fbpx
an sabatic Asia Culture Popular Destinations Travelling

Vietnam – itinerar, atracții și buget de călătorie

Vietnam - Ha Long Bay

A treia țară a călătoriei noastre sabatice din Asia de sud-est a fost Vietnam, o țară surprinzător de frumoasă, situată pe al doilea loc în topul preferințelor noastre din Asia.

Deși inițial planificasem doar 30 zile aici, am stat în total 60 de zile, vizitând: Hanoi, Ha Long, Cat Ba, Ha Giang, Sapa, Ninh Binh, Tam Coc, Phong Nha, Hue, Da Nang, Hoi An, Nha Trang, Da Lat, Mui Ne, Ho Chi Min și Phu Quoc.

Prima locație vizitată a fost Hanoi, capitala Vietnamului. Biletul de avion a costat 73$/persoană, pe ruta Yangon (Myanamar) – Hanoi cu toate taxele incluse. În cazul în care doriți să citiți despre călătoria noastră în Myanmar, accesați link-ul Myanmar – itinerar, atracții și buget de călătorie.

Despre intinerarul călătoriei noastre în Vietnam precum și despre buget puteți citi mai jos.

🍒Hanoi – 4 nopți🍒

Ne-am cazat în zona centrului vechi (Hanoi Old Quarter) la hotelul Traveller House la prețul de 82$ pentru 4 nopți, camera dublă cu mic dejun inclus. Transferul de la aeroport a fost aranjat de managerul hotelului – Thomas, la prețul de 18$ pe mașină. Thomas ne-a ajutat mult cu plănuirea călătoriilor în jurul Hanoiului, motiv pentru care Traveller House ne-a fost bază pentru excursiile din apropiere.

Ne-a plăcut mult centrul vechi al Hanoiului, împânzit de restaurante și cafenele la toate colțurile. Uneori nu făceam nimic altceva decât să stăm la balconul unei cafenele, savurând o cafea delicioasă în timp ce priveam traficul haotic de pe străzile aglomerate.

Vi-am mai spus că cea mai delicioasă cafea am băut-o în Vietnam? Am ajuns să bem câte 3 cafele pe zi datorită gustului savuros de care nu ne mai puteam sătura. Unii s-ar putea să o considere un pic prea dulce datorită faptului că ei folosesc lapte condensat. Pentru noi a fost perfectă!

În timpul călătoriei noastre în Hanoi am fost contactați de o agenție specializată în diferite tururi a orașului, numită BonBon City Tour pentru o colaborare. Ne-au oferit un tur de degustare a cafelei, unde am avut ocazia să încercăm mai multe specialități de cafea vietnameză, în schimbul unor poze și review-uri. Am degustat eggpresso, eggcoffee, cafea cu iaurt și cafea cu cocos. Delicios! Cafenelele din timpul turului au fost atent alese și fiecare avea o specialitate de cafea sau o tematică aparte. Mai multe despre specialitățile de cafea din Vietnam citiți în articolul 4 specialități de cafea de încercat în Vietnam.

În Hanoi am vizitat: Jade Mountain, Train Street, Thang Long, Vietnam Military History Museum, Presidential Palace, Vietnam Museum Of Ethnology, St. Joseph’s Cathedral și Lotte Center Hanoi. Pentru mai multe fotografii și informații din Hanoi, accesați link-ul Hanoi & Ha Long Bay – Vietnam.

🍒Ha Long Bay & Cat Ba – 5 nopți🍒

Ha Long Bay, situat în nord-estul Vietnamului, este cu siguranță unul din cele mai uimitoare locuri din Vietnam, de neratat în timpul călătoriei în Hanoi. Este cunoscut pentru apele de culoarea smaraldului și insulițele din piatră de calcar acoperite de păduri tropicale. Numele “Ha Long” înseamnă dragonul descendent”.

Multe companii turistice organizează tururi cu vaporul, oferind posibilitatea de cazare pe vapor pentru 1-2 nopți. Noi am optat pentru un tur cu 1 noapte de cazare și  toate mesele incluse la prețul de 250$ pentru 2 persoane. Recomandăm această experiență tuturor iubitorilor de natură. Peisajul este superb și astfel aveți mai mult timp de relaxare. Vă puteți trezi devreme pentru a admira răsăritul de pe vas sau pentru a practica yoga. Puteți opta de asemenea pentru un tur cu kayakul sau o vizită la ferma de perle.

Am ales să stăm câteva nopți și în orașele Ha Long și Cat Ba, ca să avem suficient timp pentru drumeții. În Ha Long am stat 2 nopți la Tom’s Family Hotel, la prețul de 26$ pentru 2 persoane cu mic dejun inclus. Am ajuns aici cu feribotul la prețul de 7.75$ pentru 2 persoane din Cat Ba (aici ne-a lăsat vasul de croazieră). Din Ha Long înapoi spre Cat Ba am mers tot cu feribotul la același preț și ne-am cazat la Huong Cang Seaview Hotel, cu vedere spre mare, la prețul de 34$ pe 2 nopți cu micul dejun inclus. Modalitatea de transport în Ha Long și Cat Ba a fost cu scuterul. Închiriatul pe 4 zile a costat 22.50$ și l-am transportat cu noi pe feribot.

Ha Long

Cat Ba

Pentru mai multe fotografii și informații din Ha Long și Cat Ba, accesați link-ul Hanoi & Ha Long Bay – Vietnam.

🍒Ha Giang – 6 nopți🍒

După Ha Long Bay ne-am întors pentru 1 noapte în Hanoi pentru a ne pregăti pentru aventura din Ha Giang Motorcycle Loop, un traseu de 450 km în munții din nordul Vietnamului, aproape de graniță cu China. Tura efectivă, fără ocolișuri este în jur de 390 km.

Ne-am dat seama că trecuse mai mult de 1 săptămână și noi suntem tot în zona Hanoiului. Ne era clar că viza valabilă pentru 30 de zile nu este suficientă pentru a vedea tot ce ne-am propus. Am avut noroc cu Thomas, managerul hotelului din Hanoi care ne-a ajutat să prelungim viza cu încă 30 de zile la prețul de 65$/persoană. Nu a fost nevoie să ne deplasăm personal la biroul de imigrări, Thomas a rezolvat totul pentru noi.

Drumul din Hanoi spre Ha Giang a fost unul obositor și inconfortabil. Am călătorit pentru prima dată cu faimosul sleeping bus pe 2 nivele. Am avut locuri la al doilea nivel, fără spațiu pentru a sta în poziție așezată. Practic, timp de 7 ore, am stat doar pe spate, într-o poziție ușor incomodă. Prețul unei călătorii cu sleeping bus-ul a fost de 24$/2 persoane.

Am ajuns în Ha Giang când se întunecase, motiv pentru care am luat un taxi până la cazare la prețul de 1.7$. Ne-am cazat la Ngan Ha Homestay la prețul de 7.5$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus și baie comună la două camere. Prânzul și cina am luat-o la restaurantul Blue Sky, unde am servit probabil cele mai gustoase mâncăruri din Vietnam. Unde mai pui că o masă pentru 2 persoane a costat aproximativ 7$!

Ha Giang Loop este un traseu care a devenit din în ce mai popular în rândul turiștilor iubitori de adrenalină și peisaje amețitoare. Este un traseu destul de greu datorită faptului că sunt multe curbe, porțiuni de drum în lucru, pietre, pante periculoase și o distanță destul de lungă de parcurs, aproximativ 450 km.

girl on a motorbike admiring a beautiful mountain landscape on Ha Giang Loop

Pentru mai multe fotografii și informații din Ha Giang, accesați link-ul Ha Giang Loop – Vietnam, aventură cu motocicleta.

🍒Sa Pa – 2 nopți🍒

Din Ha Giang ne-am continuat drumul spre Sa Pa, o localitate situată în munții Hoàng Liên Son în nord-vestul Vietnamului. Prețul biletului de autobuz Ha Giang – Sa Pa a fost de 17$/2 persoane. Ne-am cazat la hotelul La Sen pentru 2 nopți, la prețul de 13$/noapte camera dublă fără mic dejun. Pentru micul dejun am scos din buzunare 6$/zi pentru 2 persoane, dar a meritat. A fost delicios! 

Sa Pa este o alternativă bună pentru cei care nu doresc să conducă o motocicletă în bucla Ha Giang. Peisajele din Sa Pa sunt oarecum asemănătoare cu cele din Ha Giang. Puteți face trasee prin văi ce duc la terase de orez cu vederi impresionante, să urcați pe vârf de munte sau să vizitați triburile Hmong, Tay și Dao. Menționăm că noi nu am făcut niciunul din traseele recomandate a fi făcute aici deoarece am văzut multe peisaje frumoase asemănătoare în Ha Giang și nici nu am vizitat triburile menționate anterior. Am preferat să ne refacem un pic după traseul lung de 450 km și să vizităm doar câteva puncte de interes, cum ar fi Fansipan, Ham Rong și Sun Plaza.

Pentru mai multe fotografii și informații din Sa Pa, accesați link-ul Sa Pa – orașul montan din nord-vestul Vietnamului.

🍒Ninh Binh – 3 nopți🍒

Ninh Binh este una din destinațiile de top din Vietnam. Peisajele frumoase, câmpurile de orez, pagodele unice și atracțiile turistice unice au făcut să îndrăgim mult această zonă a Vietnamului. Peisajele sunt asemănătoare cu cele din popularul Ha Long Bay, motiv pentru care este denumit “Ha Long Bay terestru”. Localizat la doar 2 ore de capitala Hanoi, Ninh Binh este ușor de accesat cu microbuzul sau mașina. Preț transfer Hanoi – Ninh Binh – 12$/2 persoane.

În Ninh Binh ne-am cazat la hotelul Viet Nghia, la prețul de 8.60$/noapte cu mic dejun inclus. Hotelul este localizat destul de departe de Tam Coc (locul unde ne-a lăsat microbuzul), motiv pentru care am luat un taxi până la cazare la prețul de 8.60$/2 persoane. Deși localizarea nu era una ideală am fost mulțumiți cu alegerea făcută deoarece hotelul ne-a oferit închiriatul scuterului gratuit, așadar ne-am putut deplasa cu ușurință la punctele de interes. În plus, mâncarea de la hotel a fost pur și simplu delicioasă. Cea mai bună mâncare cu vită și ananas pe care am încercat-o în Vietnam. O masă principală pentru 2 persoane cu băuturi a costat aproximativ 11$.

Atracția turistică preferată a fost Mua Caves (Hang Mua). Ne-a plăcut atât de mult încât am fost de 2 ori. Nu obișnuim să facem acest lucru în timpul călătoriilor, dar la prima vizită am avut un mic blocaj la spate, lucru care ne-a împiedicat să facem toate fotografiile pe care ni le-am propus.

Pe lângă Mua Caves am vizitat: Trang An, Bich Dong Pagoda și Bai Dinh. Pentru mai multe fotografii și informații din Ninh Binh, accesați link-ul Ninh Binh – Vietnam! O destinație de poveste.

🍒Phong Nha – 4 nopți🍒

Din Ninh Binh ne-am continuat drumul spre Phong Nha. Am călătorit din nou cu sleeping bus, la prețul de 42$/2 persoane.

În Phong Nha ne-am cazat la Linh‘s Homestay la prețul de 12$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus, unde am petrecut în total 4 nopți. Inițial plănuisem mai puține zile în Phong Nha, dar am hotărât să prelungim deoarece am prins zile de sărbătoare și era foarte aglomerat pe trasee și la peșteri. Pentru a vizita Phong Nha, am închiriat o motocicletă de la cazare la prețul de 4.5$/zi.

Phong Nha este renumit pentru peșterile sale printre care se numără și Son Doong, fiind considerată cea mai mare peșteră din lume. O expediție aici durează 4 zile și este una destul de costisitoare, undeva la 3000$/persoană plus o listă de așteptare de câteva luni. Peștera Son Doong a fost descoperită abia în anul 2009.

Din fericire există multe alte peșteri pentru care nu trebuie să spargi banca pentru a le vizita, cum ar fi: Dark Cave, Paradise Cave, Phong Nha Cave și Tien Son Cave.

Pentru mai multe fotografii și informații din Phong Nha, accesați link-ul Phong Nha, ținutul peșterilor spectaculoase.

🍒Hue – 3 nopți🍒

Din Phong Nha ne-am continuat drumul spre Hue cu autobuzul la prețul de 15$/2 persoane. Ne-am cazat la hotelul Buncha House pentru 3 nopți la prețul de 9$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus. Hue a fost capitala regatului Dang Trong între anii 1738-1775 și a dinastiei Nguyen între anii 1802-1945. Orașul a fost de asemenea terenul de luptă pentru bătălia de la Hue, una din cele mai lungi și sângeroase bătălii ale războiului din Vietnam.

Hue este un oraș surprinzător de fermecător, cu multe atracții turistice interesante, care au fost o plăcere să le descoperim pas cu pas. Am vizitat: Imperial Citadel, Thien Mu Pagoda, Thua Thein History Museum, Minh Mang Tomb, Cau Truong Tien Bridge, Abandoned Waterpark și Mausoleum of Emperor Khai Dinh.

Pentru mai multe fotografii și informații din Hue, accesați link-ul Hue, orașul imperial al Vietnamului.

🍒Da Nang – 4 nopți🍒

Din Hue ne-am continuat drumul spre Da Nang, un oraș vibrant și plin de viață. Prețul autobuzului a fost de 12$/2 persoane. Localizarea acestuia lângă mare, face ca Da Nang să fie un oraș popular în rândul turiștilor și al localnicilor.

În Da Nanag am avut două cazări, Danang Golden Bay pentru 2 nopți, un hotel de 5 stele cu care am avut o colaborare pe fotografie și Lucky Da Nang Hotel pentru alte 2 nopți, la prețul de 18.5$ pe noapte cu mic dejun inclus. Am luat un taxi din stația de autobuz până la hotelul Golden Bay la prețul de 2.5$, iar în rest am circulat cu un scuter închiriat, la prețul de 6.5$/zi.

Cu toate că Da Nang Golden Bay este un hotel luxos, garantăm că nu va trebui să spargeți banca pentru a vă caza aici sau să faceți compromisuri la bugetul de călătorie. Mai multe fotografii și informații găsiți în articolul dedicat Danang Golden Bay Hotel review – Vietnam.

Ba Na Hills a fost pe departe atracția preferată din Da Nang. Datorită popularității acesteia recomandăm să mergeți dimineața la prima oră, pentru a evita mulțimea de turiști și pentru a reuși să faceți câteva fotografii pe faimosul pod în formă de mâini, fără prea multă lume în ele.

Ba Na Hills este un complex ce arată ca un castel medieval din exterior în a cărui interior veți găsi cazări moderne, restaurante renumite și un parc de distracții. Pregăți-vă să petreceți aici o zi întreagă, plină de distracție și lucruri minunate.

Pe lângă Ba Na Hills am vizitat: My Khe Beach, Dragon Bridge, Love Bridge, Hai Van Pass, Linh Ung Pagoda și Ban Co Peak. Pentru mai multe fotografii și informații din Da Nang, accesați link-ul Da Nang, Vietnam – un oraș vibrant și plin de viață.

🍒Hoi An – 4 nopți🍒

Din Da Nang ne-am continuat drumul spre fermecătorul Hoi An, orașul lampioanelor colorate. Hoi An este unul din cele mai romatice orașe pe care le-am văzut până acum și asta se datorează lampioanleor colorate care împânzesc tot orașul. Din Da Nang in Hoi An am luat un taxi, prețul transferului fiind de 11$ pe mașină.

Ne-am cazat la o vilă minunată numită Hoi An Corn Riverside Villa, localizată chiar pe maul râului Thu Bo, la prețul de 16$/noapte cu mic dejun inclus. Am stat în total 4 nopți, dar liniștiți am fi putut sta și 2 săptămâni, atât de mult ne-a plăcut cazarea și orașul.

Centrul vechi al orașului are un farmec aparte, care atrage mulți turiști. Aș putea spune că Hoi An este orașul în care cu drag m-aș întoarce oricând și am rămas cu un regret că nu am stat un pic mai mult acolo.

Pentru mai multe fotografii și informații din Hoi An, accesați link-ul Hoi An, Vietnam – orașul lampioanelor colorate.

🍒Dalat – 4 nopți🍒

Următoarea destinație pe lista orașelor de vizitat în Vietnam era Dalat, localizat în centrul țării. Problema era distanța de 710 km pe care nu doream să o petrecem în tren sau sleeping bus.Așadar am hotărât să scurtăm drumul cu un zbor de 1 h (în loc de 14 h cât am fi parcurs pe cale terestră) din Da Nang spre orașul Nha Trang, un oraș popular pentru plajele sale. Prețul biletului de avion a fost de 57 USD/2 persoane.

Pentru că nu am vrut să petrecem mult timp în Nha Trang, fiind doar un oraș de tranziție pentru noi, am rezervat o cameră dublă pentru 2 nopți la hotelul Moonlight Bay, localizat la 10 minute de mers pe jos de plajă, la prețul de 14.50 USD pe noapte cu mic dejun inclus. Decizia de a petrece doar 2 nopți aici s-a dovedit a fi una înțeleaptă, deoarece nu ne-a plăcut deloc acest oraș. L-am găsit deosebit de murdar, cu gunoaie aruncate la tot pasul pe stradă, lucru care atrăgea șobolani și insecte. Nici atmosfera în sine nu a fost una spectaculoasă. În afară de o baie scurtă în mare nu am făcut mare lucru în acest oraș.

Spre Dalat am luat autobuzul, la prețul de 15.50 USD/ 2 persoane. Am petrecut 3 nopți aici la Nguyen Minh Hostel, la prețul de 9 USD/noapte camera dublă cu mic dejun inclus.

Dalat în schimb a fost o supriză plăcută. Datorită temperarurilor mai scăzute decât în restul țării pe tot parcursul anului, mulți localnici evadează în acest oraș ca să scape de căldură. De aici și denumirea de “Orașul eternei primăveri”. Înțelegem perfect de ce acest loc este atât de popular, ne-am simțit foarte bine aici!

Am vizitat: Crazy House, Linh Phuoc Pagoda, Tien Trang Mana, Elephant Waterfall, Fairytale Land, Clay Tunnels, Kong Caffe, Hydrangeas Garden și Doha Cafe Dalat. Pentru mai multe fotografii și informații din Dalat, accesați link-ul Dalat, Vietnam – orașul eternei primăveri.

🍒Mui Ne – 3 nopți🍒

Din Dalat am luat autobuzul spre Mui Ne, la prețul de 9 USD/2 persoane. Am dorit să ne relaxăm un pic la mare, înainte de city break-ul planificat în Ho Chi Min.

Inițial am rezervat doar 2 nopți de cazare aici, dar pentru că ne-a plăcut mult hotelul ales, ne-am decis să prelungim șederea cu o noapte. Ne-am cazat la hotelul Meraki Oasis, la prețul de 21.50 USD/noapte camera dublă cu mic dejun inclus. Ne-a plăcut mult tematica grecească a hotelului, fiind diferită de cazările tipic asiatice de până acum.

Pe lângă litoral, Mui Ne este popular pentru dunele de nisip de culoare roșie. Bineînțeles că nu am putut pleca de aici fără să vizităm acest loc. Să facem fotografii aici a fost o adevărată provocare datorită temperaturilor extrem de ridicate și nisipului fierbinte pe care abia puteai păși.

Pentru mai multe fotografii și informații din Mui Ne, accesați link-ul Mui Ne, Vietnam – dune de nisip roșu și litoral.

🍒Ho Chi Minh – 3 nopți🍒

Din Mui Ne ne-am continuat drumul spre vibrantul oraș Ho Chi Minh. Am luat autobuzul la prețul de 16 USD/2 persoane. Ne-am cazat la hotelul Spotlight pentru 3 nopți, la prețul de 15 USD pe noapte camera dublă cu mic dejun inclus. Hotelul este poziționat destul de aproape de faimoasa pietonală Bui Vien cunoscută drept zonă pentru backpackeri, ceea ce a fost destul de convenabil îgăsirea unui restaurant pentru cină.

Cunoscut sub denumirea de Saigon, Ho Chi Min este un oraș aglomerat și vibrant, împânzit de turiști și localnici. Aici am vizitat: Independence Palace, War Remnants Museum, Notre Dame Cathedral, Central Post Office, Tan Dinh Church, Skydeck Bitexco și The Cafe Apartments.

Pentru mai multe fotografii și informații din Ho Chi Minh, accesați link-ul Ho Chi Minh – orașul vibrant al Vietnamului.

🍒Phu Quoc – 8 nopți🍒

Din Ho Chi Minh ne-am continuat mai departe drumul spre ultima destinație din Vietnam, Phu Quoc. Am luat avionul la prețul de 83 USD/2 persoane. După un zbor scurt de aproximativ 50 de minute, am aterizat pe aeroportul din Phu Quoc, de unde am luat un taxi la prețul de 3.85 USD până la hotelul la care am fost cazați, Up Village.

Am ales această destinație pentru plajă și relaxare, motiv pentru care am hotarât să petrecem 9 zile aici. Am plătit 17.5 USD/camera dublă/ noapte cu mic dejun inclus la Up Village. Deși hotelul era localizat destul de aproape de plaja publică, am preferat să nu facem baie acolo din cauza gunoaielor și murdăriei de pe plajă. Am fost doar o singură dată pentru a admira apusul. Din păcate problema gunoaielor din Vietnam ne-a însoțit pe tot parcursul călătoriei noastre. Cel puțin în locurile publice.

Primul loc vizitat a fost Sun World Phu Quoc. Ne-am dorit să vizităm o nouă locație marca Sun World după experiența plăcută de la Sun World din Da Nang și nu am regretat. Este un loc frumos, ce merită vizitat dacă sunteți în zonă.

Pentru mai multe fotografii și informații din Phu Quoc, accesați link-ul Phu Quoc – insula verde cu plaje aurii.

💰Buget de călătorie💰

În Vietnam am cheltuit în total 3815$, două persoane, pe parcursul a 60 de zile, fără biletele de avion de intrare în țară. Media zilnică fiind de 62$ pe cuplu.

Pentru evidența cheltuielilor am folosit aplicația Travel Spend. Aplicația este gratuită, dar  noi am preferat să plătim 42 de lei/an pentru a beneficia de toate facilitățile aplicației.

Mai jos găsiți un grafic cu cheltuielile:

Cazare – 1062.01$

Restaurante – 790.63$

Transport – 708.39$

Atracții turistice/activități – 566,53$

Altele (supermarket, băuturi, shopping, laundry, cartelă telefon, viză etc.): 688.32$

Media cazărilor a fost de 17.70$/noapte.

Mijloacele de transport pe care le-am folosit în țară:

✈️ avion – 3 (2000 km)

🚖 taxi – 23 (251 km)

🚌 autobuz – 7 (1705 km)

🚐 microbuz – 6 (820 km)

🛵 scuter – 10 (1187 km)

🏍 motocicletă – 2 (450 km)

🚤 barcă – 2 (15 km)

🚢 vapor – 1 (66 km)

🛳 ferrybot – 4 (16.5 km)

🛶 kayak – 1 (4 km)

🚲 bicicletă – 2 (35 km)

🚡 telecabină – 6 (38 km)

Bine de știut/recomandări:

  • Viza am obținut-o online fără bătăi de cap cu ajutorul unei agenții pe site-ul https://vietnamvisapro.com/ și a costat 6$/persoană, o singură intrare pe durata a 30 de zile. Greșeala noastră a fost că nu am socotit de cât timp avem nevoie în total pentru vizita în Vietnam, așadar a trebui să aplicăm pentru extinderea vizei în țară pentru încă 30 de zile, greșeală care ne-a costat adițional 65$/persoană. Dacă am fi aplicat din start pentru 3 luni, prețul ar fi fost doar 15$/persoană. Agenția vă va trimite un document pdf pe care va trebui să îl prezentați la intrarea în țară. Atenție! Românii nu trebuie să plătească adițional taxa de intrare în Vietnam, conform acordului dintre cele două țări. În cazul în care vi se solicită plata, e bine să le reamintiți de acest acord.
  • Deoarece nu foarte multă lume vorbește engleza este recomandat să aveți descărcată o aplicație de tradus, cum ar fi Google Translate sau Papago. Am întâmpinat această problemă în toate colțurile țării.
  • Luați cu voi cremă cu factor de protecție 50+. Soarele este foarte puternic, riscați să vă expuneți pielea la arsuri.
  • Nu vă fie teama să încercați mâncarea locală, este una din cele mai bune din Asia. La fel și cafeaua!

Video: 

    2 Responses

  1. Excelent descris!
    Felicitari si sa va bucurati de cat mai multe vacante!
    Cu siguranta imi va fi de ajutor ca si sursa de inspiratie
    Sper sa ajung in Vietnam indata ce se va putea circula .
    Daca mai am intrebari ma puteti ajuta?
    Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *