fbpx
Asia Beach Travelling

Partea sudică a Sri Lankăi – plaje și locuri splendide

Din Ella ne-am continuat mai departe drumul spre partea sudică a Sri Lankăi, zona de litoral, cu plaje spectaculoase și locuri de un farmec aparte.

Am pornit la drum de dimineață luând primul autobuz către Matara, la prețul de 3.40$ pentru două persoane. Ajunși în autogara din Matara am luat un tuk-tuk până la cazare la prețul de 11$.

Ne-am cazat în zona Habaraduwa, la resortul Tabula Rasa, la doar 4.8 km de populara plajă Dalawella.

Tabula Rasa este un resort de 5*, deschis anul acesta în martie. Suntem foarte recunoscători că am avut oportunitatea să stăm la acest resort.

Am ajuns să ne cazăm aici cu ajutorul platformei workaway. În cazul în care nu ați auzit de această platformă vă vom oferi câteva detalii. Cine știe, poate veți dori să o folosiți și voi pe viitor.

Noi considerăm că este foarte utilă când vine vorba de a călători pe mai mult timp cu un buget redus.

Cum funcționează workaway?

Este o comunitate destinată iubitorilor de călătorii care doresc cu adevărat să vadă lumea în timp ce contribuie la locurile pe care le vizitează. Un schimb de experiență culturală în care aveți posibilitatea să învățați lucruri noi sau să practicați ceea ce vă place.

În schimbul serviciului oferit pentru câteva ore pe zi (în jur de 4-5 ore, de 5 ori pe săptămână) primiți cazare și mâncare. Fiecare gazdă are listată skill-urile pe care le caută la aplicanți precum și ce oferă în schimb.

Vă puteți înscrie achitând taxa de membru, 42$ – în cazul în care vă înscrieți solo, 54$ – în cazul în care vă înscrieți ca și cuplu. Odată înscriși pe platformă, aveți acces la lista de gazde la care puteți aplica pentru un workaway stay. Lista este destul de lungă și foarte variată.

La Tabula Rasa, noi am aplicat pentru fotografie. Resortul avea nevoie de poze pentru marketing și platformele sociale. În schimbul serviciului prestat am primit cazare și mâncare de două ori pe zi (mic dejun și cină).

Vă puteți înscrie pe platforma workaway aici.

Resortul Tabula Rasa este pur și simplu minunat! Situat în mijlocul junglei și totuși atât de aproape de ocean! Departe de nebunia din Unawatuna, situat într-un loc liniștit în mijlocul naturii, este locul perfect pentru relaxare.

Camerele sunt mari și moderne, iar unele bungalow-uri sunt echipate cu piscină privată. 😍

Pentru că suntem iubitori de natură, ne-a plăcut foarte mult felul în care natura a fost integrată în designul și arhitectura resortului, ca acest palmier de exemplu.

Camera noastră avea vedere spre piscină, care din punctul nostru de vedere este highlight-ul resortului. Este atât de revigorant să faci o baie dupa o zi călduroasă de explorare!

Ce ne-a plăcut cel mai mult, a fost să ne trezim cu ciripitul păsărilor și să ne bem cafeaua pe balcon, amuzându-ne de cele două familii de maimuțe care se jucau în copacii din fața camerei noastre. Ne-am făcut un ritual în a lua micul dejun pe terasă uitându-ne la maimuțe.

În cazul în care va atras atenția acest resort, puteți vedea mai multe poze precum și prețuri la cazare aici.

Ce e de făcut în zonă?

În partea sudică a Sri Lankăi am stat în total 10 zile.

1. Vizitează orașul Galle. 

Am închiriat un scuter la prețul de 6$/zi pe toată durata șederii noastre în partea de sud a insulei.

Fiind localizat la doar 14 km de Habaraduwa, am decis să îl vizităm de două ori, în timpul zilei și la apus. Orașul a fost fondat de către portughezi și extins apoi de olandezi în secolul al XVII-lea.

Galle este un oraș frumos și cochet, cu o arhitectură ce reflectă influențe portugheze, olandeze și britanice. Cea mai populară atracție a  orașului este farul, situat la malul oceanului.

Recomandăm să vizitați și cetatea, care face parte din lista patrimoniului UNESCO. Cetatea a fost construită în anul 1588 de către portughezi, urmând să fie renovată și extinsă de către olandezi începând cu secolul al XVII-lea.

2. Plajă și baie în Unawatuna.

Unawatuna este un oraș cunoscut pentru recifele de corali și plajele cu palmieri. Plaja Unawatuna este perfectă pentru baie și relaxare. Închiriază șezlonguri la unul din localurile de pe plajă și bucură-te de o nucă de cocos la umbra palmierilor.

Noi am ales localul King Fischer. Costul închirierii șezlongurilor: 5.60$/2 persoane.

3. Simte-te ca Jane pe leagănul de tip frânghie de pe plaja Dalawella.

Palmierul de pe plaja Dalawella ce are atârnat un leagăn în formă de frânghie este foarte popular pe Instagram. În cazul în care dorești să îți faci și tu o poză aici și să încerci faimosul leagăn, îl găsești pe plajă, în fața localului Dream Cabana. Preț: 2.80$.

4. Urcă pe roca de lângă restaurantul Wijaya Beach pentru o fotografie superbă la apus.

Roca este localizată între palmierul cu leagăn și restaurantul Wijaya Beach. Savurează o pizza și o bere la restaurant, după care poți admira apusul în toată splendoarea lui. Pentru fotografii frumoase, fă-ți curaj și urcă pe roca din ocean.

Fotografiile ies la fel de frumos și în timpul zilei, dar nu au același efect dramatic și coloristică ca la apus.

5. Savurează un cocktail sau o cafea la Sugar Beach Talpe.

Sugar Beach Talpe este un beach club localizat foarte aproape de Tabula Rasa Resort. Am petrecut o după masă relaxantă aici la prânz, savurănd o cafea bună.

6. Plimbăte cu bicicleta în jurul lacului Kogalla.

Am ales compania Idle Bikes pentru tura cu bicicleta în jurul lacului Kogalla. Prețul a fost 30$/persoană cu ghid turistic inclus. Destul de scump aș zice pentru ceea ce oferă. Bicicletele nu au fost într-o condiție foarte bună, în schimb peisajul a fost frumos. Ne-am plimbat printre lanurile de orez și în jurul lacului Kogalla. La finalul turei am savurat o nucă de cocos răcoritoare.

7. Vizitează plaja Jungle.

Plaja Jungle este cea mai verde plajă în zona Unawatuna, cu apa de culoarea smaraldului. Nu trebuie plătit pentru șezlonguri, e suficient să faci consumație la barul de pe plajă și beneficiezi de șezlonguri gratuit.

Din partea sudică a insulei spre aeroportul din Colombo există mai multe variante de transfer: mașină privată, autobuz, tren sau tuk-tuk (nu recomandăm datorită timpului și distanței). Noi am ales trenul, la prețul de 2.90$/2 persoane, iar din gară până la aeroport am luat un tuk-tuk la prețul de 13$.

Sperăm că v-am trezit interesul și veți considera partea sudică a Sri Lankăi pentru următoarea călătorie. Nouă ne-a plăcut foarte mult această zonă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *