fbpx
an sabatic Asia Beach Travelling

Mui Ne, Vietnam – dune de nisip roșu și litoral

Din Dalat am luat autobuzul spre Mui Ne, la prețul de 9 USD/2 persoane. Am dorit să ne relaxăm un pic la mare, înainte de city break-ul planificat în Ho Chi Min.

Inițial am rezervat doar 2 nopți de cazare aici, dar pentru că ne-a plăcut mult hotelul ales, ne-am decis să prelungim șederea cu o noapte. Ne-am cazat la hotelul Meraki Oasis, la prețul de 21.50 USD/noapte camera dublă cu mic dejun inclus. Ne-a plăcut mult tematica grecească a hotelului, fiind diferită de cazările tipic asiatice de până acum.

Piscina era localizată chiar în fața camerei noastre, fiind piesa de rezistență a hotelului pe căldurile acelea infernale.

Unde mai pui că hotelul avea și ieșire la mare, cu o mică plajă privată la doar câțiva metri de cameră.

Pe lângă litoral, Mui Ne este popular pentru dunele de nisip de culoare roșie. Bineînțeles că nu am putut pleca de aici fără să vizităm acest loc. Să facem fotografii aici a fost o adevărată provocare datorită temperaturilor extrem de ridicate și nisipului fierbinte pe care abia puteai păși. Nu am petrecut mult timp aici, preț de câteva forotgrafii, după care am fugit să ne răcorim la o cafenea din zonă. Dacă nu știam că e vorba de Vietnam, uitându-ne la fotografii am realizat că acest loc poate fi confundat ușor cu Dubai.

În continuare, dorim să vă prezentăm experiența de la resortul Anantara Mui Ne, unde am plătit o taxă de intrare de doar 19 $ pe cuplu ce include acces la piscină, plajă și sala de fitness.

Piscina resortului este deosebit de mare și frumoasă, cu o priveliște uimitoare spre mare. Serviciile sunt ireproșabile, iar plaja este îngrijită și curată spre deosebire de plajele publice din Mui Ne. Prețul unei cafele este de 3 USD.

Atunci când călătorești cu un buget redus, așa cum o facem noi, preferi să te focusezi mai mult pe experiențe și pe vizitat, decât pe cazări costisitoare. Nu spunem că e greșit să cheltui mai mulți bani pe cazări frumoase și luxoase, fiecare are propriile preferințe de a călători și un anumit stil de viață. Întrebarea este cum să faci să te bucuri de o zi la un resort de lux, ca Anantara Mui Ne Resort de exemplu, fără să fi nevoit să faci compromisuri la bugetul de călătorie?
Pont: achiziționează bilet de intrare pentru o zi. Multe resorturi oferă această posibilitate, ce include acces la piscină/e, plaja privată sau chiar mâncare/băutură la restaurantul lor.
Prețurile pot varia de la un resort la altul, dar considerăm că merită, sunt mult mai mici decât dacă te-ai caza o noapte la ei. Este bine să verificați cu hotelul înainte cu o zi măcar dacă au astfel de oferte și bineînțeles disponibilitatea. Am întâlnit resorturi care limitează numărul vizitatorilor pentru confortul propriilor oaspeți așa că e bine să vă informați din timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *