fbpx
Asia momondo Travelling

Ne-am dat seama că suntem călători când…

Am acceptat provocarea momondo de a descrie momentul în care am realizat că suntem călători.

S-a întâmplat acum 5 ani, când am avut oportunitatea să participăm la o școală de vară timp de două săptămâni în Chengdu, China. A fost prima noastră călătorie mai îndepărtată și totodată prima noastră interacțiune cu Asia.

În timpul celor două săptămâni am vizitat multe locuri frumoase, care înainte le-am văzut doar în filme, cum ar fi Marele Zid Chinezesc.

Ne-au impresionat statuia lui Giant Buddha din Leshan, maimuțele sălbatice din Monkey Forest (Mount Emei) și panda giganți de la centrul de cercetare a urșilor panda gigant.

Panda gigant este o specie de panda pe cale de dispariție, care trăiește în 6 zone montane în provinciile Sichuan, Shaanxi și Gansu. Cu o populație mai mică de 2000 exemplare, această specie de urs panda este considerată un tezaur național al Chinei.

Chengdu a fost casă pentru acești panda încă din vremuri antice. Descoperirea fosilelor indică, că urșii panda gigant trăiau în această zonă de mai bine de 4000 de ani.  Din acest motiv, acest oraș este denumit popular „Casa pandei gigant”, fiind și cea mai apropiată zonă metropolitană de locul în care urșii panda trăiesc în habitatul lor natural.

Din dorința de a salva și proteja această specie pe cale de dispariție, centrul de cercetare a urșilor panda gigant din Chengdu a fost înființat în luna martie a anului 1987.

Vizitatorii pot urmării urșii în timp ce mănâncă, se joacă, dorm sau se plimbă. Aici puteți vedea chiar și panda roșie! Da, a fost prima dată când am auzit de existența acestei specii. 😅

Am participat la cursuri de gătit, cursuri de caligrafie, am gustat cea mai picantă mâncare din zona Sichuan – hot pot și am cunoscut studenți din peste 35 de țări.

Pe evantai scrie “Lumea este o singură familie” (cursul de caligrafie).

Curs de gătit – Meniu: Pui Kung Pao

Wide and Narrow Alleys a fost unul din locurile noastre preferate în Chengdu și cea mai frumoasă pietonală vizitată până acum. Aleile combină arhitectura veche a dinastiilor Ming și Qing cu un design modern. Ne-a plăcut foarte mult această combinație și faptul că au păstrat structura clădirilor antice în procesul de modernizare.

Pentru mai multe poze și informații legate de călătoria noastră în Chengdu accesați articolul Chengdu – orașul urșilor panda giganți.

La finalul celor două săptămâni am plecat acasă cu multe amintiri și experiențe frumoase, care ne-au făcut să ne dorim să călătorim mai mult. Să descoperim culturi noi, să încercăm mâncăruri diferite și să cunoaștem oameni noi. Atunci ne-am dat seama că vrem să fim călători! Lumea asta este atât de frumoasă și diferită, încât e păcat să rămânem în același loc pentru prea mult timp.

Sunt 5 luni de când am lăsat totul în urmă pentru a ne urma visul de a călători prin Asia! Să fim departe de casă și cei dragi nu e întotdeauna ușor, dar aminitirile pe care le facem pe drum sunt de neprețuit. A călători înseamnă a trăi!

Fiți și voi călători! Găsește-ți chemarea accesând site-ul momondo pentru ați rezerva biletul de avion spre o nouă aventură! ✈️

🛫 @momondo #owtravelers #admomondo 🛫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *