fbpx
Ancient city Asia Culture Sabbatical Travelling

Polonnaruwa – Sri Lanka

Polonnaruwa este al doilea oraș ca mărime din partea centrală nordică a Sri Lankăi. Este cunoscut ca unul din cele mai curate și mai pitorești orașe din țară.

Acest oraș antic atrage mii de turiști anual prin frumusețea sitului arheologic a cărui atracții principale sunt statuia colosală a lui Buddha și templul Lankathilaka.

Gal Viharaya

poza_2
poza-4

Din Anuradhapura către Polonnaruwa am luat un taxi la prețul de 43$ pe mașină. Am făcut o oprire scurtă la Habarana, unde am vizitat una din grădinile cu ierburi și mirodenii ale orașului (Isiresa Herbal Garden). Personal, nu recomand acest loc deoarece este foarte scump și este o capcană turistică. La intrare ești întâmpinat de un ghid care îți explică foarte frumos despre plantele și ierburile ayurvedice precum și întrebuințarea acestora pentru diferite afecțiuni medicale. La final ești îndemnat să cumperi diferite creme și uleiuri. Produsele sunt de calitate, 100% naturale, dar și prețul acestora este pe măsură. Mai mult decât dublu dacă ar fi fost să le cumpărăm din magazine sau piețe locale.

Am avut norocul să vedem în drumul nostru și un elefant. În Sri Lanka sunt multe parcuri naționale, unele fiind străbătute de drumul principal. Ca rezultat, deseori se întâmplă să întâlnești elefanți pe drum.

Ne-am cazat la hotelul Seyara Holiday Resort la prețul de 58$ camera dublă/2 nopți cu mic dejun inclus. Prețul cinei a fost de 5$/persoană.

Am ales să vizităm situl arheologic din Polonnaruwa tot pe biciclete (închiriate de la Seyara Holiday Resort la prețul de 4.5$/2 persoane), pedalând în total 15 km. Traseul a fost mult mai ușor de parcurs decât în Anuradhapura, deoarece obiectivele sunt amplasate relativ aproape unul de celălalt, față de Anuradhapura unde erau dispersate.

În cazul în care nu aveți destul de mult timp la dispoziție să vizitați ambele orașe antice și ar fi să facem o recomandare cu care ne-a plăcut mai mult, am alege cu siguranță Polonnaruwa. Ni s-a părut mult mai frumos, iar obiectivele turistice mai interesante. În Anuradhapura, construcția arhitecturală a templelor este repetitivă, față de Polonnaruwa unde totul este diferit.

Prețul biletelor de intrare este de 50$/2 persoane.

La final, vă lăsăm cu fotografiile făcute aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *