fbpx
Asia Culture Travelling

Yangon & Inle Lake – Myanmar

Am stat în total 16 zile în Myanmar, vizitând: Yangon, Inle Lake, Mandalay și Bagan.

Myanmar este o țară suprinzătoare, cu oameni prietenoși și amabili (uneori enervant de amabili 😅), precum și locuri foarte frumoase de explorat.

Myanmar încă reușește să își păstreze cultura și tradițiile, nefiind sufocată de multitudinea de turiști ca Tailanda sau alte țări vecine.

A fost a doua țară vizitată din călătoria noastră din Asia de SE. Am cumpărat biletele de avion din timp deoarece a fost nevoie să avem dovada că părăsim Sri Lanka după 30 zile.

În cazul în care doriți să citiți despre călătoria noastră în Sri Lanka, accesați link-ul Sri Lanka – itinerar, atracții și buget de călătorie.

Biletele de avion au costat 362$/2 persoane pe ruta Colombo – Yangon, cu bagaje și taxă de rezervare incluse.

Ajunși în aeroportul din capitala Yangon, am luat un taxi până la cazare la prețul de 6.50$.

Ne-am cazat la hotel Tristar pentru 4 nopți la prețul de 16.75$/noapte camera dublă cu mic dejun inclus.

Prin Yangon am circulat mult pe jos, iar pentru distanțele mai mari am folosit taxi-ul, care este destul de ieftin în acest oraș. Pentru serviciile de taxi am folosit aplicația Oway, o aplicație locală accesibilă ca preț, asemănătoare cu Grab sau Uber.

Ce am vizitat în Yangon?

1. Karaweik Palace este situat pe malul estic al lacului Kandawgyi. Pentru a-l accesa trebuie să treceți întâi printr-un parc. Preț intrare parc: 0.38$/2 persoane.

Aici se țin zilnic show-uri culturale cu dansuri tradiționale birmaneze.

2. St. Mary’s Cathedral. Am fost mirați să găsim o catedrală catolică în Yangon, dar uite că există. Și încă una foarte frumoasă! În asta constă frumusețea călătoritului, să descoperi lucruri neașteptate în locuri în care nu am fi crezut că există.

3. Utopia Tower. Pentru o vedere panoramică asupra orașului recomandăm să vizitați Utopia Tower. Prețul de intrare este foarte mic, 0.25$/2 persoane.

4. Shwedagon Pagoda, cea mai impresionantă pagodă din Yangon și totodată cea mai sacră pagodă din Myanmar. Are o înălțime de 99 m, iar unele legende susțin că ar fi fost construită de mai bine de 2600 de ani. Preț intrare: 13$/2 persoane.

Am vizitat-o într-o zi de sărbatoare, motiv pentru care a fost foarte aglomerat. Sute de localnici au venit la templu pentru rugăciune.

5. Botahtaung Pagoda este o pagodă faimoasă localizată în apropierea râului Yangon. A fost construită cam în aceeași perioadă de timp ca și Shwedagon Pagoda. Pagoda a fost distrusă complet în timpul celui de-al doilea Război Mondial și a fost reconstruită după război.
Preț intrare: 7.80$/2 persoane.

6. People’s park este un parc popular din Yangon, datorită locurilor multiple în care se pot face fotografii. Tot de aici, se pot face fotografii frumoase pagodei Shwedagon. Preț intrare: 0.38$/2 persoane.

7. Plimbare cu trenul în jurul orașului Yangon (Circular Train). În cazul în care doriți să vedeți și suburbiile capitalei, o plimbare cu trenul circular este perfectă pentru asta. Localnicii transportă orice cu trenul, de la legume pe care urmează să le vândă în piață, până la animale vii.
Preț bilet: 0.26$/2 persoane.

8. Yangon Walls, artă minunată pe pereții străzilor unui cartier din Yangon. Ilustrațiile vibrante au jucat un rol important în curățarea unor alei ce erau folosite ca loc de depozitare a deșeurilor. Aici vin în continuare artiști din toată lumea pentru a-și lăsa amprenta.

Din Yangon ne-am îndreptat spre Inle Lake, cu autobuzul de noapte, la prețul de 40$/2 persoane. Autobuzul a fost suprinzător de confortabil, cu scaune reglabile, ecran în tetieră, gustare și apă pentru drum. Autobuzurile de noapte în Myanmar sunt foarte convenabile și economice, deorece nu trebuie să plătești o noapte de cazare.

În momentul în care intrați pe teritoriul Inle Lake trebuie să plătiți o taxă de 10$/persoană care se colectează în autobuz.

Ajunși la Inle Lake, ne-am cazat la hotelul Remember Inn, la prețul 11.34$/noapte cu mic dejun inclus. A fost destul de aproape de stația de autobuz, așadar am luat-o la pas până acolo. Am stat în total 3 nopți.

O vizită la Inle Lake nu este completă fără un tur pe lac. Recomandăm să optați pentru această activitate cu încredere. Am ales să fim doar noi doi pe barcă, ceea ce a făcut ca turul să fie și mai plăcut.

Turul l-am rezervat direct de la hotel, la prețul de 12$/2 persoane. A început dimineața la 8 și s-a terminat după-masa în jurul orei 15:00.

Ce am vizitat în timpul turului pe lac?

1. Femeia girafă o puteți vedea la unele din atelierele ce vând eșarfe fabricate din fibră de lotus și mătase, precum și lucruri țesute manual.

Povestea femeilor din tribul Padaung este unică și specială, datorită faptului că doar puține femei din acest trib mai păstrează tradiția în ziua de azi. Multe mituri și legende dăinuie asupra acestei tradiții vechi. Unii cred că inelele erau un simbol al frumuseții și bogăției. Frumusețea femeii creștea odată cu numărul inelelor din jurul gâtului. Alții spun ca erau folosite ca protecție împotriva mușcăturii tigrului (tigrii săreau la gât prima dată) sau că ar fi simbol al întemnițării femeilor.

Femeile începeau să poarte inelele la vârsta de 5 ani, iar unele nu le-au dat jos niciodată, deorece după 25 de ani de purtat, gâtul se poate rupe foarte ușor.

2. Atelier de țesături

Vizita la atelierul de țesături a fost una foarte interesantă! Oamenii lucrează la câte un pantalon sau rochie chiar și o săptămână în cazul în care modelul este mai complicat. Totul este făcut manual, începând de la fibra de lotus până la produsul finit, ceea ce îi dă un plus de valoare.

3. Fabricarea tutunului a fost o altă experiență interesantă, deși nu suntem fumători. Am încercat tutunul din foi de banane, cu gust ușor dulceag.

4. Pagodele Phaung Daw Oo și Shwe Inn Dein.

Prima pagodă este localizată chiar pe lac, e imposibil să nu o vedeți. Pentru cea de-a doua în schimb va trebui să mergeți un pic mai mult pentru a o accesa. Se merge cu barca în amonte de pe lac pe râul care-l formează, după care o luați la pas circa 15 minute. Preț intrare: 0.32$/2 persoane.

5. Satul plutitor, unde localnicii se pot deplasa doar cu barca.

6. Pescarii de pe Inle Lake. A fost uimitor să privim stilul de pescuit a localnicilor de pe Inle Lake. Acest stil necesită multă îndemânare și echilibru pe care pescarii îl stăpânesc cu brio după mult exercițiu de-a lungul timpului.

Ce se mai poate face la Inle Lake în afara turului pe lac? Recomandările noastre:

1. Vizită la Pagoda Kakku.  

Pagoda Kakku este o comoară ascunsă, un grup de 2478 de stupe, fiind unul din cele mai remarcabile obiective turistice din Myanmar. Este situat la 42 km de Taunggyi, capitala statului Shan. Conform legendei locale, grupul de stupe a fost fondat de misionarii budiști ai regelui Asoka în secolul al III-lea Î.C. Preț: 6.60$/2 pesoane.

Ca să ajungem la Pagoda Kakku am luat un taxi de la cazare care a costat 32$.

2. Încercați salata din frunze de ceai.

Salata din frunze de ceai este o mâncare tradițională birmaneză și este de neratat în timpul călătoriei în Myanmar. Este delicioasă!

3. Mergeți la un masaj.

Masajul în Inle Lake este ieftin și foarte relaxant. Garantăm că vă veți întoarce pentru o nouă sesiune. Preț: 7$ pentru 60 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *