fbpx
an sabatic Asia Travel Photography Travelling

Ninh Binh – Vietnam! O destinație de poveste

Ninh Binh este una din destinațiile de top din Vietnam. Peisajele frumoase, câmpurile de orez, pagodele unice și atracțiile turistice unice au făcut să îndrăgim mult această zonă a Vietnamului. Peisajele sunt asemănătoare cu cele din popularul Ha Long Bay, motiv pentru care este denumit “Ha Long Bay terestru”. Localizat la doar 2 ore de capitala Hanoi, Ninh Binh este ușor de accesat cu microbuzul sau mașina. Preț transfer Hanoi – Ninh Binh – 12$/2 persoane.

În Ninh Binh ne-am cazat la hotelul Viet Nghia, la prețul de 8.60$ cu mic dejun inclus. Hotelul este localizat destul de departe de Tam Coc (locul unde ne-a lăsat microbuzul), motiv pentru care am luat un taxi până la cazare la prețul de 8.60$/2 persoane. Deși localizarea nu era una ideală am fost mulțumiți cu alegerea făcută deoarece hotelul ne-a oferit închiriatul scuterului gratuit, așadar ne-am putut deplasa cu ușurință la punctele de interes. În plus, mâncarea de la hotel a fost pur și simplu delicioasă. Cea mai bună mâncare cu vită și ananas pe care am încercat-o în Vietnam. O masă principală pentru 2 persoane cu băuturi a costat aproximativ 11$.

Atracția turistică preferată a fost Mua Caves (Hang Mua). Ne-a plăcut atât de mult încât am fost de 2 ori. Nu obișnuim să facem acest lucru în timpul călătoriilor, dar la prima vizită am avut un mic blocaj la spate, lucru care ne-a împiedicat să facem toate fotografiile pe care ni le-am propus.

Mua Caves este cunoscut sub denumirea de „peșterile dansatoare”, dar paradoxal nu este renumit pentru peșterile sale, ci pentru panorama superbă supra câmpurilor de orez din Tam Coc și a râului Ngo Dong. Pentru a ajunge în vârf a trebuit să urcăm 500 de trepte din piatră. Recomandăm să mergeți cât mai devreme posibil pentru a evita căldura și mulțimea de turiști. Preț intrare: 8.60$/2 persoane. Atenție, în drum spre Mua Caves veți fi opriți de mai multe ori de localnicii care vă vor îndemna să parcați la ei. Treceți mai departe până ajungeți aproape de intrare și parcați acolo. Altfel, veți avea un drum destul de lung de parcurs pe jos până la intrare. Preț parcare: aproximativ 0.50$.

La începutul urcușului, am fost întâmpinați de un dragon de piatră colorat care străjuiește intrarea. Pe vârf am întâlnit același simbol, un dragon gigant care păzește muntele. Cu ațâția dragoni în jur și peisajele dramatice am avut impresia că facem parte dintr-o scenă a fimului Urzeala Tronurilor. Pur și simplu minunat!

La Pagoda din vârf am stat la coadă pentru a putea face o poză. Nu este de mirare deoarece este foarte frumoasă, iar vederea de acolo este amețitoare și la propriu, și la figurat! Recomandăm să nu vă suiți pe ea în cazul în care aveți rău de înălțime.

Pe lângă Mua Cave, recomandăm o vizită și la atracțiile enumerate mai jos:

1. Tràng An

Unul din motivele care ne-a inspirat să vizităm Ninh Binh a fost faptul că aici s-a filmat filmul Kong Skull Island. Ba mai mult, locul unde a fost platoul de filmare se poate vizita în timpul unui circuit cu barca pe Tràng An, un complex peisagistic uimitor, ce face parte din lista patrimoniului UNESCO.

DSC_7890

Locul s-a ridicat așteptărilor noastre, recunoscând multe detalii din film cum ar fi satul de băștinași sau ruinele avionului. Am fost pur și simplu fascinați de peisaj. Am avut impresia că King Kong ar putea să apară oricând de după stânci.

O plimbare cu barca pe Tràng An costă în jur de 17.5$ pentru 2 persoane. Din cele 3 rute disponibile am optat pentru Ruta 3, pe a cărui traseu am trecut prin 3 peșteri printre care și peștera Dot (cea mai lungă peșteră de pe Trang An – 1 km), 3 temple și Skull Island, unde s-a filmat filmul. Durata traseului este de aproximativ 3 ore, timp suficient pentru poze și vizite. Parcarea scuterului ne-a costat 0.64$.

2. Bich Dong Pagoda

Partea cea mai frumoasă a acestei pagode străvechi localizată lângă Tam Coc este intrarea. Un loc senin care inspiră liniște și calm.

Nu există taxă de intrare la pagoda Bich Dong. Cu toate acestea, localnicii vor încerca să vă convingă să plătiți. Plătiți doar pentru parcare, aproximativ 0.90$, dacă sunteți cu motocicleta și îndreptați-vă spre intrare.

3. Bai Dinh

Pagoda Bai Dinh este cel mai mare complex budist din Asia de Sud-Est. Este format din mai multe temple și găsim peste 500 de statui Buddha sculptate, inclusiv una din bronz cu o înălțime de 10 metri. Situat în comuna Gia Sinh, complexul atrage mulți devotați locali și călători care caută să-și prezinte respectul și să li se spună viitorul de către călugării rezidenți.

Stupa Bao Thap este cea mai înaltă clădire din complex, având o înălțime de 100 m și o priveliște uimitoare asupra pagodei Bai Dinh de la etajul 13. Preț lift: 4.5$.

Există două pagode principale cu același nume, una dintre ele fiind situată pe versanții muntelui Dinh. Accesibil printr-o scară de 300 de trepte, acest altar liniștit găzduiește o sală de rugăciune principală și peșteri naturale, unde localnicii se roagă la Buddha și spiritele muntelui, cum ar fi Saint Nguyen și Genie Cao Son. Preț intrare: 5.15$/2 persoane. Parcare: 0.64$. Preț lift priveliște din pagoda Thap Bao Thien, clădirea cea mai înaltă din complex: 4.5$.

Sperăm că v-am oferit suficiente motive pentru a vizita această destinație uimitoare. Credeți-ne pe cuvânt, nu veți regreta.

P.S. Dacă nu doriți să închiriați un scuter, puteți închiria biciclete. Este o modalitate excelentă de a vizita atracțiile din jur și în același timp faceți și mișcare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *