fbpx
Europe Remote Locations Romania Summer Travelling Travelling

Valea Vinului Dome, o cazare inedită în Maramureș

Domul de pe Valea Vinului sau Valea Vinului Dome (denumirea după care puteti găsi acestă cupolă geodezică pe airbnb) este o cazare inedită localizată pe un deal din Valea Vinului, în apropiere de Vișeu de Sus, jud. Maramureș.

A fost prima ieșire mult așteptată după ridicarea restricțiilor de a părăsi localitatea, pe care am savurat-o din plin. 3 nopți/4 zile în care ne-am delectat cu vederea superbă asupra văii înverzite, ne-am încărcat bateriile și relaxat din plin.

Domul este cea de-a doua cazare minunată gestionată de Radu și familia lui în aceasta zonă idilică, alături de casa tradițională maramureșeană, Casa Valea Vinului. Despre aceasta și împrejurimi am povestit într-un articol anterior pe care îl puteți accesa aici.

Casa Valea Vinului

Domul a fost inaugurat anul trecut în septembrie pentru toți iubitorii de natură și al glampingului. Ați mai auzit de conceptul de glamping? Cunoscut sub denumirea de camping de lux sau glamorous camping, descrie un stil de camping cu facilități, în unele cazuri cu servicii în stil resort, care nu sunt de obicei asociate cu campingul „tradițional”.

Valea Vinului Dome este prima cazare de tip glamping din Romania la care am stat, și îi mulțumim mult lui Radu pentru această ocazie și bineînțeles pentru ospitalitatea exemplară de care am avut parte.

Localizarea strategică în mijlocul naturii cu o vedere spectaculoasă asupra Văii Vinului și a Munților Rodnei, fac ca această cazare să fie una de vis, memorabilă.

Senzația pe care am avut-o dimineața când ne-am trezit și am văzut vederea superbă direct din confortul patului a fost una de nedescris. Cine nu și-ar dori să își savureze cafeaua de dimineață admirând această priveliște?

Pe lângă patul matrimonial confortabil, o măsuță de cafea și 2 scaune, domul este echipat și cu o chiuvetă și o cabină de duș. Toaleta este localizată la doar câțiva metri de dom, sub construcția acestuia.

Nu trebuie să vă faceți probleme nici în privința bucătăriei, puteti folosi bucătăria exterioară, situată în apropiere.

Serile călduroase de vară sunt perfecte pentru a savura un vin rosé în doi direct de pe terasă! Ah, ce romantic! ❤️

Pentru că vrem să vă arătăm și ce puteți vizita în zonă, recomandăm să dați un ochi peste articolul menționat mai sus, Casa Valea Vinului, Maramureș – Weekend escape.

Pentru că am fost cu o mașină 4×4, am profitat de ocazie să explorăm offroad împrejurimile.

Dealul Jurchi, se poate accesa din Moisei cu o mașină 4X4 sau puteți face o drumeție pe jos. Garantăm că toată osteneala va fi recompensată de panorama pitorească a munților și pădurilor din împrejurimi.

Monumentul eroilor de la Moisei, monument comemorativ închinat celor 29 ţărani ucişi mişeleşte de trupele fascisto-horthyste în 14 octombrie 1944. Ansamblul, opera sculptorului Vida Gheza, realizat în anul 1967 este alcătuit din 12 siluete de bărbaţi dispuse în cerc, în jurul unei mese din piatră.

Lacul Știol este un lac glaciar situat în Munții Rodnei, la o altitudine de aproximativ 1700 metri, la poalele Vârfului Gârgălău. Lacul se mai numește și Lacul Izvorului Bistriței Aurii, pentru că de aici izvorăște râul Bistrița. Am fost fermecați de culoarea verde a lacului și priveliștea spre Munții Rodnei, ce îți taie respirația. Urcarea la Lacul Știol se face din Borșa. Puteți face un detur și pe la Cascada Cailor în cazul în care încă nu ați vizitat acest loc. 

Peisajele frumoase în drum spre Lacul Știol

Popas la Lacul Știol

De la Lacul Știol am luat-o spre Munții Maramureșului pentru a admira peisajul ce ne-a furat inima. 

Viaductul de la Romuli, l-am vizitat în drum spre casă. Deși pare inițial un lucru banal, ne-a plăcut mult acest viaduct ce apare parcă de nicăieri, într-un mod misterios din pădure. 

P.S. În cazul în care vă place brânza, nu uitați sa treceti pe la doamna ce prepară brânză, de pe Valea Vinului, unde puteti să achiziționați brânză proaspătă și delicioasă de vacă sau capră. Recomandăm în special brânza cu fenicul, este foarte gustoasă. Radu sau parinții lui vă pot ajuta cu informații sau o puteți contacta direct pe pagina de Facebook Brânză Valea Vinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *