fbpx
an sabatic Asia Travelling

Sa Pa – orașul montan din nord-vestul Vietnamului

Din Ha Giang ne-am continuat drumul spre Sa Pa, o localitate situată în munții Hoàng Liên Son în nord-vestul Vietnamului. Prețul biletului de autobuz Ha Giang – Sa Pa a fost de 17$/2 persoane. Ne-am cazat la hotelul La Sen pentru 2 nopți, la prețul de 13$/noapte camera dublă fără mic dejun. Pentru micul dejun am scos din buzunare 6$/zi pentru 2 persoane, dar a meritat. A fost delicios! 

Sa Pa este o alternativă bună pentru cei care nu doresc să conducă o motocicletă în bucla Ha Giang. Peisajele din Sa Pa sunt oarecum asemănătoare cu cele din Ha Giang. Puteți face trasee prin văi ce duc la terase de orez cu vederi impresionante, să urcați pe vârf de munte sau să vizitați triburile Hmong, Tay și Dao. Menționăm că noi nu am făcut niciunul din traseele recomandate a fi făcute aici deoarece am văzut multe peisaje frumoase asemănătoare în Ha Giang și nici nu am vizitat triburile menționate anterior. Am preferat să ne refacem un pic după traseul lung de 450 km și să vizităm doar câteva puncte de interes, pe care le vom prezenta mai jos. 

În cazul în care faceți o călătorie în nord-vestul Vietnamului și ajungeți și în acest orășel montan, recomandăm o vizită la Fansipan.

Fansipan este un munte de 3143 m, fiind cel mai înalt din Indochina. Situat la aproximativ 9 km de orașul Sa Pa, cea mai ușoară cale de acces este cu telecabina. Prin urmare, prețul nu este ieftin – 30 $/persoană o călătorie dus-întors. Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul Sun World Fansipan Legend sau direct de la ghișeul de operare de la intrarea în parc. De la stația telecabinei până în vârf trebuie să urcați 600 de pași, în cazul în care nu doriți să plătiți încă 3 $ pentru o plimbare cu funicularul.
Statuia impunătoare din vârf, ce îl reprezintă pe Buddha este o statuie de 21.5 m, fiind cea mai mare statuie din bronz în Vietnam.

La finalul vizitei, nu uitați să vă opriți în lanul cu flori mov pentru poze instagramabile. 

O altă atracție pe care recomandăm să o vizitați este Ham Rong, de unde puteți admira vederea panoramică asupra orașului. Pentru vizitarea orașului și imprejurimilor am închiriat un scuter, la prețul de 5.5$/zi.

Preț intrare 6$/2 persoane. Puteți petrece o după-masă întreagă aici, făcând o plimbare până pe vârf sau admirând florile din grădinile colorate. 

În drumul nostru am întâlnit copii care ne-au cerut bani. Nu încurajăm cerșitul, motiv pentru care recomandăm să nu dați curs acestui tip de activitate. Pentru cei care doresc să contribuie cu ceva, pot să le cumpere rechizite sau creioane de colorat.

În vârf, ne-am oprit preț de o cafea la unul dintre localnici. Ne-am savurat băuturile în timp ce am admirat panorama frumoasă din fața ochilor.

Sun Plaza este probabil cea mai frumoasă clădire din Sapa, ce include un mall, Sapa Station și hotelul de 5 stele Hotel de la Coupole. Frumusețea clădirii atrage mulți turiști care vin aici special pentru o fotografie.

De asemena, orașul este plin de cafenele și restaurante cochete, cu mâncăruri delicioase ce abia așteaptă să fie descoperite. Recomandăm o plimbare prin centrul orașului, unde vă puteți așeza la orice local care vă face cu ochiul. 

Din Sapa ne-am întors pentru 1 noapte în Hanoi deoarece ziua următoarea aveam bilete pentru transferul cu microbuzul spre Ninh Binh. Preț autobuz Sa Pa – Hanoi – 26$/2 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *