fbpx
Europe Romania Travelling

Transylvania Log Cabins – experiența căsuței din copac

casuta in copac

Transylvania Log Cabins – experiența căsuței din copac

Pentru că mi-am dorit demult timp să vizitez acest loc magic – Transylvania Log Cabins, m-am gândit că de ziua mea ar fi ocazia perfectă. Zis și făcut, am rezervat pe Airbnb cu 5 luni înainte pentru a fi sigură că voi prinde loc liber în weekend-ul de ziua mea. 😊🥳 De obicei la cazările frumoase ca aceasta, locurile libere din weekend se epuizează destul de repede, motiv pentru care este indicat să plănuiești din timp dacă îți dorești o dată anume.

Transylvania Log Cabins este localizat în satul Peșteana, județul Hunedoara, la aproximativ 4 ore și jumătate de condus din Oradea. Complexul dispune de 4 unități de cazare, construite din lemn și decorate cu bun gust. Noi am ales să ne cazăm în casa denumită Loft Tree House datorită faptului că am considerat că este cea mai potrivită pentru 2 persoane, având și o baie cu duș în interior. Mai există o căsuță în copac pentru 2 persoane care este la fel de frumoasă, dar aceasta are doar baie exterioară. Pe timp de vară – primăvară târzie nici nu este o problemă, deoarece există această facilitate în apropiere, dar pe vreme mai rece poate fi un pic incomod.

Loft Tree House a fost tot ce mi-am putut dori pentru o zi de naștere relaxantă. Departe de zgomotul orașului, în mijocul naturii, este locul perfect pentru încărcarea bateriilor. Casa este amenajată cu bun gust, având toate cele necesare unei șederi confortabile. Fie că alegi să citești o carte pe banca de pe terasă sau să savurezi un vin lângă șemineu, cu siguranță te vei simți relaxat. Menționez în schimb și două aspecte mai puțin plăcute, faptul că pe parcursul șederii noastre nu am avut apă caldă (cu siguranță este o problemă temporară ce se poate remedia rapid) și faptul că terasa nu a fost curățată de ceva timp.

Ne place mult faptul că locația dispune de o cafenea cu circuit închis, denumită Șopru Cafe. Este dedicată exclusiv oaspeților cazați la Transylvania Log Cabins. Fiind o iubitoare de cafea, abia am așteptat să savurez aici cafeaua de dimineață. Mai ales acum, pe timp de pandemie, când localurile sunt închise, ne-a prins bine să avem o cafenea în apropiere. Șopru Cafe este cu sigurață un loc minunat, care este un mare plus al acestei cazări.

Aș dori de asemenea să menționez și animăluțele care mi s-au părut extrem de drăguțe, caprele și pisicile care prin simpla lor prezență ne-au înseninat ziua. Așadar dacă doriți să petreceți câteva zile liniștite într-un loc inedit, vă recomandăm Transylvania Log Cabins. Vă las link aici aici în cazul în care vreți să faceți o rezervare.

Ce puteți vizita în zonă?

  • Biserica Sf. Nicolae din Densuș, situat la doar 4 km de cazare. Este cunoscută ca cea mai veche biserică din piatră din România. Nouă ne place mult aici, motiv pentru care nu ratăm nici o ocazie să o vizităm când suntem în zonă.

  • Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Situl arheologic este situat în localitatea Sarmisegetusa, la doar 7 km de cazare. Un loc încărcat cu istorie, fiind fosta capitală a Daciei Romane. Complexul cuprinde temple, un capitoliu, Fortul lui Traian, amfiteatru, Forum Novum, Palatul Augustalilor etc.

   Sursă poză Ulpia Traiana: https://www.eco-romania.ro/eco-destinatii/tara-hategului-retezat/

  • Castelul Corvinilor – Hunedoara. Dacă nu ai apucat încă să vizitezi acest castel, acum ar fi ocazia perfectă. Este un loc de poveste, care mie personal îmi place foarte mult. O vizită aici, mă face să mă simt parte dintr-un basm.

  • Sarmizegetusa Regia. Situl arheologic este situat în satul Grădiștea Muncelului, la aproximativ o oră și jumătate de condus cu mașina de la cazare. A fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Ruinele cetății dacice Sarmizegetusa Regia au fost incluse pe lista patrimoniului cultural mondial Unesco. Un loc frumos încărcat cu multă istorie, ce cu siguranță merită vizitat.

  • Parcul național Retezat. Fie că alegeți să faceți doar o plimbare, sau în cazul în care aveți mai mult timp la dispoziție, un traseu montan, parcul național Retezat impresionează prin frumusețea peisajelor ce îți taie respirația. Noi ne-am încumetat cu ceva timp în urmă să facem traseul Vf. Peleaga, un traseu ce ne-a luat aproximativ 13 ore să îl parcurgem. Deși am acumulat multă oboseală pe drum, priveliștea ne-a încântat aproape la fieare pas.

  • Rezervația de zimbri – Hațeg. Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul. A fost înfiinţată în toamna anului 1958, când o pereche de zimbri – Podarec şi Polonka – a fost adusă din Polonia. Acesta a fost primul loc de pe teritoriul României unde zimbrul european şi-a făcut apariţia. Cei născuţi în România au primit nume începând cu litera R. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi.

  • Transalpina Ski Resort. Părtia de schi se află pe domeniul schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. În cazul în care vremea și anotimpul vă permite și sunteți amatori de sporturi de iarnă, Transalpina Ski Resort este perfectă pentru o zi petrecută la zăpadă. Noi am ales să venim aici chiar în ziua plecării. Priveliștea spre lacul Vidra este una fermecătoare. Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 m. De aici pornește o telegondolă (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungând la 1800 m de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi, care urcă pana la 2000 m pe Vârful Bora. Lungimea totală a pârtiei este aproximativ 6 km, de la baza pârtiei și până pe Vârful Bora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *