fbpx
Travelling

Top 10 idei pentru bucketlist

Cu toții avem un wishlist sau bucketlist a locurilor pe care dorim să le vizităm sau a lucrurilor pe care dorim să le facem într-o viață.

Pentru că lumea este mare și locurile de vizitat sunt multe și frumoase alegem cu grijă, de multe ori în funcție de buget sau preferințe ce obiective dorim să bifăm pe harta lumii.

În continuare vă prezentăm câteva locuri sau lucruri de făcut pe care noi le-am experimentat și care ar putea să fie sursă de inspirație pentru următoarea aventură.

1. Bancurile de nisip în Maldive

Maldive este o destinație renumită pentru plajele de vis. Este un stat asiatic, format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, cu aproximativ 1200 insule din care în jur de 250 locuite.

Ce poate fi mai relaxant decât să stai la plajă în mijlocul oceanului indian, împreună cu cineva drag, înconjurați de apă turcoaz și nisip fin?

Pentru mai multe poze și informații din Maldive accesați linkul Maldive – Insula Maafushi.

2. Templele Angkor Wat în Siem Reap, Cambodgia

Siem Reap este o destinație populară în Cambodgia, cunoscută pentru complexul de temple Angkor.

Devenit simbol al Cambodgiei, Angkor Wat este cel mai mare complex religios din lume, ce se întinde pe o suprafață de 162.6 hectare. Situat la 5.5 km la nord de Siem Reap, construcția acestuia a fost dedicată zeului hindus Vishnu, devenind gradual un templu budist spre sfârșitul secolului 12.

Pentru mai multe poze și informații din Siem Reap accesați linkul Siem Reap – Cambodgia.

3. Cenotele răcoroase ale Mexicului

Cenotele sunt niște formațiuni naturale de apă (sau puțuri, canale de scurgere) formate prin prăbușirea suprafeței calcarului expunând astfel o piscină naturală foarte frumoasă cu apă limpede și rece, care potrivit legendelor era deseori folosit ca loc de sacrificiu de către civilizatia mayașă.

În Mexic sunt aproximativ 6000 de cenote, din care doar jumate au fost explorate. Noi am vizitat trei. Ik-Kil, situată lângă Chichen Itza, Grand Cenote și Dos Ojos lângă Tulum.

Pentru mai multe poze și informații din Mexic accesați linkul Riviera Maya, Mexic – o lună de miere de vis.

4. Leagănul deasupra junglei în Ubud, Bali

Bali swing este un leagăn imens ce oferă senzații tari pentru iubitorii de adrenalină. Situat într-un cadru idilic deasupra junglei, vederea ce o conferă este uluitoare.

Pentru mai multe poze și informații din Bali accesați linkul Bali – minunata insulă a zeilor.

5. Plimbare cu cămila la piramidele din Egipt

Cele trei piramide iconice de pe platoul Giza nu au nevoie de prezentare. Cu toții am auzit de ele (Kheops,  Kefren si Mikelinos) și știm că piramida lui Kheops face parte din cele 7 minuni ale lumii antice. În antichitate piramida Kheops avea o înălțime de 146.5 m, iar acum datorită cutremurelor și eroziunii a ajuns la 139 m. Aceasta a fost cea mai înaltă structură construită de om pentru mai mult de 3800 de ani.

Pentru mai multe poze și informații din Egipt accesați linkul Egipt – Hurghada, stațiunea de la Marea Roșie.

6. Budda Park în Vientiane, Laos

Buddha Park se află la aproximativ 25 de km de Vientiane pe malul fluviului Mekong. Este un parc cu o colecție impresionantă de peste 200 de statui budiste, hinduse, demoni și creaturi mitice.

Cele mai populare statui sunt statuia grandioasă ce îl reprezintă pe Buddha culcat și dovleacul gigant pe trei nivele, ficare nivel simbolizând: nivelul 1 – Iadul, nivelul 2 – Pământul, respectiv Raiul – nivelul 3. La intrare în dovleac este o creatură mitologică a cărei gură este ușa de intrare. Scările din interior duc la o platformă ce oferă o vedere panoramică superbă asupra parcului.

Pentru mai multe poze și informații din Vientiane accesați linkul Laos – Vientiane.

7. Marele zid chinezesc în Beijing, China

Secțiunea Badaling este partea cea mai vizitată a marelui zid chinezesc și are aproximativ 80 km. Porțiunea aceasta a zidului a fost restaurată, iar începând cu anul 1957 a fost deschisă publicului. Cel mai înalt punct al zidului are 1015 m.

Pentru mai multe poze și informații din Beijing accesați linkul Beijing – capitala Chinei.

8. Saltul cu parașuta de la 4200 m

Saltul cu parașuta este o experiență unică și plină de adrenalină. Intensitatea emoțiilor pe care le trăiești este de nedescris. Un amalgam de trăiri, de la frică, bucurie, entuziasm, în doar câteva minute care pot să pară o eternitate.

Video:

9. Peștera Benagil în Portugalia

Peștera Benagil este o atracție turistică spectaculoasă, care nu trebuie ratată dacă vizitați regiunea Algarve. Plaja Benagil este situată la 43 de km de Lagos, iar la peșteră se poate ajunge doar pe apă.

Pentru mai multe poze și informații din Algarve accesați linkul Lagos, Portugalia – fructe de mare și plaje fermecătoare.

10. Lacurile Plitvice, Croația

Lacurile Plitvice impresionează prin apele limpezi de un turcoaz năucitor, cascadele și vegetația din jurul acestora.

Voi ce locuri sau lucruri ați adăuga pe bucketlist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *