să descriu itinerarul nostru din această călătorie, poate cine știe, vă inspiră pentru următoarea vacanță sau chiar luna de miere.

Ziua 1: Xcaret Park – un parc tematic eco-arheologic ce îmbină perfect tradiția cu natura. Deși intrarea este destul de costisitoare (100$/persoană) nu ne-a părut rău de nici un bănuț.

Parcul are în jur de 50 de atracții pentru toate gusturile printre care: înot cu delfinii, râuri subterane, snorkeling, pavilionul fluturilor, insula jaguarilor, satul mayaș și multe altele care te vor încânta pe tot parcursul zilei. Mâncarea și băutura sunt incluse în prețul biletului de intrare.

Pavilionul fluturilor

Râurile subterane

Plaja Xcaret

Ce m-a impresionat foarte mult a fost modul în care acești oameni reușesc să își conserve bogățiile naturii si ale pământului ocrotindu-le cu toate mijloacele. În parc este strict interzis să intri cu cremă de plajă alta decât biodegradabilă.

Seara a culminat cu un show de excepție denumit „Xcaret Mexico Espetacular”, o celebrare de lumină și culoare, în care 300 de artiști ne-au purtat prin istoria Mexicului.

Xcaret Mexico Espetacular Show

Ziua 2: Xplor park – situat în vecinătatea Xcaret parc, Xplor este parcul tematic în care m-am simțit cel mai bine. Exploratorii se pot bucura de șase activități încredibile: traseu de 3.8 km format din 14 tiroliene care traversează poduri suspendate peste jungla mayașă, plimbare cu vehiculele amfibii prin peșteri și cascade, înot și traseu cu pluta în râurile subterane, speologie și plonjare în apă cu hamacul. Având natura și aventura la baza lor, aceste activități au loc în habitatul lor natural, în aer liber și în medii subterane.

A fost o zi plină de adrenalină și super distractivă! Intarea la Xplor parc ca și în cazul Xcaret a fost 100$/persoană.

Ziua 3: Insula Cozumel

Am luat feribotul din Playa del Carmen spre insula Cozumel dimineața la prima oră. Pe insulă am închiriat o masină ca să o putem vizita în lung și-n lat. Am început cu o ativitate de snorkeling după care am vizitat plajele virgine ale insulei de o frumusețe deosebită.

Ziua 4: Chichen Itza, cenotele Ik-kil, Dos Ojos și Grand Cenote

Excursia la faimoasa Chichen Itza se putea achiziționa direct de la hotel care includea transport cu autocarul și ghid. Chichen Itza este un uriaș sit arheologic pre-columbian construit de civilizația Maya, aflat în partea central-nordică a peninsulei Yucatan.

Pentru că noi am închiriat o mașină de la hotel pe toată durata vacanței (costul fiind de aproximativ 50 $/zi) nu avea rost să achizționăm excursia de la hotel, fiind mult mai costisitoare si obositoare.

Ne-am împrietenit cu un cuplu din Arad ce erau cazați la același hotel cu care am împărțit cheltuielile închirierii mașinii și combustibilul. Ne-am trezit la ora 5 dimineața, am luat micul dejun la hotel si am pornit toți patru spre Chichen Itza  care se afla la 180 km, respectiv două ore și un pic de condus.

Am vrut să ajungem chiar la deschidere ca să evităm grupurile de turiști și aglomerația. Autocarele au ajuns după noi așa că am reușit să fotografiem piramida mayașă Kukulkan aflată în centrul sitului arheologic fără alți turiști în poze.

Am petrecut aproximativ o oră jumate la Chichen Itza după care ne-am îndreptat spre una din faimoasele cenote ale Mexicului – Ik-Kil.

Cenotele sunt niște formațiuni naturale de apă (sau puțuri, canale de scurgere) formate prin prăbușirea suprafeței calcarului expunând astfel o piscină naturală foarte frumoasă cu apă limpede și rece, care potrivit legendelor era deseori folosit ca loc de sacrificiu de către civilizatia mayașă.

În Mexic sunt aproximativ 6000 de cenote, din care doar jumate au fost explorate. Noi am vizitat trei. Ik-Kil, situată lângă Chichen Itza, Grand Cenote și Dos Ojos lângă Tulum.

Ik-Kil

Grand Cenote

Dos Ojos

Ziua 5: Tulum

Tulum a fost unul din locurile mele preferate din Mexic. Plajele cu nisip alb, apa turqoise precum și ruinele mayașe au făcut să mă îndrăgostesc de acest loc mirific.

Ziua 6: Snorkeling cu broaștele țestoase la Akumal

Akumal este la 10 minute de mers cu mașina de la hotelul unde am fost cazați – Grand Sirenis. Personalul hotelului ne-a recomandat Akumal ca fiind cel mai bun loc din zonă pentru snorkerling cu țestoasele.

Ziua 7: Playa del Carmen și Coco Bongo

Pentru iubitorii de cluburi și nu numai recomand cu căldură Coco Bongo. Un show senzațional cu actori și dansatori talentați într-o ambianță placută. Un party în adevăratul sens al cuvântului.

Coco Bongo

Playa del Carmen

mexic-1316

Bine de știut/recomandări: 

 • moneda națională a Mexicului este peso-ul mexican. Noi am avut dolari și i-am convertit în pesos la banca din Playa del Carmen.
 • viza se obține la aeroport și se poate plăti doar în pesos sau euro!
 •  biletele de intrare pentru parcurile Xcaret si Xplor le-am cumpărat online înainte de plecare, astfel am evitat cozile. Dacă vă permite timpul si bugetul vizitați si parcul Xel-Ha. Se pot cumpăra intrări multiple de pe site-ul lor http://www.xcaret.com
 • nu cumpărați excursiile de la hotel sau de la agenții. Închiriați o mașina și veți economisi niște bănuți și veți avea libertatea de a vă organiza timpul după bunul plac. Combustibilul este foarte ieftin în Mexic.
 • hotelul la care am fost cazați nu avea WIFI, iar serviciile de internet sunt contra cost și destul de scumpe. Am cumpărat o cartelă SIM din Playa del Carmen cu trafic de date 1 GB, a fost mult mai ieftin.
 • excursia am achiziționat-o de la o agenție de turism din Oradea. Am avut norocul să o luăm la prețul promoțional de 895 eur/persoană ce includea cazare în regim all inclusive la hotelul Grand Sirenis și zbor din Madrid, asigurare medicală și de călătorie. Biletul de avion Budapesta – Madrid l-am luat de la o companie aeriană low cost și a costat 230 eur/2 persoane.
 • în cazul în care vă hotărâți să vă cazați la Hotelul Grand Sirenis e bine să știți câteva detalii:
  • pachetul luna de miere include o cină romantică pe plajă în ziua de marți a săptămânii, coș de fructe, tequila și mic dejun în cameră. Ca să poți beneficia de acest pachet trebuie să prezinți o copie după certificatul de căsătorie la recepție.
  • holtelul are 6 restaurante à la carte din care 3 (la alegere) sunt gratuite pe bază de rezervare. Vă recomandăm să faceți rezervare din prima seară pentru a savura cina la restaurantul dorit. Nouă ne-a plăcut cel mai mult restaurantul cu specific japonez.
  • ceea ce ne-a impresionat si ne-a plăcut foarte mult la acest hotel este că au încercat să nu distrugă habitatul natural al animalelor la construirea acestuia. În complex există o mini junglă unde am văzut iguane, ratoni și păsări.

untitled-1

 

Video:

  2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *