fbpx
Travel Tips Travelling

Top 15 aplicații folosite atunci când călătorim

Călătoriile sunt foarte frumoase, dar în același timp pot deveni și foarte stresante. Din fericire, găsim foarte multe aplicații care ne pot ușura viața în timpul călătoriilor și ne pot ajuta în planificarea și organizarea acestora într-un mod cât mai eficient.

Mai jos găsiți recomandările noastre cu aplicațiile pe care le folosim cel mai des atunci când călătorim și pe care le considerăm cele mai utile. Topul este aleator, iar aceste aplicații le-am folosit pe sistemul de operare Android.

1. Google Maps – îl folosim în loc de TripAdvisor pentru că au rating-uri și review-uri reale. Totul este mai real decât pe TripAdvisor, acolo am pățit-o de mai multe ori cu localuri indicate pe primul loc (acestea fiind promovate pe bani ca să ajungă acolo), nemeritându-și locul.

De asemenea, se pot downloada hărți offline pentru navigație. Google Maps nu numai că face ușoară descoperirea locurilor din apropiere, dar funcția lor de navingare este excelentă.

Poți afla tot ce este în jurul tău cum ar fi restaurante, atm-uri, cafenele, atracții turistice, etc.

Asigurați-vă că descărcați hărțile destinației în care urmează să călătoriți în avans, pentru a putea naviga fără internet sau WIFI disponibil.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

2. Momondo – motorul de căutare pentru biletele de avion.

Găsirea unui bilet de avion la preț bun poate fi obositor și uneori destul de complicat. Asta pentru că de multe ori nu știm care linie aeriană are cele mai bune oferte raport calitate – preț, aici se includ și orele de zbor, durata escalei, etc.

Desigur putem verifica fiecare pagină de internet a diferitelor companii aeriene, dar asta poate fi foarte time consuming. Să fim sinceri, în ziua de astăzi nu are timp nimeni pentru asta! Nu și dacă ai instalată aplicația momondo!

Aplicația va căuta pentru tine cele mai bune oferte, comparând prețurile mai multor companii aeriene și le va afișa în ordine crescătoare după preț ca ție să îți fie cât mai ușor să alegi varianta oportună. Ba mai mult, ai și un calificativ care te va ajuta în orientare.

De asemenea, cu ajutorul aplicației momondo poți căuta hoteluri sau închiria mașină.

Sperăm că aplicația vă va ajuta și pe voi să gasiți cele mai bune deal-uri la biletele de avion și nu numai.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

3. Booking sau Hotels – pentru căutare hoteluri. Ambele sunt ok când vine vorba de găsirea unei cazări. Pe Booking am observat că sunt mai multe variante de hoteluri decât pe Hotels, dar la cel din urmă primești o noapte de cazare gratuită după 10 nopți rezervate și plătite. Valoarea nopții de cazare gratuite este calculată făcând o medie a celor 10 nopți rezervate și achitate.

👉🏻 Pentru a descărca aplicațiile accesați link-urile: Booking și Hotels.

4. Airbnb – este similară cu aplicațiile de mai sus. O folosim când suntem în căutare de cazări diferite. Majoritatea cazărilor de pe Airbnb sunt apartamente sau case care se pot închiria pe o anumită perioadă de timp. În unele cazuri, pentru rezervări pe o perioada de peste 7 nopți, primești un discount adițional. Ai posibilitatea să alegi filtrul “Entire place” pentru a rezerva un loc doar pentru tine și familia sau prietenii.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

5. Travel Spend – aplicația pe care o folosim pentru evidența cheltuielilor. Aplicația este gratuită, dar noi am preferat să plătim 42 de lei/an pentru a beneficia de toate facilitățile aplicației. A fost foarte utilă în timpul celor 8 luni în care am vizitat Asia de SE.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

6. Currency convertor – este foarte folositoare atunci când doriți să convertiți o sumă de bani din moneda locală în orice altă monedă.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

7. Taxi app – aici pot să fie mai multe aplicații care pot să difere în funcție de țara în care călătoriți. Grab (în gereneral Asia), Uber (Europa, SUA), Gojek (Indonezia), Bluebird (Indonezia), Oway (Myanmar), Pick Me (Sri Lanka). Pentru a putea folosi aceste aplicații trebuie să aveți acces la internet.

8. Adobe Lightroom – este aplicația pe care o folosim pentru editarea fotografiilor.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

9. Foodpanda sau Grab Food – pentru comandă mâncare la domiciliu. De multe ori ne-am trezit în situația în care după o zi plină și obositoare nu am dorit să ieșim din camera de hotel pentru a lua prânzul sau cina în oraș. Sau pur și simplu nu era nici un restaurant în apropiere.

În unele țări e posibil ca aceste servicii să nu funcționeze.

👉🏻 Pentru a descărca aplicațiile accesați link-urile: Foodpanda și Grab

10. Google Translate sau Papago. De-a lungul călătoriilor noastre am întâmpinat de multe ori bariera lingvistică. O aplicație de tradus este nelipsită din portofoliul aplicațiilor atunci când călătorim. Pentru a putea fi folosite aceste aplicații fără acces la internet, trebuie să descărcați pachetele lingvistice înainte de călătorie.

👉🏻 Pentru a descărca aplicațiile accesați link-urile: Google Translate și Papago.

11. Tiny Scanner. Am găsit această aplicație folositoare în momentul în care a trebuit să trimitem  documente la asigurator pentru întocmirea dosarului de daună. Poate fi folositoare pentru scanarea diferitelor documente (pașaport, buletin, facturi, etc.).

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

12. YouTube – Pe lângă utilitatea pe care toata lumea o știe, cu ajutorul YouTube se pot descărca filmulețe sau documentare pentru a le viziona offline. Este foarte util pentru momentele în care nu aveți acces la internet. De obicei avem descărcate pe telefon 4-5 documentare pentru a umple timpii morți din aeroport, avion sau alte locații unde nu avem acces la internet.

13. Nord VPN – pentru navigarea pe internet în siguranță, fără ca datele noastre personale să fie expuse. Util pentru plăți online, verificat internet banking, etc.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

14. Firefox Send – pentru transfer fișiere (fotografii, videouri, documente, etc.) până în 2.5 GB. Foarte util pentru schimbul de fotografii din călătorii la calitatea la care au fost realizate. Când trimitem fotografiile sau videourile prin Messenger, WhatsApp, Viber, calitatea materialelor scade semnificativ.

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

15. Sun Position – o aplicație care îți arată ora răsăritului și apusului în locația în care te afli. De asemenea, este recomandată și pentru fotografi, deoarece arată “ora de aur” sau ora magică (perioada de câteva zeci de minute în timpul răsăritului și apusului, când lumina este moale și aurie).

👉🏻 Puteți descărca aplicația aici.

Tu ce aplicații folosești atunci când călătorești? Recomandările voastre sunt binevenite atât pentru noi cât și pentru cititorii noștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *