fbpx
Asia Culture Sabbatical Travel Photography Travelling

Myanmar – itinerar, atracții și buget de călătorie

A doua țară a călătoriei noastre din Asia de sud-est a fost Myanmar, cunoscută ca și Burma până în anul 1989, când junta militară a denumit-o Myanmar.

Myanmar este o țară suprinzătoare, cu oameni prietenoși și amabili (uneori enervant de amabili 😅), precum și locuri foarte frumoase de explorat. Această țară încă reușește să își păstreze cultura și tradițiile, nefiind sufocată de multitudinea de turiști ca Tailanda sau alte țări vecine.

Am stat în total 16 zile în Myanmar în luna martie a anului 2019, vizitând: Yangon, Inle Lake, Mandalay și Bagan. Am cumpărat biletele de avion din timp deoarece a fost nevoie să avem dovada că părăsim Sri Lanka după 30 zile.

Myanmar a fost colonie britanică până în anul 1948 motiv pentru care condusul era pe partea stângă până în anul 1970 când s-a schimbat. Potrivit legendei, în anul 1970, conducătorul țării la acea vreme, Ne Win, la sfatul unui vrăjitor, a ordonat tuturor să înceapă să conducă pe partea dreaptă a drumului. Multe mașini au rămas cu volanul pe dreapta și în ziua de azi, cu toate că ei conduc pe dreapta.

În cazul în care doriți să citiți despre călătoria noastră în Sri Lanka, accesați link-ul Sri Lanka – itinerar, atracții și buget de călătorie.

Biletele de avion au costat 362$/2 persoane pe ruta Colombo – Yangon, cu bagaje și taxă de rezervare incluse.

Despre intinerarul călătoriei noastre precum și despre buget puteți citi mai jos.

🍒Yangon – 4 nopți🍒

Ajunși în aeroportul din capitala Yangon, am luat un taxi până la cazare la prețul de 6.50$.

Ne-am cazat la hotel Tristar pentru 4 nopți la prețul de 16.75$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus.

Prin Yangon am circulat mult pe jos, iar pentru distanțele mai mari am folosit taxi-ul, care este destul de ieftin în acest oraș. Pentru serviciile de taxi am folosit aplicația Oway, o aplicație locală accesibilă ca preț, asemănătoare cu Grab sau Uber.

În Yangon am vizitat: Karaweik Palace, St. Mary’s Cathedral, Utopia Tower, Shwedagon Pagoda, Botahtaung Pagoda, People’s park, Yangon Walls și am făcut o plimbare cu trenul în jurul orașului Yangon (Circular Train).

Pentru mai multe fotografii și informații din Yangon, accesați link-ul Yangon & Inle Lake – Myanmar.

🍒Inle Lake – 3 nopți🍒

Din Yangon ne-am îndreptat spre Inle Lake, cu autobuzul de noapte, la prețul de 40$/2 persoane. Autobuzul a fost suprinzător de confortabil, cu scaune reglabile, ecran în tetieră, gustare și apă pentru drum. Autobuzurile de noapte în Myanmar sunt foarte convenabile și economice, deorece nu trebuie să plătești o noapte de cazare.

În momentul în care intrați pe teritoriul Inle Lake trebuie să plătiți o taxă de 10$/persoană care se colectează în autobuz.

Ajunși la Inle Lake, ne-am cazat la hotelul Remember Inn, la prețul 11.34$/noapte cu mic dejun inclus. A fost destul de aproape de stația de autobuz, așadar am luat-o la pas până acolo.

O vizită la Inle Lake nu este completă fără un tur pe lac. Recomandăm să optați pentru această activitate cu încredere. Am ales să fim doar noi doi pe barcă, ceea ce a făcut ca turul să fie și mai plăcut.

Turul l-am rezervat direct de la hotel, la prețul de 12$/2 persoane. A început dimineața la 8 și s-a terminat după-masa în jurul orei 15:00.

Ce am vizitat în timpul turului pe lac? Femeia girafă, atelier de țesături, atelier de fabricarea tutunului, pagodele Phaung Daw Oo și Shwe Inn Dein, satul plutitor, pescarii de pe Inle Lake.

Dacă tot sunteți în zonă, vă recomandăm o vizită la Pagoda Kakku.

Pagoda Kakku este o comoară ascunsă, un grup de 2478 de stupe, fiind unul din cele mai remarcabile obiective turistice din Myanmar. Este situat la 42 km de Taunggyi, capitala statului Shan. Conform legendei locale, grupul de stupe a fost fondat de misionarii budiști ai regelui Asoka în secolul al III-lea Î.C. Preț: 6.60$/2 pesoane.

Ca să ajungem la Pagoda Kakku am luat un taxi de la cazare care a costat 32$.

Pentru mai multe fotografii și informații din Inle Lake, accesați link-ul Yangon & Inle Lake – Myanmar.

🍒Mandalay – 3 nopți🍒

Din Inle Lake am luat autobuzul către Mandalay la prețul de 25$/2 persoane. Autobuzul a fost modul nostru principal de transport între orașe și a fost unul destul de plăcut și confortabil.

Ne-am cazat la hotelul Aurora, la prețul de 57$ camera dublă/3 nopți cu mic dejun inclus.

Deși nu ne-am așteptat, Mandalay este o destinație suprinzătoare cu multe atracții turistice. Lumea de obicei sare peste acest loc, vizitând doar Bagan, orașul templelor, dar dacă aveți suficient timp la dispoziție noi recomandăm să vizitați acest oraș.

Ce am vizitat în Mandalay? Palatul Mandalay, Shwenandaw Monastery, Sandamuni Pagoda, Kuthodaw Pagoda, Mandalay Hill și Su Taung Pyae Pagoda, iar pe lângă Mandaly: U-Bein Bridge, Mingun Pagoda, Hsinbyume Pagoda, Inwa.

Excursia în jurul Mandalay-ului a fost specială, deoarece a fost organizată chiar de ziua mea, iar Hsinbyume Pagoda a fost pe bucketlist-ul meu de multă vreme. Am încheiat ziua cu o surpiză organizată de soțul meu în complicitate cu Station36 Cafe & Restaurant. Ajunși la resturant pentru cină, după o zi frumoasă, dar obositoare, m-a așteptat un buchet mare de trandafiri roșii împreună cu un tortuleț drăguț și delicios.

Pentru mai multe fotografii și informații din Mandaly, accesați link-ul Descoperă Mandalay – Myanmar.

🍒Bagan – 5 nopți🍒

Acest oraș antic este probabil cel mai vizitat și turistic oraș din Myanamar. Este supranumit Orașul Templelor sau Marea de temple, datorită numărului mare de temple ce îl populează, peste 2000.

Bagan este localizat într-o zonă activă de cutremure, cu peste 400 de cutremure înregistrate între anii 1904-1975.

Ca să ajungem aici am luat autobuzul din Mandalay la prețul de 7.5$/persoană.

Ajunși în autogară, am fost întâmpinați de șoferii de taxi care tind să ceară mult mai mult pentru cursă decât ar trebui. După lungi negocieri au fost de acord să plătim 12000 kyats, aproximativ 8$, în condițiile în care nu am dat niciodată mai mult de 3-4 $ pe taxi în Myanmar pentru aceeași distanță.

Zona arheologică a orașului are mult farmec și este locul unde am văzut unele dintre cele mai frumoase răsărituri și apusuri.

Pentru a vizita zona arheologică trebuie să achiziționați bilete în valoare de 25000 kyats, aproximativ 16$ pe persoană.

Există posibilitatea ca pe parcursul vizitei să nu vă ceară nimeni biletele, dar este indicat să le aveți în cazul în care vi se cere dovada. În multe locuri populare, în special la răsărit și apus, poliția face vizite inopinate în care verifică biletele.

Ca turist, nu poți să închiriezi decât scutere electrice. Sunt foarte silențioase și eco friendly și este modul ideal de a vizita împrejurimile. Costul unui scuter electric a fost de 3.5$ pe zi.

Pentru mai multe fotografii și informații din Bagan, accesați link-ul Bagan, Myanmar – orașul templelor.

💰Buget de călătorie💰

În Myanmar am cheltuit în total 1037$, două persoane, pe parcursul a 16 de zile, fără biletele de avion. Media zilnică fiind de 61$ pe cuplu.

Pentru evidența cheltuielilor am folosit aplicația Travel Spend. Aplicația este gratuită, dar  noi am preferat să plătim 42 de lei/an pentru a beneficia de toate facilitățile aplicației.

Mai jos găsiți un grafic cu cheltuielile:

Cazare – 329.65$

Restaurante – 234.56$

Transport – 191.71$

Atracții turistice/activități – 149$

Altele (supermarket, băuturi, creme, laundry, cartelă telefon, etc.): 132.15$

Media cazărilor pe noapte a fost de 20.60$.

Mijloacele de transport pe care le-am folosit în țară:

✈️ avion – 1 (2080 km)

🚖 taxi – 18 (203 km)

🚌 autobuz – 4 (1648 km)

🐴 căruța trasă de cai – 1 (8 km)

🚊 tren – 1 (46 km)

Android Pie; ; Emoji tuk-tuk – 8 (42 km)

🛵 scuter electric – 5 (96 km)

🚤 barcă – 2 (44 km)

🏍 motocicletă – 1 (4 km)

🚐 microbuz – 1 (3 km)

Bine de știut/recomandări:

  • Viza am obținut-o online fără bătăi de cap pe site-ul https://evisa.moip.gov.mm/ și a costat 50$.
  • Deoarece nu foarte multă lume vorbește engleza este recomandat să aveți descărcată o aplicație de tradus, cum ar fi Google Translate sau Papago. Am întâmpinat această problemă în toate colțurile țării.
  • Luați cu voi cremă cu factor de protecție 50+. Soarele este foarte puternic, riscați să vă expuneți pielea la arsuri.

Videoul călătoriei noastre în Myanmar îl puteți urmări mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *