fbpx
an sabatic Asia Beach Travelling

Phu Quoc – insula verde cu plaje aurii

Din Ho Chi Minh ne-am continuat mai departe drumul spre ultima destinație din Vietnam, Phu Quoc. Am luat avionul la prețul de 83 USD/2 persoane. După un zbor scurt de aproximativ 50 de minute, am aterizat pe aeroportul din Phu Quoc, de unde am luat un taxi la prețul de 3.85 USD până la hotelul la care am fost cazați, Up Village.

Am ales această destinație pentru plajă și relaxare, motiv pentru care am hotarât să petrecem 9 zile aici. Am plătit 17.5 USD/camera dublă/ noapte cu mic dejun inclus la Up Village. Deși hotelul era localizat destul de aproape de plaja publică, am preferat să nu facem baie acolo din cauza gunoaielor și murdăriei de pe plajă. Am fost doar o singură dată pentru a admira apusul. Din păcate problema gunoaielor din Vietnam ne-a însoțit pe tot parcursul călătoriei noastre. Cel puțin în locurile publice.

Primul loc vizitat a fost Sun World Phu Quoc. Ne-am dorit să vizităm o nouă locație marca Sun World după experiența plăcută de la Sun World din Da Nang și nu am regretat. Este un loc frumos, ce merită vizitat dacă sunteți în zonă.

Sun World Hon Thom este localizat în partea de sud al insulei și este o atracție îndrăgită atât de turiști cât și de localnici. Pentru a ajunge pe Hon Thom va trebui să luați telecabina, fiind recunoscută ca cea mai lungă telecabină non-stop cu 3 căi din lume. Telecabina în sine este o experiență memorabilă. De la An Thoi la Hon Roi, la Hon Dua și apoi la Hon Thom, lungimea totală este de aproximativ 7.899m, cu o durată de 15 minute. În timpul călătoriei cu telecabina veți putea admira marea albastră și limpede, jungla verde și nisipul auriu al plajelor din Phu Quoc.

Insula Hon Thom are o suprafață de 5,7 km pătrați, fiind o insulă sălbatică și romantică. Vizitând insula, veți ajunge în paradisul plajelor frumoase, cu palmieri de cocos pe nisip alb și atracții de o frumusețe legendară, care apar în fotografiile fiecărui turist. A fost o plăcere să ne răcorim la umbra palmierilor cu o nucă de cocos în brațe în timp ce admiram frumusețea copleșitoare a mării.

La plecare ne-am oprit la restaurantul localizat la intrare în Sun World (de unde se ia telecabina), pentru a servi supa mea preferată, Pho Bho. Prețul mediu unui prânz la restaurant a fost între 7 – 15 USD, cu băuturi incluse. Recomandăm să încercați fructele de mare pe insulă, sunt proaspete și delicioase. De asemenea, noi ne-am făcut un obicei să nu plecăm la plajă fără fructe proaspete cum ar fi mango sau ananas.

Sun World Hon Thom este deschis zilnic între orele 08:00 – 19:00, prețul biletului fiind de 6.50 USD/persoană. De la vizita noastră, s-a deschis un aquapark, prețul biletului crescând la 17 USD/persoană.

Golden Sand Bar a fost locul unde ne-am petrecut mai toate zilele la plajă. Un beach club curat, cu multe locuri amenajate pentru poze și relaxare, cu o plajă frumoasă a cărui nisip auriu îți scârțâia sub picioare. De cele mai multe ori ne trezeam că suntem singuri pe toată plaja, având locul doar pentru noi. Singurul moment al zilei în care plaja se aglomera puțin era la apus, când lumea venea să admire și să fotografieze minunatul spectacol al cerului. Preț intrare: 4 USD/2 persoane.

DSC_1993
DSC_2002

Starfish Beach. Ne doream demult să vizităm o plajă unde putem admira stelele de mare, așadar ne-am urcat pe scuter și ne-am îndreptat spre plaja Star Fish. Închiriatul scuterului a fost în jur de 3.80 USD/zi în Phu Quoc. Am fost bucuroși să vedem multitudinea de steluțe de mare de culoarea cărămizie. În schimb am fost dezamăgiți de comportamentul oamenilor care ridicau stelele din apă și se plimbau cu ele de colo colo, ca și cum ar fi fost niște trofee. Am făcut și noi poze cu ele, dar fără să le atingem. Nu este bine să fie ridicate din apă deoarece nu rezistă mult timp, ca peștii.

Sao Beach. Multă lume ne-a recomandat Sao beach, ca fiind una din cele mai frumoase și curate plaje din Phu Quoc, așadar am hotărât să facem și noi o vizită. Într-adevăr plaja este frumoasă, dar este mult prea aglomerată. Dacă vrei să prinzi șezlonguri trebuie să te prezinți la primele ore ale dimineții. Am ajuns la concluzia că este mai bine să ne petrecem ziua la Golden Sand Bar, unde suntem pe tot parcusul zilei mai singuri pe plajă. Am stat preț de câteva poze aici, apoi ne-am întors la locul nostru obișnuit și îndrăgit, Golden Sand Bar.

Vung Bau Beach. Dacă îți dorești să faci plajă într-un loc mai ferit de ochii lumii, atunci aceasta este. Nu a fost nimeni aici preț de câteva ore bune. Apa este limpede și cristalină, iar nisipul fin. În schimb ne-am lovit iarăși de problema gunoaielor, nefiind o plajă privată. Nu veți găsi șezlonguri, baruri sau cafenle, dar veți găsi o plajă retrasă și liniștită, numai bună pentru bălăceală.

Aroi Desert Coffee. Recomandăm această cafenea pentru un desert și o cafea bună. Are vedere la plajă și multe locuri de relaxare.