fbpx
Asia City breaks Culture Popular Destinations Travelling

Singapore – The Lion City

Am vizitat Singapore în primăvara anului 2017, unde am petrecut 3 zile. Am combinat acest city break cu o vacanță de 10 zile în Bali, insula zeilor.

Deși drumul până acolo este lung și obositor, merită din plin! Am petrecut în total 17 ore pe avion, pe ruta Belgrad-Singapore cu escală scurtă în Doha (am zburat cu Qatar Airways 13 ore), iar din Singapore înca 4 ore spre Denpasar cu Airasia. Cu escale și timp petrecut în aeroport aproape 23 de ore. Biletul de avion Belgrad-Singapore (dus-întors) l-am luat la un preț promoțional în timpul Qatar Air Festival în luna noiembrie și a costat 400 euro/persoană.

Ne-am cazat la Champion Hotel la prețul de 120 euro/camera dublă pe 2 nopti cu mic dejun inclus. Hotelul este situat în zona Katong, la aproximativ 10 km de aeroportul Changi.

Camera a fost curată, wi-fi funcțional, iar micul dejun se servește la un restaurant în apropierea hotelului.
Mai jos găsiți o listă cu obectivele vizitate în acest oraș fascinant:

1. Singapore Zoo este una din cele mai mari și frumoase grădini zoologice din lume. Încă de la deschidere (1973), animalele au fost ținute în habitatul lor natural, în spațiu deschis, fără a simți că sunt îngrădite.

Ca să ajungem acolo de la hotelul la care am fost cazați în Katong am schimbat două autobuze. Am luat autobuzul 24 (preț 1.65 usd/persoană) de la cea mai apropiată stație de hotel și am coborât la stația Angmokio, de unde am luat autobuzul 138 (1.65 usd/persoană) ce duce direct la grădina zoologică. Fiind localizată destul de departe de oraș, am făcut aproximativ o oră jumătate până acolo.

Preț: biletele le-am cumpărat online, direct de pe site-ul grădinii zoologice la prețul de 24 usd/persoană. Orar: 08:30 – 18:00 (ultima intrare la 17:30).

2. Singapore Flyer. Având o înălțime de 165 m, Singapore Flyer oferă o vedere panoramică unică asupra orașului. Deschis în anul 2008, construcția acestuia a durat doi ani și jumătate. Are 28 de capsule dotate cu aer condiționat ce acomodează 28 de pasageri fiecare.

Ca să ajungem aici am luat metroul de lângă cea mai apropiată stație de hotel, prețul biletului fiind de 1.20 usd/persoană.

Preț: 24 usd/persoană. Orar: 08:00 – 22:00.

Vedere din Singapore Flyer

3. Helix Bridge este podul pietonal ce leagă Marina Center de Marina South în zona Marina Bay. Construit în anul 2010, podul este fabricat din 650 tone de oțel inoxidabil duplex și 1000 tone de oțel carbon ce ajută podul să obțină forma de helix.

4. Marina Bay Sands Skypark. Marina Bay Sands este un resort integrat situat în fața Marina Bay. Resortul este format dintr-un hotel cu 2561 de camere, un centru de expoziție de 120.000 metri pătrați, lanțul de magazine The Shops by Marina Bay Sands, un muzeu, două teatre mari, două pavilioane mari plutitoare, un patinoar și cel mai mare cazinou din lume cu 500 de mese și 1600 de sloturi.

Complexul este dotat cu un Skypark cu o lungime de 340 m, având o capacitate de 3900 de persoane și o piscină infinity de 150 m, amplasată în partea superioară a celei mai mare platforme publice cantileu din lume care depășește turnul nordic cu 67 m.

Din păcate accesul la piscina iconică Marina Bay Sands este posibil doar daca ești cazat la hotel. În schimb poți vizita Skypark-ul, unde este recomandat să faci o rezervare online înainte de vizită. Prețul unui bilet este de 17 usd/persoană. O dată ajunși sus, puteți servi o băutură răcoritoare (mango juice – 3.7 usd, cola 3 usd).

5. Waterfront promenade este o promenadă de 3.5 km în jurul Marina Bay unde vă puteți plimba după ce ați vizitat Skypark-ul și magazinele. Guvernul a cheltuit aproximativ 35 milioane de dolari pentru a construi promenada.

6. Gardens by the Bay a fost atracția preferată din Singapore. Situată lângă Marina Bay, am făcut o plimbare de 10 minute până acolo. Intrarea în grădini este gratuită. Se plătește separat doar intrarea la Cloud Forest, Flower Dome și Skyway. Se poate plăti direct la intrare sau la fiecare atracție în parte. Este un parc ce se întinde pe o suprafață de 101 hectare și este cea mai populară și eco friendly atracție turistică din Singapore.

  • Supertrees Grove sunt niște structuri în formă de copac care domină peisajul grădinilor cu înălțimi cuprinse între 25-50 metri. Acestea sunt formate din enclave de ferigi unice și exotice, viță de vie, orhidee, precum și o vastă colecție de bromelii. Sunt dotate cu tehnologii de mediu care imită funcția ecologică a copacilor – celulele fotovoltaice care exploatează energia solară poate fi utilizată pentru unul dintre funcțiile Supertree-ilor, cum ar fi iluminatul (fotosinteza copacilor), colectarea apei de ploaie pentru irigații, precum arborii absorb apa de ploaie pentru creștere. Acestea servesc, de asemenea, ca funcții de admisie și evacuare a aerului ca parte a sistemelor de răcire. Pe timp de noapte, Supertrees prind viață și ne încântă cu un spectacol de lumini și muzică numit Garden Rhapsody.

  • OCBC Skyway este o pasarelă înălțată între cei mai mari Supertrees, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de o vedere panoramică superbă asupra grădinii. În caz de vreme nefavorabilă, pasarela este închisă. Este situată la o înălțime de 22 metri și are o lungime de 128 metri. Preț: 5.90 usd/persoană. Orar: 09:00 – 21:00.

  • Cloud Forest reproduce condițiile climatice din zonele montane tropicale cuprinse între 1000 – 3000 metri deasupra nivelului mării, aflate în Asia de Sud-Est, America de Sud și Orientul Mijlociu. Acesta are un “Cloud Mountain” înalt de 42 m, accesibil printr-un lift, iar vizitatorii vor putea coborî pe un traseu circular, unde o cascadă înaltă de 35 metri oferă un aer răcoritor. Prețul a fost de 20.50 usd/persoană, bilet combinat cu Flower Dome.

  • Flower Dome este locul ce cu siguranță nu trebuie ratat de nici un iubitor al florilor. Este ca un regat al florilor, unde întâlnim multe specii de flori frumoase și colorate. Are o înălțime de 38 metri și menține o temperatură de 23-25 grade. În timpul vizitei noastre predominau exponatele de lalele.

7. Boat quay este o zonă împânzită de restaurante și cafenele unde se strâng cu precădere străinii și angajații marilor corporații având în vedere că bulevardul se găsește în vecinătatea turnurilor de birouri.

8. Chinatown este cartiertul chinezesc din Singapore, situat în districtul Outram, într-o zonă centrală a orașului. Întâlnim aici multe restaurante și localuri cu specific chinezesc, suveniruri și tot felul de marfă comercializată de chinezi. Noi am luat masa la Fatty Weng, cu 30 usd/2 persoane (kung pao chicken, orez și băuturi).

Kung pao chicken

9. Little India este un cartier etnic situat în apropiere de Chinatown. Recomandăm o plimbare aici pentru străzile și clădirile colorate, precum și pentru aromele autentice indiene.

10. Arab Quarter. În timp ce Little India este memorabilă pentru arome, Arab Quarter este memorabilă pentru culorile vibrante ale magazinelor ce îl împânzesc.

11. Clarke Quay este o zonă situată pe malul râului, cu multe restaurante, localuri și cafenele. Pentru o seară vibrantă și animată recomandăm să luați cina aici la unul dintre restaurante.

12. Sentosa Island este o insulă resort foarte populară, atrăgând peste 20 milionae de vizitatori anual. Ca și atracții, amintim plaja cu nisip de aproximativ 2 km, Fort Siloso, cursuri de golf, The Merlion, MegaZip adventure park, Madame Tussauds, Buterfly park and Insect Kingdom, iFly, Universal Studios și încă multe altele.

Accesul pe insulă se face cu telecabina. La fel și accesul de pe o parte pe alta a insulei, sau de la o atracție la alta. Am cumpărat bilete tur – retur, care includeau și accesul pe Muntele Faber (25 usd/persoană).

Prima oprire a fost la The Merlion.

Urmată de accesul la plajă.

Ultima oprire a fost la Muntele Faber, unde am prins și apusul.

Bine de știut/recomandări:

  • Deși intrările la obicetivele turistice sunt foarte scumpe în Singapore, nu aș putea spune același lucru și despre mâncare. Depinde desigur unde mănânci. Din întâmplare am dat de un complex de gherete unde se servea mâncare de toate tipurile (fast food, locală, grill) la prețuri foarte bune. Am cheltuit 8 usd pe două persoane pentru o cină copioasă. Nici în buricul târgului nu am cheltuit foarte mult. De exemplu la restaurantele de la Gardens by the Bay am scos din buzunar aproximativ 25 usd pentru două persoane la prânz.

  • O călătorie cu metroul, depinde desigur și de distanță este între 1.20 – 1.60 usd/persoană.
  • Transferul de la aeroport la hotel cu metroul a costat 2 usd/persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *